ruhsat devir muayene noter..

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
ana konu altına olsun, açılan benzer konular olsun daha önce yazdım ama cevap alamadım..

onun için konu açmak zorunda kaldım! kafamı karıştıran bazı sorular ve sıralar var tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

daha evel defalarca devir satış alım satım yaptım ama bu durumda akıl danışmak zorunda hissettim kendimi..

1 ruhsatım komple eski tip ruhsat..
2 ayrıca muayenem de yok tarihi geçmiş..
3 haliyle ruhsat devri yapılmamış durumda..
4 ocak vergisi yatmadı
5 motorun satışı üzerimde ama satış evrakları cebinde yıkandı deforme oldu !? (zaten beni geçiktiren mevzu bu)

şimdi hangi sırayı izleyerek hangi yoldan gitmem lazım bu işlemleri halletmem için

deforme olan noter satış evrağı sanırım aynı noterden tekrar çıkartılıyormuş bunun için nekadar para isterler bilmiyorum :silent:

Motosikleti
up :silent:

ilginç durum gibi görünüyor ama değil
araç sizin üzerinizemi kayıtlı,yoksa eski sahibi üzerinemi kayıtlı

eğer araç eski sahibi üzerine kayıtlı ama noterden size satış yaptı ve siz satış işlemini zamanında gerçekleştiremediniz ise,zaman aşımından cezası var onu yatırıp tekrardan noter satışı yapıyorsunuz eskiden öyleydi.sonra zaten ruhsat değişir muayene cezasını ödeyerek muayene yaptırırsınız.
ilk önce devir sonra ruhsat,sonra vergi borcu,daha sonra muayene.

Motosikleti
ilginç durum gibi görünüyor ama değil
araç sizin üzerinizemi kayıtlı,yoksa eski sahibi üzerinemi kayıtlı

eğer araç eski sahibi üzerine kayıtlı ama noterden size satış yaptı ve siz satış işlemini zamanında gerçekleştiremediniz ise,zaman aşımından cezası var onu yatırıp tekrardan noter satışı yapıyorsunuz eskiden öyleydi.sonra zaten ruhsat değişir muayene cezasını ödeyerek muayene yaptırırsınız.
ilk önce devir sonra ruhsat,sonra vergi borcu,daha sonra muayene.

abi motorun satışı üzerimde evet

satış noter evraklar kayıp olduğu zaman tekrar noter satışına gerek varmı :cyclopsan

ben bir kaç yere sordum noterden evraklar tekrar çıkartılıyormuş, tabi bir satış parasına :silent:

şimdi peki herzamanki gibi satış kağıdını elime aldıktan sonra eski ruhsatla birlikte bağlı olduğu ilçe trafiğe gideceğim değilmi?

sonra orada bana vergi yatırmamı yada muayene yaptırmamı istemeleri gibi birşey söz konusu olamaz değilmi?

önce noter işlemi halledeceğim
sonra ilçe trafik
sonra vergiler
sonra muayene

:cat:

şimdi şöyle eski ruhsatta araç senin üzerine görünüyorsa yeni ruhsat çıkartırsın.ama noter satışı varda ruhsat devri olmadı ise zaman aşımından yeniden satış yapılıyor.yani tekrar ücret ödüyorsun ama zaten noter satışları düştü eskisi gibi pahalı değil.gerisi zaten peş peşe geliyor.
satış
trafik yeni ruhsat
senin adına kayıtlı trafik sigortası
vergi borcu ödeme
muayene gecikme cezasını yatırıp araç muayenesi

Motosikleti
eyvallah :cat:
neyseki sigortamı yaptırmıştım

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar