RTÜK'ten Simpsonlar'a ceza geldi!

Burada Merkel i ne hallere sokuyorlar bir bilseniz..
Ben burada o resimleri yayinlarsam ömür boyu banlanirim..
Ama o Merkel kimseyi mahkemeye vermiyor..
Gülüp geciyor..

Sizde böyle seylere gülüp gecin derim..
Eger gülüp gecemiyorsaniz sizde bir sorun var kesinlikle

Aynı durumda , burada da meydanda bir yol boyu başbakan protestanları aynı şeyi yapıyor.
Dünyanın gördüğü Avrupa Futbol Şampiyonasında bile bu çadırları kaldıramadılar.
Başbakanın öyle alaycı portreleri çizilmiş ki şaşıp kalırsınız.
Ama kimse üzerine su sıkıp biber gazı atmıyor?
Neden?

RTÜK denetçisine göre, "Çizgi filmdeki karakterlerden biri (Homer), bir diğerinin dini inancını kullanarak (Flanders), onu şiddete yöneltiyor, Tanrı'nın olmadığına ilişkin sözler söyleniyor, Tanrı şeytana kahve ikram ederek şeytanın emrindeymiş gibi gösteriliyor, Noel'in alkolizm için iyi bir fırsat olduğu ifade edilerek alkolü özendirici yayın yapılıyor" dedi.

İnanç özgürlüğü olduğu söylenen bir ülkede 'Tanrı'nın olmadığını söylemek' nasıl suç oluyor ? Yani inanç özgürlüğü olan bir ülkede "ateistim" demek suç. Alın size iktidar ve yandaşlarının samimiyeti.

İnanç özgürlüğü olduğu söylenen bir ülkede 'Tanrı'nın olmadığını söylemek' nasıl suç oluyor ? Yani inanç özgürlüğü olan bir ülkede "ateistim" demek suç. Alın size iktidar ve yandaşlarının samimiyeti.

O yanlı bu yanlı felan diye düşündüğümden yada olduğumdan demiyorum. Şu cümle bana göre cevap verilemeyecek kadar doğru bir cümledir. Sadece objektif bakmaya çalışıyorum.

Olayın nerede cereyan ettiği şuan önemli değil benim için şu cümleden sonra. Eğer bir X ülkesinde (yada cumhuriyetinde diyelim hatta), "burada düşünce ve inanç özgürlüğü vardır" deniyorsa ve RTÜK gibi bir denetmen kurum böyle bir ceza kesiyorsa, ben bu olayı görünce dışarıdan izlediğim de gülümserim sadece...

Yazılan kitapların cumhuriyet savcılığının onayından geçtiğini bilirmisiniz. ? Kitap okunur, İçinde Türk düşmanlığı, hakaret veya küfür varsa ise ayıklanır, bu şekilde onay verilir. Keza aynı şekil yabancı filmlerin Dublajında veya alt yazısındada aynı. Kültür bakanlığı onayı da böyle veriliyor.. Özellikle amerikan filmlerinde bol bol kullanılan "Fuck" kelimesi genelde kahrol diye çevirilir. Çevirmende bunun böyle çevrilmeyeceğini biliyor ama izin alabilmek için mecburen böyle çevirilir

Muhteşem yüzyıldan rahatsız olan zihniyetin , böyle bir çizgi filmden de rahatsız olması gayet normal, Zaten yakında yerli dizi veya yerli filmlerin tamamı daha senaryo aşamasında , denetime ve onaya tabii tutulursa kimse de şasırmasın.

Sansür görmemesi gerekenler için gereklidir. Doğru yerde ve zamanda, doğru uygulama için.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar