rs200 motorumda tahminimce debriyajımdan kaynaklı bir sorun

motorum 9200 kmde yalan yok motorumu biraz zorladım
motorun kalkışında bi sorun yok fakat debriyajın sertleştiğini hissettim ve giderken 7-8bin devirden sonra gaz vermeye devam ettiğimde sanki motor boşta gaz veriyormuş gibi sesi geliyodu ve hızı pek yükselmiyodu
6. viteste 150 gören motor 111de kesiciye girdi
motordan garip sesler duymadım

acaba bu neyden kaynaklı olabilir debriyaj ayarı mı kaçtı acaba diye düşünüyorum bilgili birisi aydınlatabilir mi servise götürmeyi düşünüyorum zaten ama olası sorunu anlamak istiyorum teşekkürler

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Debriyaj teli ayari nasil yapilir diye YouTube'dan aratin. O sekilde telin ayari mi kacmis anlayabilirsiniz. Zorladim derken yarim debriyajda zorlamaktan bahsetmiyorsaniz debriyajin kendisini bir sey olmamistir ancak 111'e kadar ciktiginiz yerde olmus olabilir.

Debriyaj teli ayari nasil yapilir diye YouTube'dan aratin. O sekilde telin ayari mi kacmis anlayabilirsiniz. Zorladim derken yarim debriyajda zorlamaktan bahsetmiyorsaniz debriyajin kendisini bir sey olmamistir ancak 111'e kadar ciktiginiz yerde olmus olabilir.
acıkcası arka teker yakmaya calısıyordum yarım debriyajdan kastınız o ise

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
acıkcası arka teker yakmaya calısıyordum yarım debriyajdan kastınız o ise
Debriyaji tam salmadan yaptiysaniz gecmis olsun 😄. Yine de teli kontrol edin. Binde 1 sansla (tamamen salladim) sadece somunlar gevsediginden ayari kacmistir. Ancak debriyaj balatasi fiyatlarina bakmaya baslamak daha mantikli 😄.

Kesiciye giren motorun hızı düştüyse tel ile alakası yoktur ama ayarı test etmek için 2 de 3 de giderken debriyajı bir milimetre kadar çek motor devri bir anda fırlarsa tel çok gergindir..

büyük ihtimal debriyajın kaçırıyor yani balata takımı değişecek..

hafif yokuş aşağı kesiciye girdiği hız yükseliyorsa , iki kişi veya yokuş yukarı tersine daha düşük hızda kesiciye giriyorsa debriyaj kesin kaçırıyor..

debriyaj kalkışta veya düşük viteste daha çok kaçırır zannedilir ama kendini önce son vitesde yüksek hızda belli eder..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar