Rodajdaki motorda sorunlar.

Merhaba arkadaşlar,

Ben 2 gün önce ramzey 125 t-d modelini sıfır kilometre olarak aldım.1000 km ye kadar rodaj süresi var onun için fazla zorlamadım.Şu anda 20. km civarlarında.Size sormak istediğim.Motorsiklet çalışmaz halde iken ileri geri hareket ettirmek istediğimde çok zorlanıyor.Sanki frenler sıkılıymış gibi oluyor.Hareket ederken frenlerin balataya sürtmesi gibi hafif bir vuuv sesi geliyor tekerlerin ordan.Birde arka fren bastıgım zaman tam tutmuyor.Bildigim kadarıyla arka frenin görevi zaten motoru yavaşlatmak fakat bendeki arka fren bana cok etkisiz gibi geldi.Fren sorun degıl halledilirde, acaba bu motorun çalışmaz haldeiken yürütmekte zorlanması rodaj döneminde oldugu içinmi? Kayış alışmadıgı içinmi?Veya rodaj döneminde oldugundan dolayı acaba değişik bir ayarmı var motorda? Son olarak motorun rölantisi biraz yüksek geldi bana.Normalden biraz daha tempolu çalışıyor.O damı rodajdan dolayı acaba? Daha ilk motorum tecrübem yok.O yüzden sizden yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Bu arada motor scooter yani vitesli değil.

motorun ilerlemesindeki sorun rodajla alakalı değildir... ama kafama takılan bir soru var arka fren tutmuyor demissin... bunda bir problem var... arka fren kilitler frene basınca... kilitlememesini sürücü ayarlar... sert yada yuımuşak basarak... bence sen bi servisin kontrolüne git...

Yok sert basıncada kilitlemiyor.Sanırım dediğin gibi bir ayar gerekiyor ona.Ama su motorun çalışmıyor halde iken ittirirken çok zorlanması rahatsız etti beni.Yani ittirince zorlanmadan gitmesi lazım ileri geri.:S

Yok sert basıncada kilitlemiyor.Sanırım dediğin gibi bir ayar gerekiyor ona.Ama su motorun çalışmıyor halde iken ittirirken çok zorlanması rahatsız etti beni.Yani ittirince zorlanmadan gitmesi lazım ileri geri.:S

Elle iteklemeden ziyade üzerine oturup düz bir zeminde ileri geri yapmak yoruyorsa seni muhtel bir sorunu işaretçisidir.

üzerine oturunca hareket ettiremiyorum zaten, anca arkadan saglam sekilde destekli ittirmem veya cekmem gerekiyor.Sanırım arka fren balatasyıla ilgili bir sorunum var.Frenler sıkılı kalıyor galiba.Zaten dikkat ettim fren kolun bırakınca geri atmıyor kendını gevsek duruyor.Ama motorda bır sorun olurmu acaba?

motor vitesli olsa viteste unutuosundur dicem ama scooter yazmıssın.büyük ihtimal firenlerinde sorun var.en kısa zamanda bi servise baktır.muhtemel bi sorunun habercisidir. keyifli forumlar...!!

motordan olcagını sanmıyorum daha km bile yapmamıssın.0 motorun fabrikadan hatalı cıkması düsük bi ihtimal sn firenlerine bi baktır.bi servise anlat derdini yardımcı olurlar sana.en kısa zamanda baktır

İyiakşamlar.
Motorunuzu orta sehpahaya alıp tekerlerkleri eliniz ile çevirmeyi deneyiniz. en kolay fren sorunu oradan anlaşılır. Zorlanma veya ara ara tutma sorunu varsa, servise müracaat etmelisiniz.
Motorunuzun aktarma sistemi CVT kayış aktarmasıdır. Motor durağan (çalışmaz) ve rölanti devrinde iken arka tekerleğin kavrama sistemi çalışmaz. Dolayısıyla motorunuzdaki kayışınız motor duruyorken arka tekerle irtibatlı değildir.

Merhaba,

Dün servise gittim ve dediğiniz gibi motoru ayaklarının üstünde kaldırıp arka tekeri döndürdük ve çok az da olsa bir zorlanma oldu.Oradaki usta bana bunun normal olduğunu çünkü balataların yeni oldugunu 70-80 km yaptıgım zaman düzeleceğini söyledi.Motor su anda 25 km de.Bende şu an için bekleyip göreceğim.Sevindirici olan motorda sorun yokmuş neyseki, sorun fren balatalarının biraz sıkması o da balatalar yeni oldugu içinmis.

Motor sıfır alındığında disklerin sıkması normaldir.Ve frenleme mesafen uzundur.Çünkü diskler zarar görmesin diye balmumu gibi bir maddeyle kaplanır.Zamanla diskler birbirine alışır.Disc temizleyici sprey bulundurmanı öneririm.Würth marka kullanıyorum.Çok memnunum.Bunu kafana takma.Çünkü ilerde disk değişiminde tekrar olacak.Bende ilk aldığımda öyleydi.Zamanla geçiyor.Şu anda motosiklet 1700 km oldu.Ve dokunmatik.:) Kazasız belasız sürüşler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar