Race ile uzun yol

arkadaşlar bir kaç defa daha bahsetmiştim inşallah nasipse bu ay sonu 600 cc lik bir race alıyorum büyük ihtimalle honda olacak.geçenlerde forumda rodajla alakalı yazılar olmuştu ve bu konuda size danışmak istedim.motoru aldıktan sonra 2-3 gün içerisinde 450-500 km lik bir yola gitmem gerekiyor.600 cc lik bir race motorun açılması ne kadar zamanda olur,hemen uzun yola çıkmak zararlı olurmu? vs...yada 80-90 hızla seyir etmemin bir sakıncası varmıdır?bu gibi soruların cevabını bekliyorum şimdiden ilgilenenlere teşekkür ederim.

racing motorları düşük devirde kullanmak hararet yapmasına neden olur. rodajda oldugun için yüksek devirlerede çıkamayacaksın. yani belli devir aralıklarında kullanman gerekecek.( sanırım rodajda 8000 deviri geçmemek gerekiyor.) buda uzun yolda seni yorabilir, sıkıcı gelebilir. bence motoru almak için acele etme. o uzun yol işlerini hallet dönünce alırsın. hem ilk defa selesine oturdugun bir motorla uzun yol yapmak pek akıllıca degil. sonuçta motorun kişiliğini bilmiyorsun. gaza tepkisi nasıl olacak , frenlemesi nekadar etkili .nekadar sürede 100 km ye ulaşıp nekadar mesafede durabilir. virajlara girerken neler yapman ve nekadar hızla girmen gerekir vs... öyle bir motorun özelliklerini ve yapabileceklerini ögrenmen 1-2 günden fazlasını ister onun için sana tavsiyem o motoru alır almaz uzun yol düşünme. motorunu iyice tanı sonra istedigin yere gidersin.

600 cc lik bir race motorun açılması ne kadar zamanda olur
1000km'yi tamamlaman gerekiyor diye biliyorum. sonra servis motor yagını degiştiriyor.

Son düzenleme:
merhabalar, hayırlı olsun, rodaj ile ilgili birçok şey söylenmiştir ama bende bildiğim kadarıyla söyleyeyeim, çok yüksek devirlere çıkmadan ve uzun süre aynı devirde gitmeden yapılması gereklidir, mesela makina 11,000 çeviriyorsa 7000 i geçmeden ve sürekli bir düşük bir yüksek devirde yapılmalıdır, bu sebepten uzun yolda sürekli aynı devirde gitmeden ve aşırı hız yapmadan rodaj yapılabilir, genelde bu süre 500-1000km civarıdır ve hemen ardından motor yağının değişmesi tavsite edilir. modern arabaların motorlarının rodaja ihtiyacı yoktur, modern motosiklet motorlarının neden hala rodaja ihtiyaçları olduğunu bilemiyorum.

arkadaşlar bilgileriniz önerileriniz için teşekkürler ELINT dediğin gibi gidip geldikten sonra alamam 2-3 ay var arada dayanamam :) olmazsa bi kamyonete yükletip öyle götürücem eskişehirdeyim konya/ereğliye gidicem artık dediğim gibi yükletip öyle götürücem tekrar teşekürler

bence cok zorlama kardes rodaj ne kadar dusuk devırde gecerse nılerıde o kadar yuksek performans alırsın hemde rodajda motora alısmıs olursun

Benim motorun rodajı 1600 km ye kadardı. İlk 800 km 4 bin devir sonra 1600 km ye kadar 6 bin deviri geçmeyin yazıyordu o şekilde kullandım. Uzun yol hiç çekilmez, 6 ın viteste 4 bin devirde motor zaten taş çatlasa 80 km yapar. Uzun yolu düşünemiyorum o süratle. Ben daha yeni eve girdim 200 km yol yaptım, bi araba dayak yemiş gibiyim valla.:) Rodajı da kulaktan dolma bilgilerle yapma sakın, kitabında ne yazıyorsa onu uygula.:cat:

Ben daha yeni eve girdim 200 km yol yaptım, bi araba dayak yemiş gibiyim valla.:)

:mrgreen: bu kadar bilgiden sonra kesinlikle gitmem rodajdan önce uzun yola artık :) kamyonet falan bişeylerle halledicez artık teşekkürler arkadaşlar tekrar:rendeer:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar