R25 Çözemediğim performans sorunu.

Senin kilon
Gittiğin yolun durumu hava şartları vs.
Kullanılan motor yağı
Motordaki oturuş pozisyonun falan bir sürü etmen var
Ama bunların çoğu 150 den sonra tıkanma gerektirecek şeyler değil
düz yolda top speed istersem hemen ulaşıyorum
en önemli sebebi vücud kilon bence
bendede 120/160 lastikler var öyle dağlar kadar fark yok
hele hele top speed ve hızlanma konusunda bir fark hissetmedim
senin sorununu araştırman lazım ama çözülür bence

https://www.youtube.com/watch?v=pte3WP21cIQ
şurada bir videomu bırakayım
en son 188 falan vurdum hatırlamıyorum
mt25 i gecmemin sebebi o arkadaş erken vites atıyordu ve biraz acemi idi yeni aldi mt25 i

MT-25, R25'e göre daha geç hızlanıyor ve top speed'e vurması çok zor. Çünkü rüzgar faktörü çok farkediyor. Benim motor 5.viteste redline çizgisine ulaşmak için kendini yırtıyor. Heleki rüzgarlı havada. 6.vitesi öylesine yakıt sarfiyatını düşürmek için koymuşlar :)

70 kiloyum boyumda 1.78 benim sıkıntım şurda 150de tıkanıyor sanki böyle 150de arkadan birisi tutuyor gibi . Motorun yağını değiştirdim bugün, 1.8 litre doldurdum tam ölçülü şekilde ancak motor yağ çizgisine baktığımda ıkı cizginin üstünde çıkıyor normal bir durum mu ?

70 kiloyum boyumda 1.78 benim sıkıntım şurda 150de tıkanıyor sanki böyle 150de arkadan birisi tutuyor gibi . Motorun yağını değiştirdim bugün, 1.8 litre doldurdum tam ölçülü şekilde ancak motor yağ çizgisine baktığımda ıkı cizginin üstünde çıkıyor normal bir durum mu ?

Benimkide 150'den sonra isteksiz. Motul yağ koydurmaya çalışacağım. Yerse artık...

Bende MT-25 var. 160'dan sonra ıkınıyor motor. Sürekli rüzgarı yediğim için bana çarpıp mukavemet oluşturuyor. Anlamadığım nokta 180'de yapsa 160'da yapsa gideceğin yere kaç dk fark oluşturuyor?

Ben bassın istiyorum falan diyebilirsin ama kendini kasıp redline kovalayan bir motor ne derece sağlıklı olur? Orası senin taktirin. Motorda benim gibi 120/160 lastik kullanıyor musun? Yakıtı performans katkılı kullanıyor musun? Enjeksiyon temizleyici attın mı? Rüzgar'ı arkana alıp mı basıyorsun? Bunların hepsi 250cc için bir etmen...
Agacım yanlış anlama da gideceği yere kaç dk da ulaşması baska bir konu bence, yani sen böyle bi durumda dert etmezmiydin neden bu motor eskisi gibi gitmiyor diyerekten?

Senin kilon
Gittiğin yolun durumu hava şartları vs.
Kullanılan motor yağı
Motordaki oturuş pozisyonun falan bir sürü etmen var
Ama bunların çoğu 150 den sonra tıkanma gerektirecek şeyler değil
düz yolda top speed istersem hemen ulaşıyorum
en önemli sebebi vücud kilon bence
bendede 120/160 lastikler var öyle dağlar kadar fark yok
hele hele top speed ve hızlanma konusunda bir fark hissetmedim
senin sorununu araştırman lazım ama çözülür bence

https://www.youtube.com/watch?v=pte3WP21cIQ
şurada bir videomu bırakayım
en son 188 falan vurdum hatırlamıyorum
mt25 i gecmemin sebebi o arkadaş erken vites atıyordu ve biraz acemi idi yeni aldi mt25 i

Lastik tabani artmasindan fark illa olur malum fizik kuralı. Ama Sesini dinlemek iyi geldi akşam akşam :)

Lastik tabani artmasindan fark illa olur malum fizik kuralı. Ama Sesini dinlemek iyi geldi akşam akşam :)
Teşekkürler hiç bir videomu biri beğensin diye atmam böyle yorum gördüm ilk defa hoşuma gitti hocam sağolasın
kameraya da harici mikrofon yapinca güzel ses alacağım inşallah 😁

Motosikleti
Honda CBF 250
Clio 3 var bende 170 ten sonra aynı sorunu yaşıyorum, ama 200km gördüm kadranda.. :) Ya 150 den sonrasını ne yapacaksın ?

Kötü rodaj, eğim, rüzgar, hava sıcaklığı, kilon, sürüş pozisyonun, ekipmanların aerodinamiği vs.. çok etken var be abicim :) bence sende sıkıntı yok..

bu arada r25 le inatlaşıp gerçekten 190 la yanından sinek gibi geçmişliğim var... Baştan uzar gidersin ama.. Düzlük uzunsa affetmem... :)

250cc motor pet şişenin yarısı kadar. Rakım farkı, eğim, kilo, rüzgar, hava filtresi, lastik basıncı her şey etkiler. Ön dişlinin orada toz, toprak ile katılaşmış zincir yağını da temizlemenizi öneririm.

Benim motor 42hp olmasına rağmen 150-160'dan sonrası yalan oluyor. Çok sıkmayın canınızı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar