Pulsar ns200 erken kesici sorunu

Arkadaşlar merhaba 0 aldım pulsarla 16 bin km ye gelmiş bulunmaktayım. Motorun inciğine boncuğuna çok dikkat ederim dolayısıyla seyir halindeyken hangi viteste kaç devirde iken kaç km hız yapıyor buna kadar ezbere bilirim gelelim sorunuma.

Ara sıra top speed denediğim oluyordu ve genelde motor 6. Viteste tam net 9000 devirde seyir halinde iken 125km/h ile gidiyordu ve top speedi 6. Vites 11 bin devirde kesiciye giriyor ve kesicide 152-153 civarı bir hız görüyordum.

Bir süredir dikkatimi çekem bir durum var motor tam net 9 bin devirdeyken 125 km/h değilde 120 km/h ile gidiyor ve geçen gün meraktan top speed denediğimde ise 11 bin devirde kesiciye girdi ancak hızı 143 km/h idi

Bu nasıl oluyor yardımcı olabilecek var mı herhangibi bir dişli değişimi yapmadım sadece son zamanlarda zincir gevşiyordu 2 kez zincir ayarı yaptım ve 1500 km önce debriyaj değiştirdim debriyajla bi alakası olabilir mi sacları değiştirmedim sadece balataları değiştirdim.

yol şartlarına göre değişebilir ufak bi eğim bile fark ettirebilir o kadar kafa yoracak bir şey değil

Debriyaj balatalarınız bitmeye yaklaşmış olabilir, lastik ve zincir durumunuz kötü olabilir, rüzgar önden geliyor olabilir. Pek çok nedeni olabilir.

Hayır ama anlatmak istediğim mekanik bir soru. Kesiciye girmeden hız 144 görde diyecem ki eyvallah rüzgar sürtünme vs ama 144 de kesiciye giriyor motor normalde 153 de kesiciye giriyor.

Benim ilk aklıma gelen şey baskı balatanın bitmiş olabileceği ya da bitmeye yakın olduğu.

Hayır ama anlatmak istediğim mekanik bir soru. Kesiciye girmeden hız 144 görde diyecem ki eyvallah rüzgar sürtünme vs ama 144 de kesiciye giriyor motor normalde 153 de kesiciye giriyor.
Debriyaj balataları bitmeye başladığında aynı devirdeki son hızınız düşer. Bu nedenle rüzgar normal, kilonuz aynı, lastikler iyi durumda ve uygun basınçta, zincir gerginliğiniz ve sağlığınız mükemmelse benim kısıtlı bilgi birikimimle aklıma gelen tek şey debriyaj balatalarınızın bitmeye başlamasıdır.

1500 kilometre önce balataları değiştirmişsiniz demekki balatalar yeni. Debriyaj saclarında yanıklık varmıydı? Eğer yanıklık varsa debriyaj tam istediğiniz gibi tepkiler vermez hiçbir zaman. Kullandığınız yağda kaçırma yapıyor olabilir, kalkışlarda değişen kavrama noktası varsa saclar yanık demek.

Arkadaşlar merhaba 0 aldım pulsarla 16 bin km ye gelmiş bulunmaktayım. Motorun inciğine boncuğuna çok dikkat ederim dolayısıyla seyir halindeyken hangi viteste kaç devirde iken kaç km hız yapıyor buna kadar ezbere bilirim gelelim sorunuma.

Ara sıra top speed denediğim oluyordu ve genelde motor 6. Viteste tam net 9000 devirde seyir halinde iken 125km/h ile gidiyordu ve top speedi 6. Vites 11 bin devirde kesiciye giriyor ve kesicide 152-153 civarı bir hız görüyordum.

Bir süredir dikkatimi çekem bir durum var motor tam net 9 bin devirdeyken 125 km/h değilde 120 km/h ile gidiyor ve geçen gün meraktan top speed denediğimde ise 11 bin devirde kesiciye girdi ancak hızı 143 km/h idi

Bu nasıl oluyor yardımcı olabilecek var mı herhangibi bir dişli değişimi yapmadım sadece son zamanlarda zincir gevşiyordu 2 kez zincir ayarı yaptım ve 1500 km önce debriyaj değiştirdim debriyajla bi alakası olabilir mi sacları değiştirmedim sadece balataları değiştirdim.
Hızınızın düşmesinin bir çok etkeni var balataları değiştirirken sacını değiştirdiniz mi ? zinciriniz ayarı , lastik basıncı , rüzgarın şiddeti ve estiği yön vs. diye bir sürü etken var.

Asıl sorun hızın düşmesi değilmiş. 9000 devirde 125km/s hız yapabiliyorken, artık 120km/s hız yapabiliyormuş. Yani vites oranları değişmiş gibi bir şey olmuş.

Evet aynen öyle psyduckın dediği gibi vites oranları değişmiş gibi oldu motor ancak dişlileri vs değiştirmedim 9 bin devirde 125 km/h hız ile gidiyorken artık 120 km/h gidiyor motoru ustaya bırakmıştım işten çıkıp geldim debriyajın son balatasını taktı geldiğimde sacların durumunu göremedim ancak sacları değiştirmemiştim balata bitmeye yakın olamaz bilinçli bir sürücüyüm daha 1500 km önce değişti ömrünü bu kadar kısaltamam ki vites geçişlerinde vurma öne atma vs yok ancak bu durumu idrak edemedim dandik bir balata taktığından yada sacları değiştirmememden kaynaklı olabilir mi?

Ekleme yarım saat önce yine denedim yokuş aşşağı 6. Viteste kesiciye soktum ve yine 143 diyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar