Plakayı değiştirmek istemiyorsam ???

İyi günler arkadaşlar önümüzdeki ay kısmetse ilk motorumu alacağım.
Şimdi bu ruhsat ıvır zıvırını araştırıyorum. Motorumu istanbuldan alacağım. Üniversite öğrencisi olduğum için motoru muğlada kullanacağım.
Ben plakamın 34 olarak kalmasını istiyorum. Çünkü ailem istanbulda ikamet ediyor. 7.aydada temelli olarak istanbula geri döneceğim.
Şimdi motoru aldığımda plakayı değiştirmek istemesem. 7 ay boyunca muğlada ikamet etsem bir sorun teşkil eder mi ? Çünkü değiştirsem 8 ay sonra değiştirmem gerekecek.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Plakanın değişmesi şart değildir.Noter satış sırasında "plaka değişecekmi?" diye sorar ve sizde "hayır" derseniz plaka aynen kalır.Kayıtlarda ikametgah adresiniz doğru olduğu sürece hiç bir sakıncası yoktur.Yani başka bir şehre kayıtlı bir plaka ile Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayabilirsiniz.Muayene yaptırmada da sorun teşkil etmez,yeterki evraklar düzgün ve tamam olsun.

Plakanın değişmesi şart değildir.Noter satış sırasında "plaka değişecekmi?" diye sorar ve sizde "hayır" derseniz plaka aynen kalır.Kayıtlarda ikametgah adresiniz doğru olduğu sürece hiç bir sakıncası yoktur.Yani başka bir şehre kayıtlı bir plaka ile Türkiye'nin herhangi bir yerinde yaşayabilirsiniz.Muayene yaptırmada da sorun teşkil etmez,yeterki evraklar düzgün ve tamam olsun.

aynen katılyorum... ben ve çevrem şimdi 34 plaka kullanmaktan vazgeçiyor.. çünkü 450 lira olan doblonun sigortası 66 olunca 150 liraya düşüyor...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aynen katılyorum... ben ve çevrem şimdi 34 plaka kullanmaktan vazgeçiyor.. çünkü 450 lira olan doblonun sigortası 66 olunca 150 liraya düşüyor...

Ciddimisiniz o kadar fark ediyor mu ? İnanılmaz, peki motorda ne oluyor ben benim motorumu 54 olan plakasını 34 istiyordum bana bunun maliyeti ağır olacak sanırım

Forumdan Uzaklaştırıldı
Ciddimisiniz o kadar fark ediyor mu ? İnanılmaz, peki motorda ne oluyor ben benim motorumu 54 olan plakasını 34 istiyordum bana bunun maliyeti ağır olacak sanırım

İstanbul'da motosiklet trafik sigortası 40-50 TL'ye yaptıran istisnalar ve yenilemeler hariç 80-120 TL civarında oluyor. Ama İstanbul Ankara İzmir gibi büyük şehirler dışında 30-40 TL'ye yapıtırılabiliyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
benim motorum 48 plakalıydı değiştirmedim trafik sigortasına 14 lira ödedim :)

Üstüne para isteseydin bir de :mrgreen: Trafik sigortasına 100 TL veren insanlar varken yazmayın böyle şeyler. :p

istanbulda bir kaç istisna dışında bir motosiklet sigortası 80 120 o civarda.... ama yozgatta dayımın motosikleti 26 lira...

doblo gibi maliyeti yüksek arabalarda plaka ve ruhsat maliyeti 120 lira gibi... 450-150 -120=270 ilk ay kafadan 130 lira kar... sonraki yıllarda en az 300 lira kar...

Hocam

arada bariz fark var ama, biz bizdeki araçları hep İstanbula geçiriyoruz çünkü İstanbulda sıkıştırıyorlar çok, ayrıca 54 41 kavgası çok eğer Kocaeli Sakarya maçı var ise siz 54 plaka Kocaelindeyseniz aracınızı taşlarlar , tam tersi Sakarya da olursa yine aynısı olur anlatamazsınız burada böyle bir holiganlık var, ve maç harici de insanlar da pek sevmez birbirini.

Ben 15 liraya yaptırdım sigortamı.İstanbul'daki fiyatlar arkadaşların dediği gibi...

Ama 34 plakanın da başka şehirdeki havası ayrı:p

F54

ybr 2008 model 43 tl plaka düzce ben sakaryada oturuyorum

Merhaba Arkadaşlar,
Size bir sorum olacak. Ben Kocaeli'de ikametgah etmekteyim ve istanbul plakalı bir motor aldım. Bunun plakasını Kocaeli yapmam zorunlu mu? Ben alırkan bunu düşünmemiştim. Noterde hiç bişey demedi normal işlem yaptı plakayı değiştirmek zorundasın falan da demedi. Şimdi ruhsatı bekliyorum yarın 1 ay olacak elime ulaşmadı hala ondan açıkçası biraz kıllandım. Bu arada araç üzerimde görünüyor internetten....

Bilgisi olan varsa bir cevaplarsa sevinirim.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
Merhaba Arkadaşlar,
Size bir sorum olacak. Ben Kocaeli'de ikametgah etmekteyim ve istanbul plakalı bir motor aldım. Bunun plakasını Kocaeli yapmam zorunlu mu? Ben alırkan bunu düşünmemiştim. Noterde hiç bişey demedi normal işlem yaptı plakayı değiştirmek zorundasın falan da demedi. Şimdi ruhsatı bekliyorum yarın 1 ay olacak elime ulaşmadı hala ondan açıkçası biraz kıllandım. Bu arada araç üzerimde görünüyor internetten....

Bilgisi olan varsa bir cevaplarsa sevinirim.

plakanı değiştirmek zorunda değilsin. 34 olarak kullanabilirsin.

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
bende 09 olan plakamı 34 yapacağım

noterde evrak çıkarttım artık boşa gitmesin.
hemde yabancı plakalı motoru istanbulda satarken alıcıda bir sorun bir güvensizlik oluşuyor ister istemez

istanbul ve buyuk sehirlerdekaza oranı daha fazla oldugu için siortaona göre yuksek arasdımalar yuzunden yanlıs hesaplama yapmıslar:)) normalde buyuk sehırlerde az mıktar olması lazımdı:))) ama malesef iki üç katı ödüyoruz:)=))

Arkadaşlar 0 km bir pulsar alma niyetindeyim . İkametgah adresim İstanbul ancak motoru Çanakkale'den alacağım ve Çanakkale de kullanacağım bu yüzden 17 plaka istiyorum. Ancak sistemde adres neresi ise Oraya çıkıyor plakalar. Ancak nüfus kayıt sisteminde 2. Adres eklenebiliyor. O adresi eklesem sisteme. Satışta Çanakkale üzerine plaka çıkarabilir miyim yardım ve fikir için tesekkürler iyi forumlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar