Peugeot 406 immobilaser sorunu

Selam arkadaslar.Bildiginiz uzere bir sure once 98 model 406 1.8 st almistim.Neyae arabayi ilk denedigimiz gun marsa basar basmaz calisti,almaya gittigimizde uzun ugraslar sonucu calisti.Satici servisi falan aradi immobilaser bazen anahtari tanimiyor o yuzden calismiyor dedi.Mars basiyor ama araba calismiyor,butun gun onunla ugrastik,sonra bir servise goturduk adamlar yaptik dedi,bilgisayari resetlemisler guya.Ancak simdi de ara sira ayni prolemi yapiyor.Mars basiyor ama calismiyor.Bende 5-10 dakika bekliyorum daha sonra deniyorum calisiyor.Daha once basina boyle birsey gelen var mi?

Kapıyı anahtarla mı açıyosunuz ? immobiliser varsa anahtarla açınca motor çalışmaz uzaktan kumandadan açmak gerekiyor. 406 için söylemiyorum genel bilgidir.

Motosikleti
BWS 100
hocam marş basıyor diyosunuz, ama motor çalışmıyor diyosunuz. ve servis size immobilizer dan mı kaynaklanıyor diyor.
öyle servisin neyse.

hocam immobilizer tanımazsa araç hiç marşa basmaz bence. motorun marşı basıp ta çalışmaması, tamamen teknik bir arızadan kaynaklanır diye düşünüyorum. yazılım dan ziyade.
immobilizer gibi yazılım destekli bi elektronik arızası olsaydı. ya tam çalışırdı yada hiç çalışmazdı. ama 10 dk bekleyip basınca marşa çalışıyor diyorsunuz. bi anlam veremdim doğrusu.

o kapıyı anahtarla açnıca araba çalışmama gibi bi durumuda hiç duymadım.

Kapiyi genelde kumanda ile acarim.Bazen kumanda basmiyor.Pillerden sanirim.Ama yinde de sonuc ayni.Mekanik bir agriza olarak dusunduk once ama bir mekanik ustasina goturduk adam bakti denedi falan sorun elektronik dedi.Bir arkadasimda vectra vardi.immobilaser yoktu ama alarm vardi kapilar kilitlendigi zaman mars basiyor ama motor calismiyordu.Kapilari actigi zaman arac calisiyordu.Ben bir servise gidecegim o belli ama sorun neden kaynaklanabilir diye sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar