patlamayan lastik sistemi

arkadaşlar elime bir video geçti sizinle paylaşabilmek için youtube'ye upload ettim.
adam bişekilde lastiğin patlamasını engellemiş:cat:
yabancı dile yabancı olduğum için sistemle alakalı size bilgi sunamıyorum kusura bakmayın:pale:

dil bilen arkadaşlardan ricam,benim durumumda olan arkadaşlar için çeviri yaparlarsa sevinirim:rendeer:

[YT]j_j8W975VIU[/YT]

Süper bişey bu

En nefret ettiğim şey lastik yüzünden yolda kalmak

Bunedenle çok sevindim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
güzelim lastik delik deşik oldu ama hala rhinogel sayasinde lastik hala sağlam

fazla sürat yapamaz belli bi km vardır kesin..

silikon a benziyor bu.gerçi oda mankenlerde patlıyor ama....:queen: güzel bir buluş.umarım yakında türkiye yede gelir

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Lastikcilerin canini sikacak bir video.

yaaa o değil de benim lastik geçen gün yandan patladı hiç kimse tamir edilmez dedi çok ilginç hala anlamış değilim yeni lastik aldık o yüzde yaaa:(

tamir kopugune benziyo heralde tek fark onun patladiktan sonra uygulanmasi gerci once uygulanabilirmi bilmiyorum

Ben bu firmanın sitesini şöyle bir kolaçan yaptım..Nede olsa araştırmacı ve bilgilendirici bir durum varya ortada...

Lastiğin İçerisine jel türü bir sıvıyla bir nevi film tabakası oluşturuyorlar..

.
Bakın burda daha net bir şekilde gösteriyorlar..
Bu arada bilgi için @babaçi Coşkunuma ayrıca teşekkürler..
Umud ediyorum ki yakında TR ' de satışı yapacak bir distiribütör çıkar..

Aşağıdaki linke tıklayınca video kaydı için download olacak..İzlemek
isterseniz tıklayın..İzleyin..:wiinkk:

http://www.rhinotire.com/rhinomovie3_WEB.WMV

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Saatte 80-90 km/h üstünde hızlarda motosiklet kullanıyorsanız aman derim.:)

Hele test ettikleri motorlardan birini kullanıyorsanız, unutun gitsin.

Bu yıllardır bildiğimiz dolma tekerin gelişmişi gibi duruyor.
Dolma tekerin ne kadar performansı varsa, bunun da o kadar olacaktır.

Fakat ortalama seviyede motosikletler için faydalı bir seçenek olabilir.

Bakmak, kullanmak, denemek lazım.
Motorun asfalta basacağı ağırlığı kaldıracak lastik basıncını buna bağlı olarak hız denklemini nasıl ayarladıklarını merak ettim ben.:silent:

"Our secret recepie gel is sprayed inside the tire tube. The temprature during the process is 248 degress Fahrenheit making the gel part of the tire"

"Gizli jelimiz lastiğin içine püskürtülerek uygulanır. İşlem 248 derece Fahrenhayt'ta (120 celsius derece) gerçekleşir bu da jeli lastiğin bir parçası haline getirir."

"Rhinotire Gel seals the punctures. Without allowing air to escape"

"Rhinotire Jel patlamaları (delik açılmalarını), havanın kaçmasına izin vermeden engeller (mühürler). "

"Rhinotire will give freedom to stop, only when you want to stop"

"Rhinotire size durma özgürlüğünü verecek, sadece siz ne zaman durmak isterseniz" ya da " Rhinotire size sadece siz ne zaman durmak isterseniz o zaman durma özgürlüğünü verecek."

"Never have another flat tire"

"Asla yedek bir lastiğe ihyacınız kalmayacak"

Diyalog

-A: "Bart, give me some..." "Bart, biraz ıslat"
-B: "sure" "Tabi"
-C: "Nothing on the front" "Önde birşey yok"
-A: "Front is more forced ha?" " Öne daha çok yüklendik değil mi?"
-C: "yeah, the..." "Evet,..." - araya konuşma giriyor son kelimesini anlamadım.

"Future is arrived"

"Gelecek kapımızda" ya da "gelecek geldi(vardı)"

"Come and see us at the speed way, Daytona Bike week 2008... Look for Crazy Martin boot. Special thanks to Full Throttle Bike Shop. Queens NY"

"Gelin bizi 2008 Daytona motosiklet haftasında Speedway'de görün. Crazy Martin Oto'yu bulun. Full Throttle Motosiklete teşekkürler. Queens New York...

Açıkçası pek bir şey anlatmıyor. Diyaloglarda son kelimeyi inanın anlamadım. Sonuçta görüntüler herşeyi anlatıyor. Ben de yok yere çevirmiş bulundum...

Bu sıvının fazla ömrü olduğuna inanmıyorum, yapışkanların hava ile teması sonunda donma yaşanır, maddenin lastiğin içinde bir süre sonra donması kaçınılmaz...

Tamir kopugu aslinda zararli bir madde. Icinde hava ile temasinda hemen sertlesmesi icin agir kimyevi asindiricilar barindiriyor. Bu kimyasal birlesim jant a agir hasarlar verebiliyor. Kopuk siktiginizda en yakin lastikcide lastik tamirimi yapip janti yikmaniz sart. Bu kimyasal doku ise farkli lastik ile butunlesip onun bir parcasi haline geliyor bir nevi ek doku gibi. Bu urunu ben kesinlikle isterim son 6 ayda 4 kez civi yuzunden lastikciye gittim. Her seferinde verdigim para ile bunu alirim daha ii . Fakat dikkatinizi bir seye cekerim halen yanak kisimlarina karsi bir cozum bulamamislar. Kendi web sitesinde de yanak kisimlari koruma kapsaminda gosterilmiyor

GKN

Saatte 80-90 km/h üstünde hızlarda motosiklet kullanıyorsanız aman derim.:)

Hele test ettikleri motorlardan birini kullanıyorsanız, unutun gitsin.

Bu yıllardır bildiğimiz dolma tekerin gelişmişi gibi duruyor.
Dolma tekerin ne kadar performansı varsa, bunun da o kadar olacaktır.

Fakat ortalama seviyede motosikletler için faydalı bir seçenek olabilir.

Bakmak, kullanmak, denemek lazım.
Motorun asfalta basacağı ağırlığı kaldıracak lastik basıncını buna bağlı olarak hız denklemini nasıl ayarladıklarını merak ettim ben.:silent:

sana katılıyorum, bir lastiğe o kadar delik açıldıktan sonra sadece içindeki bir jel kaplamayla yüksek süratteki basınca dayanması mucize..
ki 954 ün lastiğine 250 delik açtılar:p

bence yarılma ihtimali bile olmayan asla patlamayacak lastikler üretmek sektörün elinde ama yapılmıyor...çünkü kendi kendilerini sabote etmezler...biri işi halletmiş...ama bu arkadaşıda tekeller bi şekilde alteder...

petrola bağımlı edildiğimiz gibi bu durumda böyle bence...

Anladığım kadarıyla lastik içine verilen sıvı lastikle bir sürü kimyasal ve fiziksel tepkimeye giriyor. Bunu Michelin'in veya Metzeler'in onaylayacağını düşünemiyorum. Lastiğin kimyasal yapısı, sağlamlığı ve stabilitesi ile ilgili olduğu için buna müdahale etminin tehlikleli olacağı kanısındayım.

Lastik tamir ve şişirme kiti olarak satılan küçük spreyleri şehirdışına giderken yanımızda bulundurmak iyi bir çözüm bence. Zaten tubeless lastiklerin kazaya sebep vermeyecek hızda sönmeleri sebebiyle fazla korkacak bir durum yok, spreyle hemen onarılabilir. Yalnız, spreyi kullandıktan sonra yavaş gitmek ve en yakın tamircide lastiği söküp içindeki beyaz jelimsi şeyi temizlemek ve onarmak kaydıyla...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Eklemek istediğim bir şey var.
Daha doğrusu gözden kaçan bir şey.
Bazı arkadaşlar, böyle lastik yapmak lastik firmalarının işine gelmez gibi bi şeyler yazmışlar.
Neden gelmesin?
Yani hepimiz lastikleri patlatıp, yarıp, parçalayıp öyle mi lastik değiştiriyoruz?

Patlamayan lastik üretmenin firmalara hiç bir zararı yoktur.
Patlasa da patlamasa da dişleri bittiğinde lastiğinizi mecbur değiştireceksiniz.
Yani firmaların bu işte lastik satışından dolayı bir kaybı olmaz.
Belki %10 gibi bir kayıp yarılma gibi nedenlerden dolayı değişimler için söz konusu olabilir.
Ama satışları daha yüksek oranda arttıracağından , bu oran telafi edilebilir bir oran olacaktır.

Demekki işin için de başka bir iş var. :)

Dikkat etmek lazım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar