Oymapınar Baraj Gezisi [Fotograflı]

Pazar günü havanin güneşli olmasını fırsat bilip demir atıma atladığım gibi Oymapınar barajına gittim.Güzel bir geziydi.Baraj yolunda 1-2 piknik yapan aileden başka kimseye rastlamadım..Çam ağaçları arasında huzurla yapayalnız ilerlemek muhteşemdi.

Oymapınar barajı Manavgat Merkezinden Ortalama 17-18 Km uzaklıkta.Oymapınar köyünün yanından geçen yol bir süre sonra Oymapınar barajı giriş kapısına ulaşıyor. Güvenlik nedeniyle kapıda kimlik bırakılıyor.

Kapıdan sonra sağlı sollu iki yol var. Sağı izlerseniz, barajın önüne solu izlerseniz barajın üstüne çıkarsınız. Dar bir vadiye kurulmuş 180 metre yüksekliğindeki Oymapınar barajının üzerinde dolaşmak heyecan verici. Bir yanda 180 metrelik birç uçurum, öte yanda derinliği 100 metrenin çok üzerindeki baraj gölünün o müthiş basıncına direnen, potansiyel enerjiyi elektriğe dönüştüren beton gövde. Aklı karışıyor insanın. İçinizin ürperdiğini hissediyorsunuz.

Yeşillikler içindeki baraj gölünün çevresini dolaşmak için, baraj üzerinden otomobille karşıya geçilebiliyor.Toprak yolu izleyin. Yaklaşık 3 km sonra Yeşil Restaurant’a varacaksınız. İster yemek yiyebilir, ister soğuk bir şeyler içebilirsiniz. (Kaynak Türkiye Gezi Rehberi)

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

güzel bir gezi ama bensiz :pl: :pl: :pl:
ya insan bir haber verir tamam bizim mz karizmatik değil onu fotolara koymazdık :cherry:

:pl: Ne zaman gelsem dükkandan çıkamıyorsun ki kepaze :cherry: Sinema gidelim diyorum yok diyorsun, gece gel Divx izleyelim diyorum yok diyorsun e şimdi kalkıp gel Baraja tırmanalım desem yine bir bahane uyduracaktın bende otomatikman yalnız çıktım ne yapayim ella ella :) Bir insanın adı çıkacağına canı çıksın boşuna dememişler :mrgreen:

Güzel bir yermiş antalya civarında mı? Fotoğraflar güzel . keşke bir yol arkadaşın olsaymış tadı daha iyi çıkardı heralde.

danger0' Alıntı:
Güzel bir yermiş antalya civarında mı? Fotoğraflar güzel . keşke bir yol arkadaşın olsaymış tadı daha iyi çıkardı heralde.
bak bak danger bile ne demiş :mrgreen:
savunma yapma tamam mz'im karizma değil ama oda bir motor :cherry:

Baraj girişindeki Kimlik Verip Baraja gelme nedenini öğrenen görevliylede güzel bir atraksiyonlu sohbet gerçekleştirdik.Bilgisayar sektöründe olduğumu öğrenen amca bilgisayar korsanları ile ilgili çok sey duymuş olacak ki bana Sende şu Hackerlardanmısın?! ne yapacan barajda sen dedi?? Amca dedim barajın korumasız yerlerini bulup fotograflarını çekip web sitemizde yayınlayacağım diğer hacker arkadaşlarım bu bilgileri yurtdışındaki Terörist arkadaşkara satacak dedim amca garip garip önce motosiklete sonra bana kötü kötü baktı amca bi an inanıp beni jandarmaya teslim edecek diye korktum walla sonra gülerek tamam tamam hadi geç dedi :) Zavallı adam bazen saatlerce o binada yalnız oturup sıkılıyor olacak ki konuşacak birileri arıyordu demek :cherry:

Ben imal ettim :) Şaka bir yana herkes bu soruyu soruyor bende daha benden başka kimsede bu motosikleti görmedim.İzmirde bir kaç tane varmış öyle söylüyorlar.Özgür Motor Mehmet bey bi ara satıyormuş.Fiyatı kendi sınıfındakilere göre yüksek olduğu için pek tutulmamış.Sıfırının Türkiye satış fiyatı 8.900.000.000 TL.(Mehmet Bey Söyledi.)

Abi eline sağlık çok güzel fotolar. Doğayı oldum olası çok severim ve bunlar çok güzel ya. birgün beraber gitmekte nasip olur inşallah. Eline motosikletine sağlık :)

çok güzel bir gezi olmuş. benim motorsikletle gezme meraklısı bir arkadaşım yok. O yüzden fırsat bulunca tek başıma geziyorum. gezi programlarınızı haber verirseniz size katılabilirim.

Yakışıklı bir "motörlü psiklet". Hacim ve sele yüksekliği gibi ehemmiyetli verileri rica edebilir miyiz dağarcığımızı genişletmek açısından?

Bir de o motosikletsiz resimler niye eklenmiş çakozlayamadım. Kamera mı kaydı, şeytan mı dürttü. :geek:

fotoğrafların hepsi birbirinden güzel son fotoğrafta bir montaj var mı? (göl gölgelerinde) yoksa motorculuğun gibi fotoğrafçılığında mükemmel.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pisiklete motor takmışlar :p dikkat et yolda zincir atmasın :p
şekil motor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar