Otobüste köpek ile seyahat ?

bpk

Arkadaşlar , abiler , kardeşler merhaba . Köpeğim şuanda İzmir'de oraya otomobil ile gitmiştik sonra ben geri döndüm ve kız arkadaşımda şuanda . Ordan buraya sadece otobüsle gelebilir şuan . 5,6 saatlik bir yol bizim haylaz çok havlar rahat durmaz :) Ne şekilde getirebiliriz acaba ? Bu şekilde hayvanı ile yolculuk eden var mı ve köpeklerinde insanlar gibi kısa süreli uyutulduklarını duymuştum mesela yolculuk süresince .. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim iyi forumlar ve kazasız belasız sürüşler :king:

köpeğin cinsi nedir kardeşim bir çok yolculuk yaşadık hayvanlarla yardımcı olalım. :)

MkD

yaptım
pişmanım :mrgreen:
3 saat kadardı benimki
senin durum daha vahim

bpk

Terrier , 6 aylık daha ama çok haylaz . Bide kız arkadaşımda iken çok şımarık ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

yaptım
pişmanım :mrgreen:
3 saat kadardı benimki
senin durum daha vahim
Pişman olmana neden olan şey ne :silent:

Sevgili dostum köpek taşıma kafesi kullana bilirsin kolay ve sağlıklı ama bagajda gider. Terrier derken terrierlerin güçlü ve asai cinsleri oluyor onlardan isede thta koli olayına giriceksin dostum birr kaç pitbull ve bullterrier transferi yapmamız icap etti güvenlik açısından tahta kolikullandık duruma göre taşıma kafesi senin için yeterlidir diye düşünüyorum.

bpk

Ya hocam haklısında bizimkisi çok bağrıyor ya bagajda bağrırsa ? Münakaşaya girmek istemiyoruz otobüsteki insanlarla ...

Korktuğum şeyde bu işte köpek uyutmak için damlalar ve ilaçlar varmış ama uygulayan insanlarla görüşmek lazım bire bir

arka tarafa doğru motora yakın biyere koydurusun motor sesine karışır gider havlması zaten bir yyerden sonra susar havlar havlar bişey olmayınca susar

Moderatör
Veterinere gidiyorsun, köpeğimle otobüse binmem lazım diyorsun. Sana bir damla veriyor. Otobüse binmeden 1-2 saat önce ağzına o damladan veterinerin tavsiye ettiği kadar damlatıyorsun, sonra köpeğini de taşıma çantasına koyup otogara gidiyosun. Muavine bagajda havadar bir yer ayarlatıyorsun. Köpeğini oraya koyuyorsun. O mışıl mışıl uyuyup, güzel güzel rüyalar görerek Yalova'ya kadar geliyor. Uyandığında 1-2 saat sersem oluyor. Sonra eski mutlu mesut günlerine dönüyor.

bpk

Veterinere gidiyorsun, köpeğimle otobüse binmem lazım diyorsun. Sana bir damla veriyor. Otobüse binmeden 1-2 saat önce ağzına o damladan veterinerin tavsiye ettiği kadar damlatıyorsun, sonra köpeğini de taşıma çantasına koyup otogara gidiyosun. Muavine bagajda havadar bir yer ayarlatıyorsun. Köpeğini oraya koyuyorsun. O mışıl mışıl uyuyup, güzel güzel rüyalar görerek Yalova'ya kadar geliyor. Uyandığında 1-2 saat sersem oluyor. Sonra eski mutlu mesut günlerine dönüyor.
Sonra gelip senin paçaya yapışıyor abi :)

MkD

Pişman olmana neden olan şey ne :silent:

otobüs firmalarından birisi bizim uzaktan akrabımız olur
sorduk soruşturduk onayı aldık köpek için
neyse yola çıkmadan önce bütün ihtiyaçları görüldü köpeğin
2.5 aylık kurt yavrusu
uygun boyutlarda kutu ile arka 4 lü bize rezerve edildi :D
yolda çok sıkıntı çıkarmaması için mümkün olduğu kadar rahat bir kutu hazırlamıştım
uyusunda büyüsün diye :D
yalnız arada ses yapınca filan agzına süttü mamaydı bişiler verdik bunun :D
sonra bunu araba tuttu :D
acı son o küçücük yavru nasıl o kadar çok çıkardı anlamadım :D
çok değil bir saat kadar daha dayansaydı iyiydi
kısa mola verdik artık acil ihtiyaç için :)

Moderatör
arka tarafa doğru motora yakın biyere koydurusun motor sesine karışır gider havlması zaten bir yyerden sonra susar havlar havlar bişey olmayınca susar

Motora yakın yere konulan köpek sıcaktan bunalır, oksijensiz kalabilir, sesten ve gürültüden sesini duyurabilmek için daha çok yırtar kendini. Kısaca otobüstekiler çok rahat ederler belki ama köpek için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------

Batuhan yarın abimi ararız beraber. O köpeğini çok taşıdı öyle. İlacın adı ne, etkileri ne öğreniriz. Raatol beybi :)

bpk

Motora yakın yere konulan köpek sıcaktan bunalır, oksijensiz kalabilir, sesten ve gürültüden sesini duyurabilmek için daha çok yırtar kendini. Kısaca otobüstekiler çok rahat ederler belki ama köpek için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:20 ----------

Batuhan yarın abimi ararız beraber. O köpeğini çok taşıdı öyle. İlacın adı ne, etkileri ne öğreniriz. Raatol beybi :)
Sağolasın abi yarın birlikteyiz zaten ararız :)

vallahi işin zor kardeş ben izmirden akhisara 1,5 saatlik yola köpek getirdim hayvanın hiç sesi soluğu çıkmadı ama gel görki otobüsü leş gibi bir koku sardı istifra etmişti hayvan ve hem benim üstüm hem koltuk hemde ayağımın altı filan hep batırmıştı hayvan muavin beni indirmeye kalktı manisada bende yol paramı ver ineyim dedim adam elini cebine attı bende adamın yüzüne baktım parayı versin sonra vazgeçti adam :D akhisara kadar geldik :D ha senin transfer işine gelince hayvan taşıyan kargo yada nakliyat şirketleri var kafesinde taşıyor onlara bir bak derim ben.

ygk

bagaja kesinlikle koyulmaz bir köpek. ani frende bavulların arasında tost olur. hele teriyer kalıpsız küçük hayvan zaten 0 1 2 numaraysa korkudan duramayacaktır.
2 çözüm var.
1incisi gitmeden önce bir veterinere sakinleştirici yaptırın. dozunu veteriner ayarlar ve 5 6 saat gıkı çıkmaz. kendinde olur ama uyuştuğu için kolunu bile kaldıramaz sadece sağa sola bakar.
2cisi ben bunu çok seviyorum toz halinde satılan ilaçlar var veterinerlerden temin edebilirsiniz ya da petshop ( kesinlikle köpeğin boyutune uygun olanı alın. kesinlikle ! ) burnuna bir iki çay kaşığı toz akıtıyosunuz. köpek sonuçta burnuna değerlerse bunu yalar, yalıyor ve başlıyor yatışmaya. 1 saate kendine gelir gibi oluyor tekrar sürüyorum ben. böyle böyle geliyor.

Yolculuktan önce veteriner hekime başvurursanız iğneyle uyuşturabilir köpeği. Ayrıca mutlaka yanınızda aşı karnesi bulunsun, firmalar istiyor çünkü.

Biz bizim kedi ile 3 saatlik ucak yolcugu yapmistik,veterinerden sakinlestirici hap ta aldik ama eve gelene kadar uyumadi kerata.Maglum ucaktakileri de uyutmadi.Butun yol boyunca miyavladi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar