Otobüste Ayakkabı Çıkarıp Bağdaş Kurmak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
2007 yılından bu yana iki ayda bir farklı sebeplerden otobüs yolculuğu yapıyorum.Yolculuk yaptığım şehirler; İstanbul,Ankara,Yalova,Eskişehir,Bursa,Balıkesir,Manisa,İzmir,Afyon,Kütahya,Konya,Bolu,Düzce,Antalya,Adana,Mersin.
Şehirleri yazma sebebim ülkemizin batı bölgeleri olması.

Genelde üniversite öğrencisi bayanlarda ayakkabılarını çıkarıp koltukta bağdaş kurmak, aynı zihniyette ki ileri yaş grubu bayanlarda ise yanındaki koltuk boşsa ayaklarını uzatarak yolculuğu keyifli hale getirmek gibi durumları çok yaşadım.Bir defasında hiç unutmam kapının önündeki koltukta oturup panelin üstüne çoraplı ayaklarını uzatanı bile olmuştu.Sadece ben değil rahatsız olan diğer yolculardan muavin arkadaşa rica edenlere " Ayağımız şişiyor, temiz çorap giydim, kimi ilgilendirir vs. " birçok bahane öne sürerek ile bir şekilde istedikleri şekilde yolculuklarına devam ettiler.

Çok mu katıyım anlamıyorum,; üniversite okumamış, yaşı ilerlemiş ve köylü(?) diyeceğimiz türden insanların konuşurken bile arka ya da ön koltukta ki insanları rahatsız etmemek için fısıldaşmalarını görünce "Vay be!" diyorum. Bu insanlar oturup kalkmalarına hayli hayli özen gösteriyorlar.

Eskiden otobüslerde sigara içen erkekler için farklı ifadeler kullanılırdı düşüncesizliklerine dikkat çekmek için bugünlerde ayakkabılarını çıkarıp oturan bayanlara ne denilir acaba? Ortak nokta duyarsızlık, kötü koku ve pis görünüm.

Ben mi huysuzluk ediyorum yoksa bu durum gerçekten rahatsız edici mi fikir alışverişi yapmak için konuyu açtım.Erkekler hiç yapmıyor mu? Erkek uyurken horlasa bile muavin uyarılıyor diğerleri tarafından, ayakkabılarını çıkarmaya yeltenenler zaten en kısa sürede infaz ediliyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de denk geldim. Rahatsız olmamıştım bugüne kadar ama olsam şahsen ben de çıkartırım. Uyaranada önce bayana söyleyin o giysin ben de giyecem derdim. Hoş kimse beni savunmazdı. Niye çünkü bayanı savunan erkekler genellikle kıza yalakalık yapar. Filmlerde gördükleri aşk sahnelerini benim ayağım üzerinden gerçeğe dönüştürmeyi düşünürlerdi. :cherry:

avrupada şehir içi toplu taşım araçlarında dahi pek ayakkabısını giyen olduğunu söyleyemem genelde herkes ayağını ayakkabısından çıkarır ama bizdeki gibi buram buram koku olmaz (eh bizde müslüman ülkeyiz ya temizlik imandan gelir!)

Açıkçası kokmadıkdan sonra çıkarmasında sakınca görmüyorum sonuçta yol uzun ve otur otur insanın ayakları şişiyor bende çıkarıyorum ancak abartmadan sadece ayakkabılarımın üzerine basıyorum böylece pek dikkatte çekmiyor rahat rahat gidiyorum

Motosikleti
Sym Sympony ST200i E5 ABS
bu birşeymi ben filipinlere giderken uçakta ayakkabıları çıkarıp bağdaş kuranı gördüm :D yanımda oturduğu için aslanlar gibi giydirtmiştim ayakkabıları kadına

bu gibi şeylerin eğitimle alakası yok. daha doğrusu bildiğimiz eğitim değil; okula başlamadan önceki aile eğitiminden geçiyor. eğer ailede sorumluluk sahibi empati kurabilen bir çocuk yetiştirilemezse şimdiki gibi her an her saniye patlamaya hazır sayısı artar.

bu gibi insanlar bir de yaptığı şeylerden kendisine içi boş bir özgüven sahibi olursa aynen dediğiniz gibi yağtığı hatayı telafi edeceğine tam tersine çemkirir.

son yıllarda bunların sayısı bayağı arttı.

otobüsle seyahat etmekten nefret ederim. genelde gidecegim yere uçakla yada kendi aracımla giderim. hoş pek sık yolculuk yapmam.

yalaka ve abaza bir toplumda bayanlar hakettiginden daha fazla ilgi ve alaka ile malum yerleri kalkmakta ve konu sahibinin ve diger arkadaşlarında degindigi davranışlar onlar için normal bir davranış gibi algılanmaktadır. bazı bayanlarda dikkat çekmek için bu tür görgü ve ahlak kurallarına aykırı haraket edebilmekte.

sözüm kendini bilene degildir.

bizim hatunlar ne dogulu kalabildi ne batılı olabildi. bütün sıkıntı burda bence.

Uzun yolculuklarda genelde tekli koltukta yolculuk ederim. Eğer tekli koltuktaysam veya yanım boş ise , ayakkabılarımı çıkardığım olur.
Çoraplar temiz ve ayaklar kokmadıkça abartmamak şartıyla ayakkabı çıkartılıp ayaklar ayakkabının yanına koyulabilir düşüncesindeyim.
Bayanların ayakkabıları yeterince rahatsız olduğundan ve yolculukta rahat ayakkabı giymeyi düşünemediklerinden bence ayakkabılarını çıkarmalarında bir sorun yok.
Tabiki kibarca davranmak şartıyla.
Tek oturuyorsa bağdaş kurmasında da bir sakınca görmüyorum.

aslında o ünili gençliğin olayı şişen ayaklar falan değil.Hani ünili olduğunu bi şekilde belirtme çabası, benimde dahil olduğum nesilde(malesef ki) bu özentilikler çok var, nasıl anlatsam şimdi doğru kelimeyi bulamadım ama kafa rahatlayınca tekrar yazarım yarım kalsın :D

8-10 saat ya da herneyse 5-6 saat o oturuş pozisyonunda kadın erkek farketmez ayaklar ayakkabıdan çıkmadan olmaz, şişiyor bi süre sonra dayanılmaz bir hal alıyor. bence buradaki sıkıntı efendi bir şekilde çıkarıp ayakkabının üzerine ya da yanına koymadan billetin gözüne sokacak şekilde ayakları sergilemek. edepsizlik bu olsa gerek. koku olayına hiç girmiyorum. koku sadece otobüste dert değil ki; güzel insanımız bi öğrenemedi ayakkabı nasıl giyilir çorap nasıl giyilir nasıl kokmadan muhafaza edilir..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ucak ile yada aracimla seyahat etmeyi tercih ediyorum cünkü otobüs ile ne zaman yolculuk etmeye kalksam insanligimdan ve türk olusumdan utaniyorum.

ankaraya giderken şahit oldum bende kızın heryeri görnüyo ayağını uzatmış yatıyo bikaç defa göz göze geldik hiç rahatsız olmadı muavınıde kafalamış kızlara çalışıyodu muavin :) aynısını başka biri yapsa kırk yerde uyarırlar ama bayan olunca iş değişiyor gibi..

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Özgürlük başkasının özgürlüğüne engel olmaya başlandığı sınıra kadardır, yada böyle bir şeydir işte :p

Yani ayakkabı çıkarmak ile başkasının özgürlüğü kısıtlanmıyor ise (rahat nefes alamama, pis kokma) kimse kimseye niye ayakkabını çıkardın diyemez bence.

Yahu kardeşim ayaklarım kokmuyorsa, yani sana bir zararım yoksa, istersem çıkarır bağcıkları ile boynuma asarım :p

bu gibi şeylerin eğitimle alakası yok. daha doğrusu bildiğimiz eğitim değil; okula başlamadan önceki aile eğitiminden geçiyor. eğer ailede sorumluluk sahibi empati kurabilen bir çocuk yetiştirilemezse şimdiki gibi her an her saniye patlamaya hazır sayısı artar.

bu gibi insanlar bir de yaptığı şeylerden kendisine içi boş bir özgüven sahibi olursa aynen dediğiniz gibi yağtığı hatayı telafi edeceğine tam tersine çemkirir.

son yıllarda bunların sayısı bayağı arttı.

Aynı düşüncedeyim..:cat:

Seyahatten önce yarım yada bir saat kadar terlik yada sandalet kullansak vede yolculuk sırasında da terlik, sandalet kullansak daha iyi olur gibi.

Son düzenleme:
İnsanlık hali diyelim...Uzun yolculuklarda sık rastlanılır..kimiside çaktırmadan çıkartır..Şimdi sıkı durun..Bu bize mahsus bir olay değil..ve bir çok global havayolu şirketi uzun yolculuklarda Ayakkabılarınızı çıkartıp giyilmek üzere ÖZEL ÇORAP dağıtır...Bu çoraplarla 10-20 saatlik uçuşlarda evinizeymişcesine rahat edersiniz...yADIRGANACAK BİR DURUM DEĞİL...şayet kokmuyor ve kimseyi rahatsız etmiyorsa...

Benim çocukluk yıllarımda,ailecek seyehat etmeyi sevdiğimiz için genellikle yazları epey bi zaman şehirler arası otobüslerde geçerdi,ama işin vahim olan yanı şu, otobüste sigara içmek serbest resmen sis çökerdi otobüs koridorlarına :pr:hatta yola çıkacak kişilere yolluk hazırlanırdı haşlanmış yumurta,kızartma hatta bağzıları kendilerini aşar kızartmanın üzerine sarımsaklı yoğurt bile dökerlerdi :cherry: gerisini siz düşünün artık ki bunu benim yaşlarımda olanlar yada benden büyük olanlar çok iyi hatırlarlar...
koridorda koşuşturan çocuklar bile olurdu ama ben hiç bunu yapamadım sadece o çocuklara imrenerek baktım :salut:
şimdi düşünün sigara dumanı,yumurta yemek kokusu,onca insanın nefes ve ter kokusu,ayakkabısını çıkartan olursa ve ayakları kokuyorsa buda işin ekstrasıydı....otobüsler şimdiki gibide değil ne doğru dürüst havalandırma var nede şimdiki konfor...
Şimdilerde geriye dönüp baktığımda insanlar piknik kıvamında yolculuk yapıyormuş diyorum :queen: :p
Aynı ortamı paylaştığı kişilere rahatsızlık vermediği ve sınırlarını işgal etmediği sürece ister ayakkabısını çıkartsın ister bağdaş kursun isterse amuda kalksın :)

Mersin İl Temsilcisi
eğitim aileden gelir....
özellikle ve öncelikle de anneden.
kadınına gerçek değeri verip onu yükselten toplumlar daima ilerlemişlerdir.
bir kadın ne kadar bilgisiz bırakılırsa, yetiştirdikleri de o denli eşdeğerde olur kanaatindeyim...

o yüzden belki de cennetin geçtiği yol onlardan geçiyor...

Koku dediğiniz göreceli kavramdır. Kimine kokmaz (ayakkabısını çıkaranın hasta olduğunu farzedin) kimine kokar, kimi de görüntüden rahatsızlık duyar. Benim yanımda kimse çıkaramaz ayakkabısını rahatsız oluyorum. Rahatımı da kimsenin bozmasına müsaade etmem. Ayakkabılarını yediririm :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar