Ortalama bir motosiklet sürücüsünden daha iyi sürüyor musunuz?

Ortalama bir motosiklet sürücüsünden daha iyi sürüyor musunuz?

• Kullanılan toplam oy
    66
  • Anket kapatılmış .
Hep iyi bir sürücü olmadığım için hayıflanırım.

Hep kurallara noktasına, virgülüne kadar uymak istemişimdir hey hat hep bir yerlerde ipin uçunu kaçırıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------

Benden yavaş giden acemidir , benden hızlı giden cahildir :D

Doğruya doğru iyi espriydi. :mrgreen: ::biggrinn

Arkadaşlarım iyi kullandığımı söylüyor ama bana göre normal kullanıyorum. Anlamsız risklere girmeyen ve motorunun sınırlarını bilen herkes iyi motor kullanıcısıdır.

Motosikleti
D400
Çok farklı bakış açıları olarak değerlendirilebilir.

5 yıllık tecrübe sonunda şunu diyebilirim, ortalama bir motosiklet sürücüsü seviyesinin altında bir sürüş sergiliyorum. yani şöyle; makas atmıyorum, aralara dalmıyorum, deliklerden geçmiyorum ve gereksiz hız yapmıyorum. bu nedenle cogu kımse tecrübesiz olarak değerlendirebilir beni. ama makas atmama hatta atamamak tecrübesizlik değil defansif bir sürüş şeklidir.

Ancak ortalama bir motosiklet sürücüsünün çok daha üstünde güvenli sürüş yapıyorum. Daha dikkatliyim, kaza riskim daha az, daha keyifle sürüyorum cünkü motoru bir araç olarak görüp istisnai durumlar hariç kurallara uyuyorum. virajlarda hızı kökleyip iyice yatmaya calısmıyor uygun hızda ve pozisyonda giriyorum.

Bence ortalama bir motosiklet sürücüsünden daha ileriyim; ancak camianın bakış açısına göre gerideyim :)

Ek not: tanıdıgım birçok yüksek cc'ler kendi sürüş sebepleri ile 300 km'de yorulmuş geberirken ben 200 cc ile aynı gün 600 km yapıp henüz yorulmamış oluyorum. cünkü trafikte şekil şukul yapıp kasmıyorum kendımı.

.....tanıdıgım birçok yüksek cc'ler kendi sürüş sebepleri ile 300 km'de yorulmuş geberirken ben 200 cc ile aynı gün 600 km yapıp henüz yorulmamış oluyorum. cünkü trafikte şekil şukul yapıp kasmıyorum kendımı.

Her ikisinide kullanıyorum , yüksek cc ile 300 km de pert olan adam yakın zamanda basur ameliyatı olmuştur herhalde :) bir depo benzinle hiç durmadan 2-3 saatte gidersin o mesafeyi..vaktim bolsa tek gidiyorsam ufak cc ile aheste aheste giderim ama bir günde 600 km yapınca gün sonunda başka bir şeye vakit kalmıyor anca vurup kafayı yatıyorsun yada 120 km/s üstü gitmen lazım o zamanda ufak cc çok bağırıyor hem senin hem motorun canı çıkıyor..

Motosikleti
DUKE 250
Çok farklı bakış açıları olarak değerlendirilebilir.

5 yıllık tecrübe sonunda şunu diyebilirim, ortalama bir motosiklet sürücüsü seviyesinin altında bir sürüş sergiliyorum. yani şöyle; makas atmıyorum, aralara dalmıyorum, deliklerden geçmiyorum ve gereksiz hız yapmıyorum. bu nedenle cogu kımse tecrübesiz olarak değerlendirebilir beni. ama makas atmama hatta atamamak tecrübesizlik değil defansif bir sürüş şeklidir.

Ancak ortalama bir motosiklet sürücüsünün çok daha üstünde güvenli sürüş yapıyorum. Daha dikkatliyim, kaza riskim daha az, daha keyifle sürüyorum cünkü motoru bir araç olarak görüp istisnai durumlar hariç kurallara uyuyorum. virajlarda hızı kökleyip iyice yatmaya calısmıyor uygun hızda ve pozisyonda giriyorum.

Bence ortalama bir motosiklet sürücüsünden daha ileriyim; ancak camianın bakış açısına göre gerideyim :)

Ek not: tanıdıgım birçok yüksek cc'ler kendi sürüş sebepleri ile 300 km'de yorulmuş geberirken ben 200 cc ile aynı gün 600 km yapıp henüz yorulmamış oluyorum. cünkü trafikte şekil şukul yapıp kasmıyorum kendımı.

defansif olarak bir kapışalım hocam seninle.
arkadaşlarla üç motor kadıköye gidiyoruz, nmax155 forza250 ve ben duke250,
her iki arkadaşta yıllardır motor kullanıyorlar ve deli kullanıyorlar, ben nmax e yetişemiyorum,
yolda iki defa mola verdiler beni beklemek için. e5 deki daracık emniyet şeridine girmiyorum, sürekli tapagaz makas atamıyorum ama onlar tam tersi. şimdi ben mi iyi sürüyorum onlar mı :)

Daha iyi miyim bilmiyorum ama kesinlikle daha insan evladı gibi sürdüğümü düşünüyorum. Define ''better''

Motosikleti
D400
defansif olarak bir kapışalım hocam seninle.
arkadaşlarla üç motor kadıköye gidiyoruz, nmax155 forza250 ve ben duke250,
her iki arkadaşta yıllardır motor kullanıyorlar ve deli kullanıyorlar, ben nmax e yetişemiyorum,
yolda iki defa mola verdiler beni beklemek için. e5 deki daracık emniyet şeridine girmiyorum, sürekli tapagaz makas atamıyorum ama onlar tam tersi. şimdi ben mi iyi sürüyorum onlar mı :)

iyi kısmı göreceli hocawm, hız her zaman iyi demek değildir :)

Evet
:)

Yalnız işte iyinin ne demek olduğunu netleştirmek lazım. İyi sürmekten benim anladığım şey sürüş bilgisi ve bilgileri uygulama beceresi (hö?) olarak özetlenebilir. İyi bir trafik paydaşı olmak, defansif sürmek vs tamamen başka şeyler.

Motosikleti
Ns200 15"
Nicolò Bulega getir götürümü yapar (!). Kendi z kuşağımdaki profesyoneller hariç evet, onlardan daha iyi ve daha bilinçli olduğumu düşünüyorum. Ekipmanlarım tam, trafikte ve seyir halinde pek risk almam ama asfaltını bildiğim ve yolunu iyi bildiğim yerde deliler gibi viraj yaparım ama tek şartla oda karşı şeride taşmamak şartıyla :).

istanbul esenyurt da motosiklet süren ve kaza yapmayan kişi bence en iyi sürücüdür

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Her ikisinide kullanıyorum , yüksek cc ile 300 km de pert olan adam yakın zamanda basur ameliyatı olmuştur herhalde :) bir depo benzinle hiç durmadan 2-3 saatte gidersin o mesafeyi..vaktim bolsa tek gidiyorsam ufak cc ile aheste aheste giderim ama bir günde 600 km yapınca gün sonunda başka bir şeye vakit kalmıyor anca vurup kafayı yatıyorsun yada 120 km/s üstü gitmen lazım o zamanda ufak cc çok bağırıyor hem senin hem motorun canı çıkıyor..

3 gece 4 günde 1800 km artçılı bir yurt dışı turu yapmış birisi olarak yorgunluk yok diyebilirim. Hafif bir oturma yeri ağrısı ile son buldu. Pertlik yada aman bittimlik bir durum yok. Motor 800 cc 2008 model

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
1 Günde 1374 km yaptım, 3 gün kıç ve omuz ağrısından motor süremedim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
istanbul esenyurt da motosiklet süren ve kaza yapmayan kişi bence en iyi sürücüdür

Esenyurtdan motorla ya da arabayla geçerken kazadan çok birileri önümü keser de soyar mı diye korkuyordum.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
1 Günde 1374 km yaptım, 3 gün kıç ve omuz ağrısından motor süremedim.

Yapay zekalı koltuk/sele yapmayı beceremediler bir türlü. Varsa yoksa cicili bicili ekran, anlık tüketim, yıllık tüketim zart zurt.
Üç-beş sensör koyup dötün yük binen yerlerini havayla/sıvıyla değiştirmek çok mu zor?
Bu yaştan sonra mucit yapacaklar beni. De göz görmüyor, göbek bükülmüyor sıkıntı orada.:santa:

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Yapay zekalı koltuk/sele yapmayı beceremediler bir türlü. Varsa yoksa cicili bicili ekran, anlık tüketim, yıllık tüketim zart zurt.
Üç-beş sensör koyup dötün yük binen yerlerini havayla/sıvıyla değiştirmek çok mu zor?
Bu yaştan sonra mucit yapacaklar beni. De göz görmüyor, göbek bükülmüyor sıkıntı orada.:santa:

Osman Ağa ilk aldığım konfor sele bile birkaç on bin km sonra pes etti, kütük gibi oldu. Şu an yeni konfor sele kullanıyorum. Orijinal sele bildiğin sunta haline gelmiş 16 senede. O orijinal seleyle beni maçlara almazlar, kavgaya girsem ateşli silah sayılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar