Ön Ayaklık Nasıl Takılır ?

MT Merhaba
Benim motorun resimdeki değilde öbür taraftaki ön ayaklığı kaynaklıydı , kırılınca bende sipariş ettim yurtdışından yenisini geldi onları takıcam.
Takıcam da nasıl takılıyor bu meret :mrgreen:
Resimde işaretledim ayaklığı.Oradaki vida kılıklı şey nasıl sökülüyor önce yayımı sökücez hiç yapmadım daha önce bir tarif edin , resim varsa öylede anlatabilirsiniz, ha yok ben video çekerim derseniz... şaka tabi :p
Tamirciye gitmicem işim yok kendim uğraşırım :mrgreen:

5250ayak.jpg

O vida kılıklı şeyin arka tarafında bir delik vardır o civatayı boydan boya geçen oradan bir tel geçirilip uçları katlanır, o teli düzeltip çıkarırsanız vida kılıklı parça ve ayaklık çıkar. Eğer dediğim gibi değilse de alyan anahtarlarla sökülecek gibi duruyo.

O vida kılıklı şeyin arka tarafında bir delik vardır o civatayı boydan boya geçen oradan bir tel geçirilip uçları katlanır, o teli düzeltip çıkarırsanız vida kılıklı parça ve ayaklık çıkar. Eğer dediğim gibi değilse de alyan anahtarlarla sökülecek gibi duruyo.
Anlamadım desem , anlatarak ancak bu kadar oluyor dermisin hocam ?

Anlamadım desem , anlatarak ancak bu kadar oluyor dermisin hocam ?
Şöyle bişey olabilir.
IMG00304-20130406-0148.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:51 ----------

Veya benim çocukken kaykay scooterım vardı onun özel alyan civataları vardı birbirinin içine geçen iki baştan sıkılan. Öyle bişey olabilir. Sabit perçin yapacaklarını hiç sanmam.

O yayı bir şekilde sıkıp milden ayrılmasını sağlayacaksınız, gerisi kolay. Takarken de aynısının tersini yapacaksınız.

Tamam hocam , yarın karga burnu tarzı birşey ile yayı milden ayırmayı denerim.Teşekkür ederim.

Mengu bu tarz konularda seni hep görüyorum çok yardımcı birisin tebrikler.

Sysroot kolay gelsin dostum :thumleft:

mil yuvasında nasıl duruyor?? uç kısmında sekman olması lazım, onu çıkarmak için de sekman pensesi gerekli

Tamamdır üstat taktım onu geç cevap oldu biraz ama )) Basitmiş ))

Aynen sekman tutuyormuş.
Sekmanı pensem olmadığı için tornavidayla hayvani güç uygulayarak çıkardım :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar