Norveçli İki Motorcu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar bugün kendi motorum ile ilgili olarak gittiğim serviste tercümanlık yapmak durumunda kaldım ve 2 genç Norveçli ile tanıştım.
Bu 2 kafadar 40 yaşlarındaki 2 adet motorla Norveç'ten başladıkları yolculuklarını Singapurda tamamlamayı planlıyorlar.
Motorlarındaki bazı problemler ve İran konsolosluğundan vize beklemeleri vb nedenlerle yaklaşık 14 gündür İstanbul'da kalıyorlarmış. Motorlarının tamiri tamamanırsa Pazartesi günü İstanbul'dan ayrılarak yola düşeceklermiş.
Para durumlarını dorduğumda bir kaç sponsoru olduğunu ama fazla da bir paraları olmadığını öğrendim, galiba ayda 1000$ falan bütçeleri varmış.

Kendilerine elimden gelen her türlü yardımı teklif ettim ama İstanbul'dan ayrılacakları için fazla da bir yardımım olamadı. Yarın bir görüşme durumum olabilir.

Maceralarının web adresi şu : http://www.kingcroesus.com/

Türkiye sınırları içerisinde kendilerini ağırlamak/yardımcı olmak isteyebilecek arkadaşlar için mail adresini veriyorum. [email protected]

Böyle bir macera bize de kısmet olur umarım .

Selamlar.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
sitelerindeki güzergah haritasında nedense türkiyeyi teğet geçiyor gözüküyorlar
yani zora gelince mecburen türkiye ye girmiş gibiler
ben sevmedim bunu
asıl planda türkiyeden özellikle uzak durmuşlar izlenimi verdi bana

aynen öyle ukranya üzerinden gideceklerini belirtmişler fakat plana sağdık kalmayarak ülkemize giriş yapmışlar sevmemekde haklıymışım :)

önyargılı davranıp ülkemize teğet geçmekle ne büyük hata yapacaklarını onlara göstermek isterdim.Ama elimden bişi gelmiyo :(

İki tane Norveçli motorcu ülkemizden geçecek,yardım etmek isteyen var mı diye sorulan bir başlıkta gelen cevaplar cidden hayret verici.Bumudur sizin motorcu kardeşliğiniz?İkinci Dünya Savaşı'nda ülkenimi işgal etmeye kalktı İskandinav ırkları?
Başlık belli.Yardım etmek isteyen var mı diye soruluyor.Kimse sana Norveçlileri sever misin diye sormuyor?Hemen alakasız cevaplar.Ben Norveçlileri sevmem.Sevmezsen,sevme ama bunun yeri burası değil.Biri de oradan gaz veriyor.Türkiye'yi teğet geçeceklermis son anda Türkiye'ye girmişler.O da mecburiyettenmiş.Ne mecburiyeti?Ukrayna'da iç savaş var da,bizim mi haberimiz yok?Üstelik son anda insanlar gezi rotalarını değiştirebilirler.Bunun için abuk sabuk laflar etmeye gerek var mı?En son mesajta ise bu Norveçli arkadaşlar önyargılı olmakla suçlanmış.Pes yani.Yargıladınız,sevmediniz ve hükmü verdiniz.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Peki Türkiye içerisindeki güzergahları nedir? Akdeniz sahili mi yoksa Karadeniz sahili mi ?

Bundan yaklaşık 1 ay önce , sabah saatlerinde ; Çeşme'de ekmeğimi + gazetemi almış , deniz kenarından evime doğru kahvaltıya giderken , bir transalp gördüm!
Tabi doğal olarak halini hatrını sormak için yanaştım.

Arkadaş İSPANYOL çıktı.İngilizcemin yettiği kadar muhabbet etme fırsatım oldu.(Çok konuşamadık ama :) ) İspanya'dan feribotla Turkiye'ye gelmiş. Amacı sadece Turkiye'yi gezmek , görmek ve tanımakmış. Şu ana kadar beyenmediği herhangi birşey olmamış sınırlarımızda. Ona trafikte çok dikkatli olmasını , özellikle tek şeritli yollarda büyük araçlara çok dikkat etmesini , ayrıca değişken hava durumuna karşı da tedbirli olmasını söyledim ve yolcu ettim...

Adam , benim motosiklet konusunda az - çok bilgili olmama sevinir bir şeklide vedalaştı ve müsade istedi!

Siyasi yobazlık (her ülke için geçerli) insani ilişkilerin önüne geçmemeli.İskandinavların siyasetteki önyargılarını bizim gibi misafirin hakkını kutsal kabul eden toplumun yargılarıyla karıştırmadan iyi niyetle yaklaşalım.Bakın o zaman bizi çok daha fazla seveceklerdir.Ben geniş çaplı bir organizasyonda ağırlamamızı isterdim ama zamanları yokmuş arkadaşlarımızın.Dönüşte olur inşallah.

İki tane Norveçli motorcu ülkemizden geçecek,yardım etmek isteyen var mı diye sorulan bir başlıkta gelen cevaplar cidden hayret verici.Bumudur sizin motorcu kardeşliğiniz?İkinci Dünya Savaşı'nda ülkenimi işgal etmeye kalktı İskandinav ırkları?
Başlık belli.Yardım etmek isteyen var mı diye soruluyor.Kimse sana Norveçlileri sever misin diye sormuyor?Hemen alakasız cevaplar.Ben Norveçlileri sevmem.Sevmezsen,sevme ama bunun yeri burası değil.Biri de oradan gaz veriyor.Türkiye'yi teğet geçeceklermis son anda Türkiye'ye girmişler.O da mecburiyettenmiş.Ne mecburiyeti?Ukrayna'da iç savaş var da,bizim mi haberimiz yok?Üstelik son anda insanlar gezi rotalarını değiştirebilirler.Bunun için abuk sabuk laflar etmeye gerek var mı?En son mesajta ise bu Norveçli arkadaşlar önyargılı olmakla suçlanmış.Pes yani.Yargıladınız,sevmediniz ve hükmü verdiniz.

vayy yazılan mesajlardan sorumlu kardeşim bilseydim ne yazacasğımı önce sana sorardım sende izin verirsen yazardım amma velakin nerden bileyim senin kızacağını gel seni 1 hafta çalıştığım yerlere götüreyim bi norveçlileri tanı türklere bakış açısını gör ondan sonra ülkemi işgal etmemiş falan filan o zaman söyle ayrıca burada yorum yazmak bazı şartlar altında serbest sen neden alınıyorsunki garibime gitti:silent:

Bazı ülkelerde TÜRKİYE mi öcü gibi gösterir propoganda
yapıyor şerefsizler. Adamlarda çekiniyor tabi doğal olarak.
Geldikleri zamanda vay be neymiş diyorlar.Biz böyle bilmiyorduk
diyorlar.:pr: :pr:

Ben aslında yardım istiyorlar demek istemedim öyle anlaşılmış ise özür. Ancak adamlar gerçekten maceracı tipler, öyle fazla paraları da yok, Tepebaşı'nda ucuz bir otelde falan kalıyorlardı ama istedikleri tek yardım motorlarının tamiriyle ilgiliydi. Ben de elimden geldiğince muhabbet ettim.

Sanırım Gürcistan'daki karşıklık nedeniyle sınırda problem varmış ama motor arızası olmasa TR'yi gezmeyi isterdik dediler.

Ayrıca ben de özellikle öğrencilik yıllarımda Genç-Tur (hala var mı bilmiyorum) kamplarıyla yazları pek çok ülke görme şansım oldu. Türkler misavirperver diyoruz ama bence Avrupalı'lar bizden daha misavirperver, çat kapı gittiğim pek çok evde bir yatak ayarlandı, ailelerle yemeklere, eğlencelere gittim yemeklerini yedim. Ben olsam şu anda yabancı birine bu kadar ilgi gösteremem valla. O kadar önyargılı olmamak ve kendimizi o kadar abartmamak lazım. Sonuçta iş insanda biter.

Saygılar.

Gençtur günümüzde de bu tarz gençlik kamplarını organize etmeyi surduruyor.Ben de universiteye ilk başladıgım sene interrail biletimi Genctur'dan almıstım.Bir aylık Avrupa gezi boyunca insanların inanılmaz yardımlarını gordum.Yapmış olduğum geziden sonra dunyaya bakış açım değişti.Artık bu tarz motorlu veya motorsuz gezginler gordugum zaman elimden geldigince yardım etmek için çaba sarfediyorum.

Arkadaşlar bahsi geçen elemanların bana yeni gönderdikleri maili aşağıya kopyalıyorum. Şimdi yardım istiyorlar biraz.:cat:

Hala İran vizesini alamamışlar ve Pakistan vizelerine yetişmek için İran'dan direkt Pakistan'a gemi seferi olup olmadığını soruyorlar. Neyse detayları zaten aşağıda. Yardım edebilecek veya bir fikri olanların buraya veya yukarıda verdiğim mail adresine yazmalarıni bekliyorlar.

Hey Ali,

Thank you so much for the help. I must say it was good to meet a man
that have understood the word time, it's not too many of them here...

We have serious problems now, very serious. We have still not the visa
to Iran. Yesterday they said "come back tomorrow", and so we did.
Today it was closed.

Our visas to Pakistan expire 1th of sept. We can renew it only in
Pakistan or Norway, in Istanbul the process will take two month. We
have been here for 21 days now, and this visa thing is ruining both
time schedule and finances.

Even if we get the visa tomorrow morning, there is small chances we
can make the 6000 km in time.

So, could you post a question at the forum website about bright ideas?
Or if anybody know any officials at the Pakistani Embassy that could
help us? Or if anybody know about any straight shippinglines from Iran
to India? Or some other solution...A quick solution is required and
very much appreciated.

Best regards,

Tormod Amlien

ne halse yaa adamları bırakalımda gitsinler bitirsinler gezilerini rahata kavussunlar hehah ::):)

İran'dan Hindistan'a gemi seferi var mı diye sormuşlar.Pakistan'a değil.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650

o biri benim arkadaşım, nickim de Luxor
bende memnun oldum
buradaki mecburiyet lafını nerelere çektiğini görmek hayret verici
buradaki mecburiyet bir tamir ihtiyaçları olmasaymış türkiyeye girmeyi düşünmedikleri
zorda kalmışlar ki gelmişler yani
yardım istemesini biliyorlar ama güzergahlarında türkiye ye gelmeyi düşünmüyorlar bile
parasız ve zorda olmasalar türkiyeyi ne kadar kaale aldıkları belli

İran'dan Hindistan'a gemi seferi var mı diye sormuşlar.Pakistan'a değil.

Evet aceleden yazım hatası olmuş. Pakistan'ı bypass etmek istiyorlar vize süresi dolacağı için.

Neyse zaten dertleri büyük, yardım etmek zor. Sanırım İran muslim olmayanlara kolay vize vermiyormuş. Bizim çektiklerimizi onlar çekiyor, tabii böyle konuları önceden düşünmemişlerdir.

Selamlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar