Noktalama İşaretleri

Selamlar,
Forumlarda gezinirken birşey dikkatimi çekti; belki pek çok kişi önemsemiyor olabilir ama noktalama işaretlerine biraz dikkat etsek nasıl olur? Bazen öyle cümleler kuruluyor ki ne virgül, ne nokta var. Soluğunuzu şöyle sıkıca bir tutup bir solukta okumak icap ediyor. Dahası okuduğumdan bir şeyde anlamıyorum. Bazen aceleden yazılan yazılar olabiliyor, hatalı yazılabilir elbette fakat noktalama işaretlerine biraz önem versek daha anlaşılır, daha güzel bir Türkçe kullanmış oluruz. Tabii kimseyi suçlamak veya ben daha iyi yazıyorum gibi bir niyetle bu konuyu açmak istemedim. Sadece konulara bakan, fikir alışverişi yapan arkadaşların yazmasından, konuşmasından, hal ve davranışlarından nasıl kendimize pay çıkarıp kendimizi geliştirirsek; doğru kullanılan noktalama işaretleri ile de kendimizi geliştiririz. Benim naçizane tavsiyem Word gibi bir programda yazılarınızı yazıp, düzenlemek ve buraya kopyala-yapıştır yapmak.
Başınızı ağrıttıysam bağışlayın.
Saygılarımla.

içinden okusan da anlam kaybı oluyor. ya da bir cümleyi üç beş defa okuman gerekebiliyor ne demek istediğini tam anlamıyla anlamak için. noktalamaya dikkat edilen bir yazıda, örnekse ciddi bir makalede, böyle bir sorun yaşamazsın eğer üslubu çok ağır değilse.

Bir de misal "kahwaltı yaqıyorus herqes qelsin" diyen tipler var, onları ne yapalım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar