ngk bujiler bozuk mu?

arkadaşlar aon 1 ayda 5.defa buji değiştirdim sorun buji yağlanıyor deli olacam bu neden kaynaklanıyor rolantida saat gibi çalışıyor ama 1. vitese motora yük binince paturputur ediyor bi flooops diye eksoz sesi motor stop,biri tuttu buji sahtedir dedi,hep aynı yerden aynı bujiyi alıyorum daha öncede aynı bujiydi sorunsuzdu,5.viteste 12000 deviri çevirirdim tık demezdi nedir bu sorun ya,hava filtresi ile alakalı olabilirmi diye değiştirdim 1 gün bişe yok 2. gün aynı bunun sebebi neden olabilir;:pr::pr::pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bujilerin halini biraz daha iyi tarif etmen lazim. en iyisi resmini cekmen olur ...

eger "yaglaniyor" diyorsan potansiyel nedeni tabii ki yanma odasinda fazla yag olmasi. buna segmanlarin sizdirmasi veya motora fazla yag konulmus olmasi ya da bujilerin "sizdirmasi" (dogru dürüst sIkIlmamis veya bozuk olabilirler).

Son düzenleme:
motorda baska bı sorun vardır bende ngk kullanıyorum hıc bır sorunu yok sen bı servıse goturseydın yada yanlıs olcude bujı veremıs olabılırler benım basıma da geldı cunku bır numara kucuguydu heralde kucuk bujı vermısler 2 saat sonra cope attım sen bı servıse goster

Moderatör (forrap)
Sorun bujilerde değil sanırım,eğer bujilerde yağlanma oluyorsa Predator[23rd]'ün de dediği gibi olabilir ve ya başka benzeri sorunlar da olabilir.Motorunu önce bir gözden geçirmelisin,buji numarasını kontrol etmeli,gerekirse başka buji alıp onunla denemelisin.Eğer her seferinde aynı sorun oluyorsa sorun buji de değil demektir.

motorum rx115 2 zamanlı bujide farklılık yok 2004ten beri aynı marka model ngk b9hs budur farklı bi buji takamam pistonu delerim çünkü az önce yağlanmış bujiyi tazzikli benzin sıkarak temizledim yine çalıştı motor hareket edince aynısı oldu,predatör fazla yağ koyma imkanım yok yağıda yakıyor çünkü tamamen sıkıyorum herşeyi kontrol ettim....

Son düzenleme:
ıkı zamanlıysa yagu fazla koymussundur dırek benzınle beraber depoyamı koyuyorsun yagı yoksa yag pompası varmı yagı fazla koymussundur bence benım jawamda da yapıyordu cunku yagını fazla attımmı bujı gıdıyordu

hayır yağı karıştırmıyorum yağ deposu ayrı otomatik kendi alıyor yaği

o zaman yag deposunun ne kadar yag verdıgıne bak fazla verıyordur mesela mz lerde de oyle ayarını yapıyorsun ona gore baktınmı ayarına duman atıyormu egzostan

karbüratörün yakıt karışımı çok zengin olabilir (yani çok yakıt az hava karışımı)
hava filitresi çok kirleniş olabilir
krank keçeleri şanzıman yağını geçiriyor olabilir (şanzıman yağı yanma odasına geçerek yakıt karışımına karışarak aşırı yağlamaya neden olur )

yağ pompasında yağ ayar ile ilgili bişe bulamadım karbüratörü karıştıracam biraz,şimdi dolduracam cabimi 3,5 bujiyle yola çıkacam,sinan hava filtresi ile ilgili değil ilk mesajılı yazdım deneyip geliyorum

karbüratörle oynamak işe yaradı rölantiyi yükselttim ve sorun çıkarmadı ama motor 1500 devirde rölantisi ve bıraz hızlı çalışıyor bakalım sorun devam edecekmi

Son düzenleme:
karbüratör ve bujinin yağlama ile ilgisi olamaz yanlış yerde arıyorsun bana kalırsa ... yağ deposu ile ilgili bir sorunun olmalı veya en son koyduğun yağda bir sorun olabilir. Aynı zamanda yakıt iyi yanmıyorsa da yağlama yapabilir yani segman sorunu

ya bilmiyorum az karışım fazla hava orantısı ile alakalı olabilir diyorum bugün dediğim gibi 6yada 7 km yaptım bi sorun çıkmadı yarın biraz fazla gezip asıl sonuca varacağımı tahmin ediyorum görüşü olan arkadaşlardan yorumlarunu bekliyırum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar