Ne dediği bir türlü anlaşılamayan simitçi :)

Bju gün yine motortdayım sabahın erken saatlerinde sokağın tekinde durdum. sokağın başından bir bağırıyor ama ne dediğini eminim o da bilmiyo :) taaaaaadedeeeyigeedeeee çıtaaaaaa smiyyyyyüüeeeee :D bazen ilginç şeyler söyleyebiliyolar yakalarsanız duyarsınız hiç duydunuz mu :):queen:

izmirde simide gevrek derler. orda bir simitçidende gevreeeiiiiiiiiuuuuuvvvv gibi bişey duymuştum :)

ankarada sabah geçiyorlar havalar ısınınca sıcak taze simitçiyeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :d
bitanesi var hele inscibadooooo ??

simitci cocuk şöyle bağırıyor

var taze taze sıcak simit ci geldiiiii
oyle deme taze sicak simit geldi de diyoruz
gene aynisini diyor
sıcak olan simit mi simitçi mi ayrımı yapamıyor

tazüvreg diyor

meğer taze gevrek diyormuş
bkz lokantacı çağırması

gegegegeeee daazeeesmiiiiiiiiiiiii cıtıcıtıı daazeeesmiiiiiiiiiiiii diye bagıryolar genelde
:queen:

valla bizim küçükken kapıdan geçen amcanın söylediklerini asla unutmam

ca ca cibi caaaaaaaaaaaaa :)

bide eski sultanahmet adliyesi önündeki milli piyangocu amcanın dediklerini :D

param olsada ben alsammmmmmm :)))

seyyar satıcıların bu komik şekilde bağırmaları aslında büyük firmaların reklamlarda yaptığı ile çok yakın bir şey: marka bilinirliği
söylediği sözlerde simit bile geçmeye iblir ama o duyulan sesten simitçi geçtiğini semt sakinleri anlar ve simit alacaksa o simitçiden alır.

hiç birini duymadım...ama burada geneli:iiiiissssssssmmmmmmmmiiiiiiiittttttttccccccciiiiiiiii....

uhh başlık almış başını gitmiş :) yok mu artıran simiiiiiiiiiiiiiitttt diye diye rüyamda girmişti bikeresinde rüyamda pusya yatrmışım simitçi bekliyodum bulsam yığıcam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------

yaklnız videodaki adam gerçek :) hani turistler en çok bu mevzuyu anlamıyolardır heralde :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar