MZ Mz Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

walla ben jawacıyım, mz leri bi türlü sevemedim gitti. sürerken güven vermiyor bana sanki tekerleri yerden kesilecekmiş gibi geliyor.
ammaaaaaaaaaaa
çin malı en kral motorla bile kıyaslamam. tek hasta olduğum yanıysa sağlam bi gazladığında arkada bıraktığı duman...

bende mz hastasıyım fakat benim makine 92 mz 251 fakat bir sorunum var motor 3 e geçmiyo yardımcı olursanız sevinirim

arkadaş bildiğim kadarıyla mz'in şanzumanında vite kolunun bağlı olduğu bi aparat var delikli tam deliklik değilde silindir gibi bi malzeme üstünde kanallar var o kanallara gecen hilal şeklinde malzeme var senin şanzumandaki hilal bitmiş olabilir aç bak diyecem elimde bi sağıldı dişiler toplayacam diye eve getirdim geldim dükkandan:mrgreen: :)

Hilaller sıfır dişliler hepsi sıfır yani toplama düzeniyle ilgili fakat nerden onu bulamıyoruz.

mz

Arkadaşlar mz 251 mi tavsiye edersiniz 301 mi.ayrıca bu motorların parçalarını nerde bulabilirim???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
150 cc mz hızlı gıdermı (1993MODEL) ???_???

mz in parçasını her yerden bulabilirsin diye biliyorum. özellikle adana ve ankarada çok daha rahat bulursun.
251 301 arasında seçim yapmak isteyen arkadaşa ise tavsiyem mz 251 bile piyasadaki çoğu 250 liklere nal toplatırken 301 gibi daha güçlü bir motoru tercih etmemen ama sen bilirsin yinede. 251 in tarzı yok 301 de düşünüyorum. işin doğrusu 301 ler konusunda çok fazla bilgim yok. sadece fikirlerimi söyledim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
mz in parçasını her yerden bulabilirsin diye biliyorum. özellikle adana ve ankarada çok daha rahat bulursun.
251 301 arasında seçim yapmak isteyen arkadaşa ise tavsiyem mz 251 bile piyasadaki çoğu 250 liklere nal toplatırken 301 gibi daha güçlü bir motoru tercih etmemen ama sen bilirsin yinede. 251 in tarzı yok 301 de düşünüyorum. işin doğrusu 301 ler konusunda çok fazla bilgim yok. sadece fikirlerimi söyledim.

Asıl 301 in tarzı yok..250 lik sınıfının sayılı modellerinden dir kendileri....301 cc lik gurup duydun mu hiç?....

Performans olarak pak farkı yok...251 21 beygir, 301 26 beygir...Arada 5 beygir var....

Senin motorun 25 ten fazla beygiri var....Eeee fark ne?....301 in daha fazla yakması.....Daha fazla sarsıntı...

Mz de 251 den şaşma....Eğer 301 alıcaksanız fun modelini tavsiye ederim....

Hilaller sıfır dişliler hepsi sıfır yani toplama düzeniyle ilgili fakat nerden onu bulamıyoruz.

walla bende daha 2 gün önceye kadar mz in şanzumanını yardık topkladık yardık topkladık yani 2 kere açtık kapattık başta bizimkide 3 den aşağı inmiyodu sonra açtık baktık bi vida çıkmış taktık yerine dişlilere baktık bişi yok geri kapattık sonra yolda giderken 4 e bi attım tam 180 derece filan dödün yolun ortasında kitlendi kaldı.Bu sefer açtık bi baktık hilal yarıdan kırılmış 2 dişlide birbirine sarılmış sonra aldık taktık şanzuman manyak oldu o hızla bide dinamoyu yaktık arkadaşalardan biri abdessizmiydi bilemem:mrgreen: 150cc MZ ninki uydu taktık onuda oldu şimdi:queen:kısacası başta dişlileri dağıtmak yemedi sonra eşşek gibi açtık:pr: olsun artık MZ in bilmediğim yeri yok gibi.

Yahu alper abi ben 251 in tarzı 301 de yok demek istedim. 301 tarz sahibi demedim. 251 in duruşuna sahip bana kimse ikinci bir motosiklet gösteremez. leman lemanyak sayfalarında az mı süsledi macera tutkumuzu?
bisancı kardeş alman olanları zaten hava kanalları sayesinde sorunsuz.. sen 250 cc lik bir su soğutmalı göstersene bana yamahada honda da?

Son düzenleme:
arkadaslar bende bunda alcam ama nası bu motor 251ligi kac yapar 301ligi kac yapar son süratı ikişsinin arasındaki benzin farkı ne olur 251 kac yapar 301 kac yapar ybr 125mi alsam kanuni seyhan 150 mi bunların benzin yakısı ii ama mz ayrıcalık bi de ben hızı cok seviyorum o yonden mz agırlık basıyo ama 2 zamanlı ne etcem bilemiyorum

Aaaah Ahhhh.
eski MZ cilerdenim.
1988 yılı ilk 301 lerden alanlardanım.
topiği takip edeceğim muhakkak.
Merak eden arkadaşlar için; 2 kişi 160 ı görürdük!
Basabas makinedir.ancak, bir ara son gaz istanbul yaptığımda o zaman, bir hesapladım ki, reno 12 kadar yakmışız

Valla nedenini çok iyi bilmiyorum ama ne BMW ne Ducati, hiç bir motosiklet bende MZ kadar 'hadi bin git' duygusu uyandırmıyor. Sirkeci B. Postane karşısındaki aralıkta sürekli görüyorum bi tane ve binmemek için kendimi zor tutuyorum. Bu gidişle binecem sanırım dayak yemek pahasına da olsa :queen:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
arkadaslar bende bunda alcam ama nası bu motor 251ligi kac yapar 301ligi kac yapar son süratı ikişsinin arasındaki benzin farkı ne olur 251 kac yapar 301 kac yapar ybr 125mi alsam kanuni seyhan 150 mi bunların benzin yakısı ii ama mz ayrıcalık bi de ben hızı cok seviyorum o yonden mz agırlık basıyo ama 2 zamanlı ne etcem bilemiyorum

Mz in yanında o dediklerin oyuncak....Neden düşünüyorsun ki?....:cat:

Bendede 1991 model alman mz var.Babamdan yadigar.1993 de adaya tayin cikinca*adada araba yasak* motoru anca 2 sene kullandik babama sattirmamistim simdi gene icerenkoye geldik icimdeki mz aski sonsuza dek bitmez.Cook seviyom mz imi.:cat: Eger mz ini modifiye eden arkadaslar varsa lutfen msj atsinlar :rendeer: Tabi gorunusunu degistiricem yoksa motor canavar :p Yardimlarinizi msj larinizi bekliyorum...

benımde babamın ilk motoru mz etz 150 idi 1993 model sımdı amcam kullanıyor motor hala saglam canavar gibi 135 rahat basardı 3lt civarı yakardı 100kmde gercekten mz vazgecılmaz bır motor acaba sımdı oyle kalıtelı oyle guclu motor warmıdır sizce :cat::cat:

Bence yok valla.Mz ler bitane almanlar bagiran motorlari seviyo bnm gibi.Mz in sesi hicbir motorda yoktur.Gaza yuklendinmi bide iste en gzl yeri de orasi ayri bi keyif mz kullanmak bence:queen:

MZ 251'in motor sesi hala kulağımdan gitmez çın çın 'dı. Çok sağlam motordu, arıza nedir bilmezdi, şimdiki motorlar servissiz yapamıyolar, nerde eski MZ'ler...

arkadaşlar selam mz im yok ama sağlamlıklarını biliyorum. boş zamanlarımda motorumu tamir ettirdiğim atölyeye takılıyorum ve yaklaşık 1 aydır şasiden başlayarak etz251 topluyoruz. şasi kaporta aksamı jantlar boyandı. motor sıfırlandı. gerçekten güzel bir motor oldu.
burada mz in vakti zamanında servisleri için çektiği videolar var 251 ayrıntılı sökme toplama vs. gibi işlemleri çok ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. toplam 5 videodan oluşuyor. tamamı kendi uploadım.

birincisi
ikincisi
üçüncüsü
dördüncüsü
beşincisi
ayrıca indirmeyip sadece izlemek isteyenler için de google video linkleri:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5780522324325429327&q=mz+motorcycle

http://video.google.de/videoplay?docid=3773978145984035554&q=MZ+Maintenance

http://video.google.de/videoplay?docid=-583689825491846090&q=MZ+Maintenance

http://video.google.de/videoplay?docid=3825496533860194623&q=MZ+Maintenance

http://video.google.com/videoplay?docid=-2043759378808694559&q=mz+motorcycle[/QUOTE]

linkler için Sinan'a teşekkürler.

sağlıcakla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar