Muharrem ayı

Herkezlerin muharrem ayını kutlarım..EE muharrem ayı denınce ılk akla gelen aşure :)...Biraz canınızı istedelim :):):):)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Muharrem ayınız mübarek olsun,Aşureler midede şenlensin :cherry:

hepinizin hicri yeni yılını kutlarım:rendeer:

evet aşure'yi unutmamak lazım,ben gidiim markete malzemeleri alayımda:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yardımlaşma ayı,aşure yeme ayı,komşuyu-akrabayı hatırlama ayı.

Muharrem ayı nedir? önemi nedir kısa bi bilgi alabilir miyim ?

Muharrem kelimesi haramdan türemiş bir kelime. Bildiğim kadarıyla "Allah'ın ayı, O'nun özel kıldığı ay" manasına geliyor. en büyük özelliği de aşure gününün bu ayda bulunması. Aşure günü ne iştir dersen onun da özellikleri var, bir kısmını islami bilgi sitelerinden alıntılayarak sayayım.

1. Allah, Hz. Musa'yı ve raiyetindeki israiloğullarını aşure günü kurtarıp, Hz. Musa'ya verdiği mucize ile kızıl denizi yararak firavun ile ordusunu sulara gömüp boğmuştur.
2. Hz. Nuh'un gemisi cudi dağına aşure günü oturmuştur.
3. Hz. Yunus, balığın karnından bu günde kurtulup sahile çıkmıştır.
4. Hz. Adem'in cennetten dünyaya indikten sonra sürekli yalvardığı tövbesi bu günde kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşure günü çıkarılmıştır.
6. Hz. Yakub'un, oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı ağlamaktan gözleri kapanmıştı. Oğlunun gönderdiği gömlek aşure günü eline ulaşmıştır ve onu gözlerine sürmesiyle tekrar görmeye başlamıştır.
7. Hz. Eyyub hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur. ciddi bir kaynağa dayanarak eklemek istiyorum; hastalığı konusunda vücudunu kurtlar kaplamıştı deniyor fakat Peygamberler tiksinti duyulacak hallerden müberri yani uzak olduğu için kurt kaplama ifadesinin sadece hastalığın ağırlığını temsilen söylendiği muhtemeldir.
8. Hz. İsa o gün dünyaya gelmiş ve o gün dünyadan alınmış semâya yükseltilmiştir.
9. Hz. Davud'un tövbesi o gün kabul edilmiştir.
10. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.

sadece aşure gününün önemi bunlardan geliyor. diğer 29 günün özelliği de vardır mutlaka fakat ben çok bilmiyorum.

Bir de bu ayın islam dünyası için hüzün tarafı vardır. kerbela olayı bu gün cereyan etmiştir.

Yardımlaşma ayı,aşure yeme ayı,komşuyu-akrabayı hatırlama ayı.

bu ay haricinde yardım yapılmaz, aşure yenmez, komşu-akraba hatırlanmaz yani değil mi hocam:cherry::cherry:. Allah iyiliğini versin e mi.

Son düzenleme:
Muharrem kelimesi haramdan türemiş bir kelime. Bildiğim kadarıyla "Allah'ın ayı, O'nun özel kıldığı ay" manasına geliyor. en büyük özelliği de aşure gününün bu ayda bulunması. Aşure günü ne iştir dersen onun da özellikleri var, bir kısmını islami bilgi sitelerinden alıntılayarak sayayım.

1. Allah, Hz. Musa'yı ve raiyetindeki israiloğullarını aşure günü kurtarıp, Hz. Musa'ya verdiği mucize ile kızıl denizi yararak firavun ile ordusunu sulara gömüp boğmuştur.
2. Hz. Nuh'un gemisi cudi dağına aşure günü oturmuştur.
3. Hz. Yunus, balığın karnından bu günde kurtulup sahile çıkmıştır.
4. Hz. Adem'in cennetten dünyaya indikten sonra sürekli yalvardığı tövbesi bu günde kabul edilmiştir.
5. Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan aşure günü çıkarılmıştır.
6. Hz. Yakub'un, oğlu Hz.Yusuf'un hasretinden dolayı ağlamaktan gözleri kapanmıştı. Oğlunun gönderdiği gömlek aşure günü eline ulaşmıştır ve onu gözlerine sürmesiyle tekrar görmeye başlamıştır.
7. Hz. Eyyub hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur. ciddi bir kaynağa dayanarak eklemek istiyorum; hastalığı konusunda vücudunu kurtlar kaplamıştı deniyor fakat Peygamberler tiksinti duyulacak hallerden müberri yani uzak olduğu için kurt kaplama ifadesinin sadece hastalığın ağırlığını temsilen söylendiği muhtemeldir.
8. Hz. İsa o gün dünyaya gelmiş ve o gün dünyadan alınmış semâya yükseltilmiştir.
9. Hz. Davud'un tövbesi o gün kabul edilmiştir.
10. Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.

sadece aşure gününün önemi bunlardan geliyor. diğer 29 günün özelliği de vardır mutlaka fakat ben çok bilmiyorum.

Bir de bu ayın islam dünyası için hüzün tarafı vardır. kerbela olayı bu gün cereyan etmiştir.

bu ay haricinde yardım yapılmaz, aşure yenmez, komşu-akraba hatırlanmaz yani değil mi hocam:cherry::cherry:. Allah iyiliğini versin e mi.

Sağolasın bılgıler için birde aşure günü kıyamet kopacaktır...

Muharrem ayımız mübarek olsun olsun arkadaşlar
bu sene herzaman oldugu gibi halkalıda toplanılacak
hiç görmeyenler varsa bir ziyaret etmelerini tavsiye ederim

tekrar muharrem ayımız mübarek olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar