Motosiklete LPG taktı!

evet sangay'da motorlarin nerdeyse tamamina yakini LPG li uretiliyor.. resimdeki sasilacak tek durum tupun durusu :)

ülke olarak petrol kaynaklarına ve dışarıya olan bağımlılığın en aza indirilmesi için yerli enerji kaynaklarının değerlendirilmesinden yanayım. bunun içinde yerli teknoloji akülü scooter ve tarımsal kökenli alkol ile çalışan araçların yaygınlaştırılması gereklidir. bu araçlar için gerekli olan bilgi ve teknoloji hali hazırda Türkiye de bulunmaktadır. tarım alanında şeker pancarı ve mısır gibi ürünlerin desteklenerek etil alkol üretilmesi ve bu yakıtları kullanacak araçların ilk olarak motosikletler üzerinde denenmesinden yanayım. trafik konusunda az alan kapladığı ve düşük yakıt tüketimi nedeni ile. bu şekilde Kyoto protokolü ile fosil yakıtlar ile atmosfere salınan karbon ve diğer gazların üretilmesi olmayacağından doğal karbon çevriminden gelen karbon kullanılacağı için hem çevreci hemde milli bir yakıt olacaktır. eğer muz cumhuriyeti olarak anılan Latin Amerika ülkeleri kadar olamıyorsak diyecek sözüm yok. Kurtuluş savaşı sırasında verilen bütün emeklere yazık olmuştur.

dediydim zati lpg yi birak elektirikle gez diye ama alternatif yakıtlar ki bu alkol dahil turkiyede peşkeşi seven , ceken siyasi ve brökratlarımız yüzünden çok zor aslında burada insanlara hitap ettiyimiz sürece bu iş zordeyil belki zamanla olur ama dünyanın fazla zamanı yok

Aygas mı ipragas mı kullanıyo acep ola...! Arazide o tüp bitarafını yakar insanın bee...! Havaya uçarsın! Düz yolda da kullanmıyo abimiz! Bu akılla fazla yaşamaz ne lazım ki ona para! Benzin pahalı derken tüpün ekonomisini görecek kadar da yaşamicak, arkasındaki bomba sayesinde! Hayırlı olsun....!

yollarda yanan dizel odobüslerıde gordu bu memleket alternetiflerden korkmayın

Merak ediyorum LPG kullanıp kazada yanan araçların oranı ile Benzin ve diğer yakıtları kullanıp kazada yanarak hurda olan araçların istatistiki bilgisini nereden bulabiliriz.
herkes münferid olayları öne çıkarıyor. sayısal olarak konuşmak gerekir düşüncesindeyim

Arkadaslar tamam tehlıkelı ama gayet mantıklı neden olmasın ıste bız bu yuzden bı yere gıdemıyos hemen kroluk cahıllık gıbı gorunuyo Avrupada adam arabasına markası ne olursa olsun LPG takarsa devlet vergı ındırımı uguluyo bız hala neyı konusuyoruz ne var scooterlarda gereklı onlemler ve krumalar alındıgı taktırde koltuk altı bagaja yapıalbılecegını dusunuyorum ama tekrar dıyorum belırlı guvenlık standtrtları ve donanımlar geldıgı takdırde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar