- Motosikleti
- Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hayırlı olsun.sattım sevinsem mi üzülsem mi bilemediğim saatlerdeyim
Yenisinin de fotolarını attığında tekrar hayırlı olsun deriz.
Hayırlı olsun.sattım sevinsem mi üzülsem mi bilemediğim saatlerdeyim
Elbette babasının hayrına çalışmıyorlar da, söylemeye çalıştığım alınan bedelin tamamının noterlere kalmadığı konusuydu. İşlem için devlet adına tahsil ettikleri var bildiğim kadarıyla, artı olarak da noterlerin verdiği vergileri ve dolayısıyla bize yansıttıkları tutarı ekle.
Bence müthiş iş.
Müşterini devlet zorla ayağına itiyor. İş geliştirmene, pazarlama yapmana, satış baskısı hissetmene gerek yok.
Hiç bir şekilde rekabete maruz değilsin, insanlar kapılarda sıra oluyorlar ve bok gibi hizmet vererek hayatına devam edebiliyorsun.
"ve bazı dönemler mecburen işin başında olman gerekiyor""ve bazı dönemler mecburen işin başında olman gerekiyor"
wow. utandım şimdi söylediklerimden
Bir özel işletmenin sahibi olan insanı maaş kelimesiyle birlikte google'da aratmandan da şunu anladım, yukarıda yazdıklarım da boşuna olmuş. Düzgün şekilde ifade edememişim problemin ne olduğunu.
1. Noterlik – 456.000₺
2. Pilotluk – 350.000₺
Meraklısı olan varsa da 4 yıl hukuk okur, üstüne 4 yıl da avukatlık yaparsanız, sınavlarını falan da verip Allah'ın adını unuttuğu bir yerden başlayabilirsiniz.
Şimdi 1.000₺'den az olmamak kaydıyla %0,2 ek harç geliyormuş.illaki bakan olacak satış işlemleri hemen hemen yazıldığı gibi oldu ama bi toparlıyayım önce alıcı bi sigorta buldu sigortayı yaptırdı bunun için ruhsatın fotoğrafı ve alıcının kimlik numarası gerekli noterde sıraya girmeden güvenli ödemeyi başlattık sırayı aldık noter satıcı ve alıcının kimliklerinin fotokopisini çekti 2 kağıda imza attırdı işlem tamamlandı anlaşılan bedel satıcının ibanına düştü giderler yılbaşından önce şöyle küsüratlarını hatırlamıyorum ama 2100 küsür tl noter tuttu 200er tl de güvenli ödeme tutuyor