Motosiklet Pantolonu - Imaalati Hk.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Ben yaklasik 12 yildir kot giyiyorum, her markayida denedim. Cogu aramid yada kevlar ic astar kullaniyor ama burada surtunmeli kazalari zararsiz atlatmak icin kot pantolonda tercih edilen pamuk ve iplik kalinligi cok onemli. Mesela biz FR (Fire reterdant) kotlar giyiyoruz santiyede, o kadar kalinki 7 yildir sadece rengi soldu, kumasi hala ayni. Burada onemli olan dayanikli iplikten kullanmak, orada da devreye karisim kumaslar giriyor, pamuk kendi basina dayanikli degil. Bir iki numune yaptirip deneyince anlariz, ama genel olarak benim giydigim cogu kotta ozellikle kalca korumalari hep sacma sapan sekiller aldi. Bir kotumda korumayi sen kotu giydikten sonra belinin altindan bir cep ile kendin ekliyordun. o tarz bisey istedim bakalim nasil cikartacaklar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
En son Kadıköy Kızıltoprak'taki Vecton mağazasından çok güzel bir pantalon aldım, yarın görürsün. Kumaş AAA özellikli, azıcık kalın (kışlık değil de mevsimlik diyelim) tarafta ama ben 42C sıcakta bile kullandım yanmadım. Tech90'ın tek kötü tarafı içten sabitlenen diz korumaları kullanmaları. Bunlar pratik değil ve rahatsız. Onları çıkarttım yine Tech90'un dıştan bağlama kumaş diz korumalarını kullanıyorum, onlar az daha uzun, kaval kemiğini de kısmen koruyorlar. Uzun botla birlikte kullanılırsa neredeyse açık kalmıyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: Çok rahat olmasına rağmen bir daha Riderdenim almam, hep ağdan gidiyorlar. Bunlar rahatlık ve pratiklik odaklı ürünler, koruma açısından yeterli olduklarını düşünmüyorum.
Senin en son aldığın pantalonu görmüştüm daha önceki köfte gezisinde. Hatta burada benim ustaya geldiğinde de o üzerindeydi. Güzel pantalon. istanbul'a gittiğimde alma niyetim var. içten sabitlenen diz korumaları beni rahatsız etmiyor fazla, şu anki pantalonumda da o şekilde. ilk başta içteki velcro cırtlar rahatsız etmişti ama zamanla yumuşayınca rahatlamıştı.

Benim riderdenim türünün son örneği, geçen sene kadıköydeki mağazasına uğrayıp bakmıştım, aynı bora modelinin şeklini biraz değiştirmişler, dükişler, cepler falan biraz apaçi modeli olmuş, kumaşı da yumuşamış ama bendkei kadar dayanıklı değildir.

Zaten sırf motosiklet pantalaonlarında değil, bütün tekstil sektöründe kot kumaşlar bozuldu, içinde likra karışımı %100 pamuk olmayan, modaya uysun diye ince dokunmuş, yumuşak olmuş kotlar türedi, kot gibi kot pantalon kalmadı, eski kot pantalonlar kazık gibi kalın sağlam kumaşı olurdu, yıllarca eskimezdi, kot pantalonun olayı oydu zaten, hatta ilk üretilme amacı da madenciler kullansın sağlam dayanıklı olsun diye çıkmış bir ürün. ama işte her şeyi bozdukları gibi onu da bozdular.

Riderdenim , Tech90 ve alt markalarını denedim.Fiyatlarına göre son derece iyi ürünler olsa da korumaların oturuşu ve kesimleri bir şekilde % 100 içime sinmedi.Bu sene spidi dyneema evo aldım ve yıllardır aradığım jean'ı buldum.Kalitesi , ağırlığı , korumalarının büyük boy olup her detayın çok kaliteli olması çok çok iyi...Bu işe giren birisi olsam bu pantolandan bir tane alıp inceleyip örnek alınabilecek neler var bakardım.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Hocam spidi nin kullandigi iplik normal pamuktan farkli. yani dyneema dedikleri bu iplik ve teknolojisi pahali, zaten satis fiyatlari da 330 euro lar benim gordugum. Amac zaten optimumda koruma saglayacak, iplik olarak dayanacak ve ucuz urun cikarmak. Bunu bende 200 Euroya satsam kim alacakki, istedigim kitleye ulasamamis olcam. 10 bine kot alan ustune ekler dainese alir. o yuzden maaliyeti azaltmak icin ic kisma astar yapiliyor, kotun tamami degilde kaza sirasinda temas edecekler kisimlar guclendiriliyor.

Velhasil kelam, guclu iplik (core spun) karisim kumas, ic astar kevlar yada aramid (maaliyet kevlarda daha fazla) , korumalari oynamayacak sekilde sabitlenmis, 250 adet denim siparisimi (amerikan kesim) verdim, mont icin ise biraz daha arastirmam gerek. Trendyolda calisan kurye arkadaslarla deneme yapacagiz (gunde 30-50 paket atiyorlar ve 10 saat hergun motordalar), forumda konu ilgisi ceken olduysa ozelden yazabilirler. Ozellikle uzun yillardir forumda olan ve etkilesimde oldugum arkadaslara ucretsiz gonderim saglayacagim denemeleri icin. Ekim ortasi maksimum elimde olur

Ben her zaman yerli üreticinin kaliteli ve ekonomik ürün ürettiği sürece desteklenmesinden yanayım.

Bu arada forumdan üye arkadaşımız @Mallaca 'nın da konu hakkında üretime geçip fuarlara katıldığı çok ilginç bir ürünü var, nedense mütevaziliğinden bu platformda pek tanıtım yapmıyor.
aslinda tanitimdan ziyade bu platformda piyasada gercekten iyilestirilme yapilacak bir motosiklet urunu varsa yeri burasi bence :) oncelikle genelde motosiklet urunleri iki kategoride degerlendiriliyor, ilki surtunme direnci, digeri ise darbe. Darbe konusu kolay, standard sertifikali urunler. Ben daha surtunme direncindeyim. Bu urunler genelde pamuk - aramide - polyester (code spun) karisimi oluyor. Tabi teknoloji arttikca maaliyette artiyor. Deneyip gorecegiz hocam. Denemedende iyilestirme bizler sayesinde olabiliyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar