motosiklet fazla yakıyor

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
ama benim gözümde çok çok az tehlikeli bir şeydir
Tam olarak bu düşünce başımıza iş açıyor bence. Bazı şeylerde fikir birliği ve tek doğru yok belki ama istatistiksel olarak veya deneyimle aktarılarak gelmiş en iyi pratikler oluyor.

Şimdi çok bilmişlik taslayıp yok slalom atmayın yok şunu bunu yapmayın demeyeceğim. Ancak bu konularda bilgi ve fikir verecek kaynaklara danışmak lazım. Mesela ben kazamdan sonra Motosiklet Yol Sanatı kitabını okurken hızla alakalı bir testte kaza riski yüksek olan grupa dahil olduğumu öğrendim. Sorularda da hız sınırlarına uyma, yerleşim yerindeki hız gibi sorular vardı. Sonuca baktıktan sonra kendi kendime yahu olur mu öyle şey ben şöyle böyle dikkatliyim vs. dedim. Fakat üstüne düşününce gerçekten de risk aldığımı fark ettim. Hâlâ apaçi diye tabir edilen güruhtan olduğumu düşünmüyorum fakat riskli olduğumu kabul etmeye başladım.

Yaşamadan veya bir musibet başa gelmeden öğrenememe bende de var, hepimizde vardır. Buna çözüm önerisi olan biri varsa çok da güzel olur.

Konudan da çok saptık ama şöyle bir katkıda bulunayım: Ani gaz açışları yüksek yakıt tüketimine sebep oluyor. Eğer şerit değiştirirken vs. böyle yapıyorsanız o da sebep olabilir. Fakat 250'lik bir motor için çok fazla geldi değerler yine de. Teknik bir arıza daha açıklanabilir geliyor. Benim eski 250'lik Pulsar'ım tapagaz son hızda 5 litre yakıyordu ancak.

Motosikleti
Ns200 15"
Motor suyu sıcaklık sensörü arızalı olabilir (failsafe moda geçip -40 derece algılayıp zengin karışıma düşürebilir).
Hava filtresi tıkalı veya kirlenmiş olabilir.
Oksijen sensörü hatalı veri okuyor olabilir.
Map sensörü hatalı veri okuyor olabilir.
Ateşleme kalitesi düşük olabilir.
Ekstra olarak lastik basınçlarının düşüklüğüde yakıt tüketimini arttırır.

Motosikleti
Voge 250RR
Fakat üstüne düşününce gerçekten de risk aldığımı fark ettim. Hâlâ apaçi diye tabir edilen güruhtan olduğumu düşünmüyorum fakat riskli olduğumu kabul etmeye başladım.
Seninle aynı şeyi düşünüyorum, apaçiliği asla kendime yakıştırmam çok ayrı bir sınıf benim gözümde. Apaçilik kural tanımamazlıktan ziyade kimseye saygı duymamaktır, ben her boku yerim ama kimseyi rahatsız etmemek için de bir o kadar çaba sarf ederim. Duran trafikte araçların arasındayken korna çalıp yol istemeyi bırak, sürücü beni aynadan görüp arabasını hareket ettirdiğinde bile kendimden utanırım nedense..

Bir çözümü olduğunu da düşünmüyorum. Çok zor da olsa bence tek bir çözümü var o da eğitim almak, ama bu eğitim bir başkasından değil de kendinden alınabilecek bir eğitim. Başkalarının cümleleriyle değişecek bir şey değil, öyle olsa ailemin sözüyle değişirdi ya zaten :)

Seni bilemiyorum ama ben tamamen çözemeyince en azından kendime beni öldürmeyecek şekilde sürmenin sözünü verdim, canımı biri alacaksa ben motorun üstündeyken almasın yeterli yani benim gözümde...

Yakıt tüketimi kısmına gelecek olursak ben şüphelenip fulleyip tripi öyle sıfırladım ve psikolojik olarak bir sorun olup olmadığını anlayabilmek için de bu 100km boyunca normal bir şekilde sürdüm, ani gaz açma falan varsa da çok nadirdir yani, benim kullanımımla ilgili olsa olsa 4'ü görürdü 5 çok absürt geldi, zaten ateşleme tam yapılmıyormuş motorda.

Değerli görüşlerin için teşekkür ederim, bahsettiğin testi ben de yapmak isterim nasıl ulaşabilirim

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Değerli görüşlerin için teşekkür ederim, bahsettiğin testi ben de yapmak isterim nasıl ulaşabilirim
Bahsettiğim kitapta bölüm sonlarında minik testler oluyor. İnternette PDF'i bulunabilir kitabın. Dediğim soru ise şu idi:

nn9b9x3.png

Motosikleti
Voge 250RR
Bahsettiğim kitapta bölüm sonlarında minik testler oluyor. İnternette PDF'i bulunabilir kitabın. Dediğim soru ise şu idi:

nn9b9x3.png
Bu değil de pdfteki bundan bir önceki miydi tam hatirlamiyorum çözdüm ve bana çok normal gelen şeyleri çok farklı bakış açılarıyla yazmışlar gerçekten de test ben nasıl sabırsız bir sürücüyüm diye düşündürttü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar