- Motosikleti
- 2025 Triumph Tiger Sport 660
Tam olarak bu düşünce başımıza iş açıyor bence. Bazı şeylerde fikir birliği ve tek doğru yok belki ama istatistiksel olarak veya deneyimle aktarılarak gelmiş en iyi pratikler oluyor.ama benim gözümde çok çok az tehlikeli bir şeydir
Şimdi çok bilmişlik taslayıp yok slalom atmayın yok şunu bunu yapmayın demeyeceğim. Ancak bu konularda bilgi ve fikir verecek kaynaklara danışmak lazım. Mesela ben kazamdan sonra Motosiklet Yol Sanatı kitabını okurken hızla alakalı bir testte kaza riski yüksek olan grupa dahil olduğumu öğrendim. Sorularda da hız sınırlarına uyma, yerleşim yerindeki hız gibi sorular vardı. Sonuca baktıktan sonra kendi kendime yahu olur mu öyle şey ben şöyle böyle dikkatliyim vs. dedim. Fakat üstüne düşününce gerçekten de risk aldığımı fark ettim. Hâlâ apaçi diye tabir edilen güruhtan olduğumu düşünmüyorum fakat riskli olduğumu kabul etmeye başladım.
Yaşamadan veya bir musibet başa gelmeden öğrenememe bende de var, hepimizde vardır. Buna çözüm önerisi olan biri varsa çok da güzel olur.
Konudan da çok saptık ama şöyle bir katkıda bulunayım: Ani gaz açışları yüksek yakıt tüketimine sebep oluyor. Eğer şerit değiştirirken vs. böyle yapıyorsanız o da sebep olabilir. Fakat 250'lik bir motor için çok fazla geldi değerler yine de. Teknik bir arıza daha açıklanabilir geliyor. Benim eski 250'lik Pulsar'ım tapagaz son hızda 5 litre yakıyordu ancak.