Motosiklet Alkol ve Çevre

motosikletlerin her zaman 4 tekerli kişisel araçlardan daha az benzin harcadığını ve trafikte daha az hacim kapladığını biliyoruz
saf alkol ile çalışan bir yakıt ile kullanıldığında alkol içindeki karbon doğadaki karbon çevriminden geleceği için Kyoto sözleşmesindeki sınırlandırmalar yönünde iyileştirmeler olacaktır. bu sistem aynı zamanda benzin il çalışan araçlara entegre edilmesi ile dışa bağımlı petrol ürünleri kullanımı düşeceği ve dahi şeker piyasaları kanunu ile daralan şeker pancarı üretim alanlarının ve diğer alkol üretiminde kullanılacak bitkilerin üretilmesi ile daha etkin bir endüstriyel tarım yapabileceğimiz düşüncesindeyim.
bu konuda motosiklet (otomotiv) üreticileri ve hükümet arasında işbirliği yapılarak ülke ekonomisine katma değer oluşturulabilir.

aşağıdaki link den yapılan alıntıdır
http://tr.wikipedia.org/wiki/Etanol_yakıtı

Bugün, Brezilya dünyadaki en büyük etanol yakıtı üreticisi ve tüketicisidir. Brezilya, 1980lerden bu yana, şeker kamışına dayalı çok yaygın bir etanol yakıtı endüstrisi geliştirmiştir. Yılda yaklaşık 4 milyar gallon etanol üretir.Brezilya'daki etanol üretim tesisleri, şeker kamışından kalan şekersiz atıkları yakarak %34 pozitif enerji dengesi elde ederler. Brezilya'da etanol üretiminin geliştirilmesi hükümetin desteği ile gerçekleşmektedir. Brezilya'da tüketilen tüm benzinin en azından %25'i alkol içermek zorundadır. Brezilya etanolü galonu yaklaşık 1.00$'dan üretebilmektedir. Brezilya'daki tüm yeni araçlar ya esnek yakıtlı ya da benzin yerine saf etanolü yakabilecek özellikte araçlardır. Brezilya'da etanol yakıtı ve elektrik üretiminde yararlanılan yan ürünleri, ülkenin petrole olan bağımlılığını ve hava kirliliğini azaltmada önemli katkıda bulunur.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Topik milliyetçi duygularımı kabarttı biraz düşününce..
Ya arkadaşlar millet ülkesinde alternatif enerji diye neler yapıyor..
Bizse hala borçla araba alır her gün tek başımıza işe gidip gelir, bir de üstüne gezeriz.. Adamlar kaldırımlarını ısıtıyor jeotermal enerji ile.. Biz evimizi ısıtmaktan aciziz.. Olmuyor olmuyor olmuyor... Hangi birimiz akıllanacak.. Ölme eşşeğim ölme..

Yuh bıze ya bı Brazılya kadar olamıyoruz ya arkadaslar gecenlerde belgeselde ızledım bı ulkede kı nufusu 1 kac mılyon avrupada ama soguk ıklım uklesı jeotermal kaynaklar falanda bol ve onu elektrık enerjısı uretmede kullanıyoarldı ve uklede benzınden cok Hıdrojen pompası bulunan yerler vardı arablar hıdrojenle calısıyo ve egzozdan sadece su cıkıyo ne kadar temız ve arkadasın anlattıgı seyler gıbı ne bılım bız cok zengın bı ukleyız ya sunu bıle dıyenler var vay anasını kıroya bak adam megane2 ye LPG takmıs yaw Avrupa LPG yı tesvık edıyo onu kullanırsan vergı ındırımlerı yapıyo bızde kıroluk gozuukuyo bu daha bır ornek bızım ulkemızde bırılerı sureklı yanlıs yonetıyo ve DISARIDAN baskı ıle yonettırlıyor.

aynı zamanda tarımsal kökenli etil alkol üretimi sadece pancar şekeri ile yapılmamakta diğer tarımsal yan ürünlerin değerlendirilmesi ile de yapılabilmektedir.
üretilen etilalkol sadece benzin ile çalışan araçlarda kullanılmayıp biodizel içinde katkı olarak kullanılmaktadır.
ekonominin kanı durumundaki akaryakıt gibi stratejik bir konuda çeşitlendirmeye gitmemiz gerekmektedir.
büyük motosiklet üreticileri alkol ile çalışan motosiklet üretmediği ve hükümet yakıt için kullanılacak alkolün üretimine ve satışına düzenleme getirmediği sürece sermayeden yiyen mirasyedi gibi borçlanmaya devam edeceğiz

Üstelik bu kadar işsizimiz,ekilebilir arazimiz varken......tüüüh yazıklar olsun.
Yoooo ama sonra İMF ne der ABD-AB ne der ya kızarlarsa değilmi.
Ne ekeceğimize hatta nerede hacet gidereceğimize ülkem karar veremiyor.

Aynı zamanda pancarın küspesi hayvancılıkta en tercih edilen yemdir.

Son düzenleme:
Hasbelkader Brezilya da bulunmuştum.
ilk taxi de kesif bir rakı, evet Rakı kokusu aldığımda: Vay anam iyi yere denk geldik demiştim:p
Brezilya da o zaman Motosiklet ve dizel yakıt yakanlar harici araçların kullanımı yasaktı. Crusero hesabı yapınca, milli yakıtlarının çok ucuza geldiğini tesbit etmiştim. uçsuz bucaksız Brezilya ovaları devlet eliyle şeker kamışı ekimine ayrılıyor ve ürün Alkol olarak işleniyordu. işin temelini atan, 75 Dünya Petrol Krizi zamanıdır. Hala geçerli bu durum. Ancak, benzinli araç yasak değil, sadece ayıplanan bişii.
Ek olarak: ben topiği başka türlü anlamışıtım ilk başta. Alkol şaane bişidir benim için, motor daha da şaane :queen: :p Ammaaaaa çevre denince: Arkadaşlar, birileri ''çevremizi temiz tutalım'' derken yalancılığın en alasını yapıyorlar. İzmit körfezinde ödül üzerine ödül almış, TV lere bu konuda ahkam kesme görevi dahi verilmiş bir boya Fabrikasının Müdürü arkadaşımdır. Ve şunu der: Abi denetleme gelince açıyoz, akvaryumda atık suyumuzla yaşayan balıları gösteriyoz, evraklar tamam, eğitim süper, ama adamlar gidince kapatıp işimize bakıyoruz:pale:
Alkol:cat: motor:cat:
alkol+motor= çevre:pale: Yeşillik yani, mis gibi rahat mezar işte. Allah korusun. Kimse saçma şeyler yapmasın :rendeer:

bir alıntı daha eklemek istedim
kaynak:Kimya Teknolojileri Dergisi Sayı 56, Ağustos 2005
yazar: Filiz Karaosmanoğlu/ İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi
web bağı: http://www.yakit.org/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=30

İçten yanmalı motorlarda mevcut tasarımlarında değişiklik gerekmeksizin AB uygulamalarında 2005-2010 döneminde uygulamada olacak motor biyoyakıtlarından biri biyoetanoldür. AB Yeşil Kitap Yönergesi kapsamında 2020 yılında kara taşımacılığında %20 oranında alternatif motor yakıtlarının kullanımı hedefi strateji olarak verilmektedir. 2003/30/EC nolu ve 8 Mayıs 2003 tarihli “Taşıtlarda Kullanılacak Biyoyakıtlar ve Diğer Yenilenebilir Yakıtlar” adlı AB yönergesinde ise, alternatif motor yakıtlarının 31 Aralık 2005’ten itibaren en az %2 oranında, 31 Aralık 2010 tarihinden sonra ise, en az %5.75 oranında pazarda bulunması gerekliliği belirtilmektedir. Benzinde biyoetanolün %2 oranından başlayarak zorunlu katkı olarak kullanımı konusu çalışmaları süren, “Enerji Verimliliği Kanun Tasarı” kapsamında yer bulmaktadır. Kanunun yürürlüğe girmesi ardından yakıt sektöründe benzine %2 oranında yakıt alkolü katkısı için 75160 m3 /yıl (2004 Yılı Türkiye Benzin Tüketimine Göre Hesaplanan Değer) miktarında ürün talebi bulunacaktır. Bu talebin karşılanması, hatta diğer yakıt alkolü kökenli alternatif motor yakıt seçeneklerinin uygulamaya alınması için hammadde potansiyelimiz yeterlidir; yakıt alkolü fabrikalarının hızla işletmeye alınması, bir başka deyişle tarım gücümüzün yakıt sektörüne ürün vermesi ulusal menfaatlerimiz gereğidir.Türkiye mevcut potansiyeli ile, kısa vadede yakıt alkolü ihraç eden bir ülke olabilir.Konunun tarım-üretim-uygulama planlamasının hızla gündeme alınması gereklidir.

[ek]
http://www.yakit.org/component/option,com_smf/Itemid,69/topic,25.0

YABANİ ZEYTİNDEN "BİODİZEL" ÜRETİLEBİLİR Mİ?

Türkiye'nin yabani zeytin potansiyelinin, dizel motorlarda kullanılan ve ''biodizel'' adı verilen yakıt elde etmede değerlendirilmesi gerektiği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Gezerel, Türkiye'nin, yabani zeytin ağaç varlığı açısından başta İspanya olmak üzere İtalya ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinin toplamının hemen hemen üç katı potansiyele sahip olduğunu belirtti. Gezerel, İspanya'nın yemeklik yağı bile kullanarak ''Biodizel'' yakıt üretip ihraç ettiğini, oysa Türkiye'deki yabani zeytin potansiyelinin değerlendirilmediğini vurguladı. Biodizelin, bitkisel ve hayvansal yağlar gibi doğal kaynaklardan üretilen, motor performansını artıran, çevre dostu alternatif bir dizel yakıt olduğuna dikkati çeken Gezerel, şunları söyledi:

''Bu yakıt, Avrupa ülkeleri ve ABD'de yıllardır üretiliyor, tüketiliyor ve ihraç ediliyor. Genelde motorin ile çeşitli oranlarda karıştırılarak kullanılıyor. Biodizel kanola, ayçiçek, soya, pamuk, zeytin ve benzeri bitkisel yağların yanı sıra hayvansak kaynaklardan da üretilebilmektedir. Ancak, ülkemizde en iyi üretim yabani zeytinliklerden olur. Bu ağaçlar değerlendirilirse, Türkiye biodizel üretiminde dünyada ilk sırada yerini alabilecek kapasiteye sahip. Yaptığımız araştırmaya göre, sadece Akdeniz'deki yabani zeytinlerden yılda 500 bin ton biodizel yakıt üretilebilir. Bu zenginliği gören bir Alman yatırımcı Türkiye'de 2 milyon avroluk yatırım yapmaya hazırlanıyor.'' Gezerel, biodizel yakıt üretiminin, ülkedeki atıl tarım alanlarının değerlendirilmesine, tarımın ve dolayısıyla istihdamın gelişmesine katkı sağlayacağına da dikkati çekti.

Demek oluyorki bizdeki potansiyeli gören başkaları da var.
biz neden kendi potansiyelimizi kullanamıyoruz? [/ek]

Son düzenleme:
arkadaşlar yorumları okudum da bizim ülkemizde gerçekten duyarlı ve bilinçli kişilerin oldugunu tekrar anladım... Ama elimizde imkan yok kı bu tür olaylara katılabilelim.. Devletin bu konu hakkında bize yardımcı olmasım lazım Tıpkı Avrupadakı araçlara Lpg Takıldıgındaki vergi indirimleri gibi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar