Motorunuza bakım yapmayı unutmayın !!!

bugün motorum 6000km oldu ve bende servise bakıma gitdim ve motoru bırak demelerine rağmen başında bekleyip ne yaptıklarına baktım ve şunu unutmayın bakımlar geçince motorun yıpranmasına zemin açıyorsunuz yapılanlar:
*hava filtresi değişti (baya kirlenmiş)
*buji değişti
*motor yağı değişti (castrol gps1)
*dişli yağı (defransiyel) yağı değişti
*benzin tahrik borusu temizlendi
*arka aktarım tarafında fazla ısınmadan oluşan ve bunun sonucu soğuma esnasında oluşan suyu aktaran kutuyu temizlediler
*yağ filtresi değişti
bunlardan sonra usta binip gezdi sonrasında her 1500km de bakıma gelmemi söyledi ama kafamda soru işareti kaldı 1500km bakım için erken değil mi sizce ?
ve aldığım adamı boğmak geldi bunlardan sonra arka dişli yağı boşalınca usta hiç değiştirmemiş dedi çok kirliydi zaten insan bir bakar ama herkez biz değilki titiz olsun
bakımlarınızı ihmal etmeyin :bestmt:

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
powerbyaydin, yeni bir Hussar kullanıcısı olarak bi kaç sorum olacak. Bu işlemler bu km deki her motor için mi geçerli? Ne kadar ücret ödedin? Bir önceki bakımlarda neler yapmışlardı? Castrol GPS1 koymasını sen mi istedin yoksa zaten o markayı mı koyuyorlar? Şimdiden teşekkür ederim...

@Eyong ben motoru 4600km 2. el aldım ilk aldığım gün aklıma takıldı motor temiz ama dedim bakımları ne alemde diye, sabah erken olduğu için kanuni servisine gitmedim dedim sadece yağı değiştireyim diye geçen sene mzi yaptırdığım ustaya götürdüm dedim sadece yağı değiştiricem en kaliteli yağ hangisi dedim usta castrolün yeni çıkan gps1 kullan dedi hemen aldım castrol bayiisinden, kartelden çok kirlenmiş yağ çıktı aldığım adam hiç titiz değilmiş ogün sadece yağ değişti
sonra boş bir zamanımda kanuni servisine uğradım yetkili 6000km'ye gelince motoru getir bırak 1-2 saat sürer bakımı dedi yukarda anlatığım olayları yaptılar bende bizzat başında bekleyip ne yaptıklarına baktım
ama benimde kafamı karıştıran her 1500km bakımı çok erken sadece yağ değişimi bile yapsalar çok erken(yani hava filtresi belki 3000km'yi geçer)
gps1 koymalarını ben istedim yukarda değişen parçalarla beraber 60 ytl ödedim motor nasıl oldu diye sorucaksınız ama motora bakımdan sonra binemedim araba ile dolaştım 1-2 gün bakalım akşam nasipse motorumla gezicem :cherry:

Aydın abi bende yeni katıldım aranıza Hussar'cı olarak.Seninle msndede gorusmustuk su boya işini yapsanda gorsek canavarını.

G

Guest

Arkadasım bende Hussarın garanti kartı var bu karta gore her 2500 km de

servise gorun diyo.Adam seni kandırıyo olabilir ama motor ikinci el ve kullanılmıs olduğundan her 2000 km de gotursen ii olur.Unutma o motorun üstünde sen varsın haa bide fren lere dikkat

@matraks boya işi fırın boya olucağı için haftaya kaldı gibi boyacı acele etme bugünlerde yoğunum haftaya gel dedi benim aklımda jantları turuncu yapmak var ve + olarak arka küçük çamurluğuda mavi yapıcam boya işleminden sonra fotoları yayınlarım hemen
@virus motorum 2. el 4600km'de aldım ama benden önceki kişi yağ değişimi konusunda benim kadar hassas değilmiş galiba onu öğrendim 1500km banada erken geldi 2000 normal bence bakım için, frenler konusunda neye dikkat etmek lazım ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar