Motorun ömrü

İyi günler ben bu aralar ikinci el bir motosiklet almaya niyetlendim.Birşey sormak istiyorum kaliteli bir motosikletin(japon yada hyo) motorunun ömrü yaklaşık kaç km dir?İyi kullanıldığını iyi bakıldığını var sayarsak.Mesela bir motor buldum sissy barıydı ön camıydı çantasıydı full veriyor adam gayet güzel bir fiyata ama 18bin kmde.
Birde aldığım zaman ona uzun zaman bol bol km binmek istiyorum en az bi 2sene götürsün istiyorum.İş hayatına atılına kadar gezmediğim yer kalmasın onuda ilk aldığım motorla yapayım istiyorum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
İyi günler ben bu aralar ikinci el bir motosiklet almaya niyetlendim.Birşey sormak istiyorum kaliteli bir motosikletin(japon yada hyo) motorunun ömrü yaklaşık kaç km dir?İyi kullanıldığını iyi bakıldığını var sayarsak.Mesela bir motor buldum sissy barıydı ön camıydı çantasıydı full veriyor adam gayet güzel bir fiyata ama 18bin kmde.
Birde aldığım zaman ona uzun zaman bol bol km binmek istiyorum en az bi 2sene götürsün istiyorum.İş hayatına atılına kadar gezmediğim yer kalmasın onuda ilk aldığım motorla yapayım istiyorum.

İlk motorun olacak anladığım kadarıyla.
Bu nedenle motorun ömründen çok kendi ömrün için endişelenmen daha yerinde olur.

Çünkü yaptığın tarife bakılırsa, almaya karar verdiğin motor başlangıç için uygun değil gibi geldi bana.

Aman diyeyim kardeş.
Forumu iyice bir gez dolaş önce.
Sonra nasıl bir motor alacağına karar verirsin...

japon alman ve italyan olduğu sürece uzun uuzzzzuuuuuuunnnnnn binersin iyi bakmak kaydıyla. Yine aynı iyi bakmak durumunda taiwan mallarına 5 - 8 sene aralığında , çinçançon mallara ise ?\*%&'2[( yorum yok :):):) şaka bi yana her motora çok iyi bakmak kaydıyla minumum 2 sene kesin binersin

İlk motorun olacak anladığım kadarıyla.
Bu nedenle motorun ömründen çok kendi ömrün için endişelenmen daha yerinde olur.

Çünkü yaptığın tarife bakılırsa, almaya karar verdiğin motor başlangıç için uygun değil gibi geldi bana.

Aman diyeyim kardeş.
Forumu iyice bir gez dolaş önce.
Sonra nasıl bir motor alacağına karar verirsin...
Beni düşündüğün için çok teşekkür ederim :)
Yaklaşık bir yıldır araştırıyorum da hedefim şu anda bi gv 250 kanuni mi hyosung mu daha karar veremedim ama ikinci el bi hyosung olacak gibi geliyor.250cc bi cruiser başlangıç motoru olarak pek zor olacak bir motora benzemiyor bence.Bir de ben hız yapmaktan hiç zevk almam o yüzden superspor felan istemiyorum aldığım zaman efendi efendi süreceğim tabiki tecrübe kazanmadan şehirdışına otoyola felan çıkmayacağım bir süre dikkatli olmaya çalışacağım elimden geldiği kadar.Yani benim hatamdan kaynaklı bir kaza haberi almazsınız diye umuyorum ilerde :)
Yorum yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Sayenizde yavaş yavaş aklımda şekilleniyor almak istediğim motor.Madem sorun olmaz ikinci el alacağım.

Bizim memlekette hacı murat 124 bile işlevsel! Avrupa anlayışının kullanım kitaplarına yansıması Motosikletin ömrü 10 yıl olarak yazılıyor.

Valla dostum temiz bir 2.nci el bulursan kaçırma derim.Fakat bu hyo konusunuda araştır.Sonuçta artık kanuni getirtiyor parçalarını.Ve servis olarak kanuniyi beğenmeyen arkadaşlar var.Biraz daha araştır.Motoruna karar verdikten sonra da ilk iş olarak korumalarını almanı tavsiye ederim.Sonra da ilk iş ehliyetini almandır.Ve bunları yaparken hiç acele etme.En iyi zamanda en doğru kararı verirsen iyi bir alış veriş yapmış olursun.

Bizim memlekette hacı murat 124 bile işlevsel! Avrupa anlayışının kullanım kitaplarına yansıması Motosikletin ömrü 10 yıl olarak yazılıyor.

Neresinde yazıyor merak ettim?
Bu konuda size katılmıyorum. Asıl ne yazıkki ülkemizde , 20.000 -30.000 km yapmış motosikletlere eski motosiklet gözüyle bakılıyor.
Mesela Ukrayna'ya gelseniz o kadar şaşırırsınız ki... Ben doğmadan önce üretilen motorlar bile halen tıkır tıkır kullanılıyor.
Km'lerini sormayın bile...

zengo
18.000 bir motosiklet için hiçbirşey değil... Hele senin dediğin fazla devir çevirmeyen bir motor için bebeklik çağını daha aşamamış diyebiliriz...

Son düzenleme:
Çok Güzel Bir Yorum yapmıssın Görkem;ülkemizdeki motosikletlere 20000 den sonra bu pert olmustur artık binilmez; Şeklinde yorumlar yapılmakta... gerçekten güzel bi şekilde acıklamıssın...

Neresinde yazıyor merak ettim?
Bu konuda size katılmıyorum. Asıl ne yazıkki ülkemizde , 20.000 -30.000 km yapmış motosikletlere eski motosiklet gözüyle bakılıyor.
Mesela Ukrayna'ya gelseniz o kadar şaşırırsınız ki... Ben doğmadan önce üretilen motorlar bile halen tıkır tıkır kullanılıyor.

Bu konuya bende sinir oluyorum. Avrupada 1000cc'lik ss'ler bile 70.000-75.000 km'de rahat alıcı bulabilirken bizim ülkemizde 40.000 km 'yi geçen motosikletlere motoru bitmiş gözü ile bakılıyor. Bakımı eksiksiz yapılmış 70.000 km'deki bir motora hurda gözü ile bakılır mı yahuu:silent:

coq senin cbr 954rr'ı kaç km de sattıgını söylermisin:)

Son düzenleme:
GorkeM;Neresinde yazıyor merak ettim?

Aynen katılıyorum kardeşim.Aşamamışız bu kilometre konusunu.Bazen öyle olmadık yorumlar okuyorum ki kopuyorum.Olmadık yoruma bi olmadıkta benden gelsin diyorum.Sonra boş veriyorum.

yav 100.000 km deviren mercedes bmw arabalar var 10 yaşında.Hala biniliyor ve saat gibi.:pr::mrgreen::queen:

mercedes ama... yağını suyunu benzinini koy dünyayı dolaş :D bmw okadar hoş değil mercedesten çok önce biter... Valla benim mercedese yandan kamyon çarptı (tabi kafadan girmedi ) o hızla kaldırıma savurdu arabayı ama sanayiye götürdüğümde tüm hasarın sadece görünüşte olduğunu gördüm.. ki bu bir c 180 :D kamyoncuyu sormayın :D:D:D

GorkeM;Neresinde yazıyor merak ettim?

Aynen katılıyorum kardeşim.Aşamamışız bu kilometre konusunu.Bazen öyle olmadık yorumlar okuyorum ki kopuyorum.Olmadık yoruma bi olmadıkta benden gelsin diyorum.Sonra boş veriyorum.

yav 100.000 km deviren mercedes bmw arabalar var 10 yaşında.Hala biniliyor ve saat gibi.:pr::mrgreen::queen:

100 bin km neki canim mercedes bmw için onlarin 1 milyon km yapmalari lazim temiz kullanilan ybr 100 bin rahat yapiyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya ben de şunu merak ediyorum
motoru alıyosun 20,000 de. 10-15,000 km kullanıyosun..
sonra ne olur ne olmaz diye krankı pistonu segmanları bujileri(zaten erkenden değiştirilmeli bujiler) ne biliyim bazı parçaları değiştirsek o motor 0(sıfır olmuş olur mu ? ya da bu parçaların ömrü ne kadardır. karburatör ne kadar dayanır bi motorda ?:. buna benzer sorular var bilen birisi cevaplarsa sevinirim :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
coq senin cbr 954rr'ı kaç km de sattıgını söylermisin:)

Cevap veriyorum.:)
60 küsür binde sattım.
Yanlış hatırlamıyorsam 63bin civarındaydı.

Daha yeni bir örnek vermek gerekirse, 600 RR'yi de 27bin de sattım.(Mayıs ayında)

Daha önce sattığım bir çok motosiklet gibi alan da satan memnun oldu bu satışlardan.
Neredeyse 30 bin kilometrenin altında hiç motosiklet satmadım diyebilirim.

Geçen hafta adamın biri 70bin kilometre de bir Yamaha koydu ilana.
1 hafta bile durmadı,satıldı.

Tabii düşük kilometreli motosiklet almak daha akıllıca olur.
Fakat bunlar bütçe meselesi.
Eğer bütçeniz müsaitse 0 km motosiklet alın.
Ama tüm bakımları zamanında yapılmış ve üzmeden kullanılmış 25 bin de bir motosikleti, aceminin ve ilgisiz birinin elinden alınacak 10 bin kilometredeki motordan daha fazla tercih ederim.

Bir diğer düşüncem de şudur.
Özellikle 600cc ve üzeri hacme sahip motosikletlerde 10-15 bin kilometre yapmamış bir sürücü ben bu motosikleti hakkıyla kullanabiliyorum demesin.
Çünkü bu kilometreler, sizin motosikleti tanıma ve hakim olma döneminizdir.
Ondan sonrası ise motosikletle eğlenme ve zevk alma dönemi olur.
Çünkü her yeni bir motosiklet aldığınızda, o motosikletin acemisi olursunuz.
Bahsettiğim kilometreler ancak o motoru tanıma döneminizi gösterir.
O motosikleti kullanabilir olduğunuzu göstermez.
Bir yerden bir yere düşmeden gidebilmek, motosiklet kullanmak değildir....

İkinci el motosiklet almanın altın kuralını her zaman yazıyorum yine yazacağım.
Motosiklet satın alırken,servis bakım defteri ve kullanma klavuzunu mutlaka isteyin.
Eğer bunlar yoksa;
"Almayın o motoru"!!!!

abi tamam da sen fransa da sürdüğün en kötü yolun(şehir içi) bi resmini çek

bi de ben bu Maraşta doğalgaz dan delik deşik olmuş yatmaya korkacağın sadece gidonu çevirerek dönebileceğin yerlerin resmini çekeyim ikimizde resimleri buraya koyalım.

kullanılan benzin yedek parça(orjinal die kaktırılan) vs vs şeyleri de hesaba katarsak ohhooo

bence 2. el motosiklet alırken kesinlikle onu kullanandan almak gerekir ve aceleye getirmeden kullanıcının bu makine hakkında ne kadar bilgisi olduğunu doğrularını ve yanlışlarını bulmak gerekir

tabi çok zor bi iş 'git lan senlen mi uğraşcam' demesi muhtemeldir

not: abi düşüncelerimi eleştirecek olursan ben çıkıyorum sen eleştirini yap ben gelince kesinlikle okuycam

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
abi tamam da sen fransa da sürdüğün en kötü yolun(şehir içi) bi resmini çek

bi de ben bu Maraşta doğalgaz dan delik deşik olmuş yatmaya korkacağın sadece gidonu çevirerek dönebileceğin yerlerin resmini çekeyim ikimizde resimleri buraya koyalım.

kullanılan benzin yedek parça(orjinal die kaktırılan) vs vs şeyleri de hesaba katarsak ohhooo

bence 2. el motosiklet alırken kesinlikle onu kullanandan almak gerekir ve aceleye getirmeden kullanıcının bu makine hakkında ne kadar bilgisi olduğunu doğrularını ve yanlışlarını bulmak gerekir

tabi çok zor bi iş 'git lan senlen mi uğraşcam' demesi muhtemeldir

not: abi düşüncelerimi eleştirecek olursan ben çıkıyorum sen eleştirini yap ben gelince kesinlikle okuycam

Burhan yazdıklarında eleştirilecek bişey yok.
Yani haklısın.:)

Burada başka bir ince detay var.
O da şu.
Bulunduğun coğrafyaya uygun motosiklet alacaksın.

Yani asfaltı delik deşik,ne bileyim bir sürü negatif durum olan yerlerde bu gibi yerler için üretilmiş motosikletler almak gerekir diye düşünüyorum.

Örnek olarak verecek olursak.
Senin tarif ettiğin yerlerde oturanlar enduro tarzı bir motosiklet alacak.
Asfaltı düzgün ve virajsız yerlerde oturanlar Custom alacak.
Asfaltı düzgün ve bol virajlı yerlerde oturanlar Sportif bir motosiklet alacaklar.:p

Bunların dışında motosiklet tipi seçenler de motosikletinin zamanından önce dağılmasını seyretmeye devam edecekler.

Peki bizim istediğimiz motosikleti kullanma hakkımız yok mu? kardeşim!!!!

Şeklinde serzenişte bulunanlar ise, seçim zamanı geldiğinde oy kullanırken iyi düşünecekler.:wiinkk:

Kullandığım tüm motosikletlerin kullanıcı kitaplarının son sayfasında yazıyor kullanım ömrü.Bu ömrü ben değil T.C Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Tükaticinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ve üretici belirliyor.:)2.el almadıysanız ve ya kitapçığınız varsa ben herşeyi bilirim yerine bir zahmet göz gezdirin.Ayrıca yurt dışı kültür,bakım,eğitim,milli gelir düzeyi... ve motosiklete binme amacını bizdeki ile kıyasladıktan sonra 2. ele yaklaşımı yorumlamak lazım.:bounce:
Bizdeki anlayış ise; Şehir içinde 1000 cc segmentinde özellikle race motorlara binmek, kendimizi tatminden başka işe yaramadığı gibi başkaları için yaşarcasına.. motorun hakkını verecek asfalt veya yol çoğu ilde yok.
Bağırtıyor trafikte,gaz veriyor birilerinin dikkatini çekmek istercesine,birileri kaç basıyor diye sorsun istiyor ? Kullandığı aletin teknik özelliklerinden çoğu habersiz sesi yeter diyor.İstanbul harici kaç şehirde işinize otoban yolu kullanıp race ile gidiyorsunuz!
Bu şekilde düşünceye alternatif cevap ise tarz ve motosiklet sevgisi.Para varsa adı zaten özel zevk. Peki itiraz edenler ilk 2 viteste şehir içinde 30.000 km ve üstü hava atmak ve ya özel zevki tatmin adına üzülmüş motosikleti içinize sindirip satın alırmısınız? Alırım diyen zaten olası masraflar için bütçe ayırır o masrafıda satın aldığı motosikletin değerinden düşecektir doğal olarak. Saygılar.:wiinkk:

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar