Motorum Trafikten Men Edildi Ne Yapacağım

merhabalar bugün caddebostanda aynadan ve arka stoptan men yedim aynaları takıcağım ancak stobum rgb olduğu için kırmızı yapıp geçme ihtimalim varmı sizce birde muayeneye mi gireceğim nereye göstereceğim bunları tamamlayıp

Hepsini bi şekilde orjinal hale getireceksin muayeneye girecek onaylanırsa tekrar trafiğe çıka bilirsin kaba taslak böyle ayrıntılarını youtube videolarından baka bilirsin.

motor hala bende bazıları aynadan muayaneye gerek yok trafik şubeye gideceksin onlar kaldıracak dedi ama
Benim bildiğim muayeneden geçmesi gerek ondan sonra trafiğe gidip kaldıracaksın sen yinede bi tur daha araştır brllimi olur yanlış biliyozdur bide çok geç sabaha abilerimden bu konuda tecrübeli bilgili kimseler bi yorum yapar.

Motosikleti
Forza 250
Muayene girmene gerek yok. Aynayı ve stop lambasını yapıp Göztepe'deki trafik şubeye gidiyorsun ordaki memurlar meni kaldırıyor o kadar.

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Merhaba @TinerciAlper .

1. Motorunuzu orijinal hale getireceksiniz ve trafiğe çıkabilmesi için muayene vb. yaptıracaksınız.

2. Motorunuzla gereksiz risklere girmeden önceliğiniz uzun süre motora binebilmek için hayatta kalmak olacak şekilde bir sürüş stili benimseyip bunu uygulayacaksınız.

3. Honda ve Yamaha sürüş akademileri gibi düzgün bir kurumdan güvenli sürüş eğitimi alacaksınız ve de üstüne yine düzgün bir eğitmenden yol sürüş eğitimi ile eğitim işini birkaç yıllığına tamamlamış olacaksınız. Bu eğitimlerle aslında nasıl da kelle koltukta sürüyor olduğunuzu fark edeceksiniz. Ayrıca düzgün ve güvenli sürmek demek hımbıl sürmek değildir.

4. Bağımlılık yapıcı her türlü gazlı-gazsız-dumanlı-dumansız-sıvı-katı-toz madde ile aranıza mesafe koyacaksınız. Kullanıcısı değilseniz bile özendiricisi de olmayın. İlle de bir şey kullanacaksanız 250 ml'lik küçük su şişesine dökeceğiniz Kemal Kükrer organik elma sirkesi içine 5 bin km kullanılmış 10/40 Motul motosiklet yağından 5 damla karıştırıp için.

5. Pakette satılan her türlü gıda maddesinden uzak duracaksınız. İçinde glikoz şurubu, palm yağı, mısır nişastası gibi tüm sistemimizi etkileyen zararlı içerikleri barındıran tüm ürünlerden kaçarak uzaklaşacaksınız.

6. Çok güzel olan Alper isminizin önüne başka bir sıfat eklemeden sadece Alper olarak kullanacaksınız. İlle de bir şey ekleyecekseniz Alperen Alper, Alp Alperen, Alp Alper Alperen ya da Alperen Alper Alp tarzı muhteşem ön eklerden birisini tercih edip isminizle büyüyeceksiniz.

7. Forum buluşmalarına katılıp bu gelişmeleri ilgili/kıdemli forumdaşlarımıza onaylatacaksınız.

8. Bunları yapmadan da forum buluşmalarına katılabilirsiniz tabii ama o zaman sadece yoğurtlu semizotu yiyeceksiniz ve üstüne de tüm hesabı siz ödeyeceksiniz.

Haydi kendinize iyi bakın.

Selamlar.

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Ayna takmayı bende sevmiyorum mecbur takıyoz (Naked motosikletlerde) ayna olsa da olmasa da her seferinde alışkanlık olmuş sanırım hızlı bi şekilde kafamı çevirip bakarım felan fıstık tespit muaynesi için belge verildiyse muayneye girceksin vermedilerse girmene gerek yok. Karakola git kaldırırlar

Bazı şeyler emniyet parçası bunlardan en ufak taviz vermemek gerek.

Mesela aynalar şerit değiştiriyorsun maksimum çevre görüşün olmalı, hangi akla hizmet aynayı kapatıyorsun? Şerit değiştirirken başka bir aracın altına girsen sonuç ne olur? Suçlu kim? En fazla kim mağdur olur?

Arka fren lambaları kırmızıdır ve insanlar kırmızıya şartlanmış. Sen tutmuş bunları renkli yapmışsın. Zaten trafikte saniyelerle sürüyoruz, arkanda ki fren yaptığını geç algılasa veya algılayamasa sonuç yine ne olur? En büyük bedeli kim öder?

Bu gençlik hevesi değil, resmen cahillik.

Son düzenleme:
Motosikleti
Voge 250RR
Ayna takmayı bende sevmiyorum mecbur takıyoz (Naked motosikletlerde) ayna olsa da olmasa da her seferinde alışkanlık olmuş sanırım hızlı bi şekilde kafamı çevirip bakarım felan fıstık tespit muaynesi için belge verildiyse muayneye girceksin vermedilerse girmene gerek yok. Karakola git kaldırırlar
Biz de kafamızı çeviriyoruz o bakışı biz de atıyoruz ayna zaten plansız durumlarda görebilmen için, kafan arkada süremezsin ama o ayna önüne bakıyor olsan bile sana arkayı gösterir

Motosikleti
Honda CB600F Hornet, Yamaha MT 07, Yamaha XJ6N, Honda CBR600RR, Yamaha MT25
Biz de kafamızı çeviriyoruz o bakışı biz de atıyoruz ayna zaten plansız durumlarda görebilmen için, kafan arkada süremezsin ama o ayna önüne bakıyor olsan bile sana arkayı gösterir
Evet katılıyorum 👍

Merhaba @TinerciAlper .

1. Motorunuzu orijinal hale getireceksiniz ve trafiğe çıkabilmesi için muayene vb. yaptıracaksınız.

2. Motorunuzla gereksiz risklere girmeden önceliğiniz uzun süre motora binebilmek için hayatta kalmak olacak şekilde bir sürüş stili benimseyip bunu uygulayacaksınız.

3. Honda ve Yamaha sürüş akademileri gibi düzgün bir kurumdan güvenli sürüş eğitimi alacaksınız ve de üstüne yine düzgün bir eğitmenden yol sürüş eğitimi ile eğitim işini birkaç yıllığına tamamlamış olacaksınız. Bu eğitimlerle aslında nasıl da kelle koltukta sürüyor olduğunuzu fark edeceksiniz. Ayrıca düzgün ve güvenli sürmek demek hımbıl sürmek değildir.

4. Bağımlılık yapıcı her türlü gazlı-gazsız-dumanlı-dumansız-sıvı-katı-toz madde ile aranıza mesafe koyacaksınız. Kullanıcısı değilseniz bile özendiricisi de olmayın. İlle de bir şey kullanacaksanız 250 ml'lik küçük su şişesine dökeceğiniz Kemal Kükrer organik elma sirkesi içine 5 bin km kullanılmış 10/40 Motul motosiklet yağından 5 damla karıştırıp için.

5. Pakette satılan her türlü gıda maddesinden uzak duracaksınız. İçinde glikoz şurubu, palm yağı, mısır nişastası gibi tüm sistemimizi etkileyen zararlı içerikleri barındıran tüm ürünlerden kaçarak uzaklaşacaksınız.

6. Çok güzel olan Alper isminizin önüne başka bir sıfat eklemeden sadece Alper olarak kullanacaksınız. İlle de bir şey ekleyecekseniz Alperen Alper, Alp Alperen, Alp Alper Alperen ya da Alperen Alper Alp tarzı muhteşem ön eklerden birisini tercih edip isminizle büyüyeceksiniz.

7. Forum buluşmalarına katılıp bu gelişmeleri ilgili/kıdemli forumdaşlarımıza onaylatacaksınız.

8. Bunları yapmadan da forum buluşmalarına katılabilirsiniz tabii ama o zaman sadece yoğurtlu semizotu yiyeceksiniz ve üstüne de tüm hesabı siz ödeyeceksiniz.

Haydi kendinize iyi bakın.

Selamlar.
hocam orjinal motora binemiyorum ben maalesef ama ayna takıcam ileri sürüş hem araba hem motorda öğrenmek istiyorum lakin öğrencilik bütçesi el vermiyo 4. çok zor hocam yapamam paketli gıda çok nadir tüketiyorum zaten ondan yana sorunum yok isim beni yansıtıyor o yüzden koymuştum forum buluşmasına istanbuldaysa tabiki katılırım hocam aynalarım ve plakamla birlikte teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende aynadan men yedim trafik şubeye gidip kaldırcam egzozdan men yediğimde bile muayeneye girmedim direkt trafik şubeye gittim orda çözüyolar direkt
hocam kısa plakalık var diye onaylamadılar meni aynanı takmışsın ışıklarını düzeltmişsin zaten böyle gezeceksin birşey olamz dedi adam

hocam dediğiniz gibi bende kafa kontrolü daha uygun buluyordum ancak asıl takmama sebebim ayna yuvamın dişini sıyırmış olmam yoksa h2lerim vardı onları takacaktım karakol kaldırmadı ama plakalıktan

Bazı şeyler emniyet parçası bunlardan en ufak taviz vermemek gerek.

Mesela aynalar şerit değiştiriyorsun maksimum çevre görüşün olmalı, hangi akla hizmet aynayı kapatıyorsun? Şerit değiştirirken başka bir aracın altına girsen sonuç ne olur? Suçlu kim? En fazla kim mağdur olur?

Arka fren lambaları kırmızıdır ve insanlar kırmızıya şartlanmış. Sen tutmuş bunları renkli yapmışsın. Zaten trafikte saniyelerle sürüyoruz, arkanda ki fren yaptığını geç algılasa veya algılayamasa sonuç yine ne olur? En büyük bedeli kim öder?

Bu gençlik hevesi değil, resmen cahillik.
hocam dedikleriniz doğru sonuna kadar hak veriyorum ama şerit değiştirirken dönerken vs kafa kontrol ile hareket ediyorum yoksa hiç bakmıyor değilim stop lambam ise frene basınca kırmızıya dönüyor anında zaten sadece park lambası olarak aktif yanan renkli idi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar