- Konu Yazar
Ama motorum bulundu diye de sevinmeyin. Birçok arkadaş çalınan motorunu bulamıyor. Bende bulmamayı tercih ederdim ama cahillik işte
Şimdi siz diyorsunuz ki ne saçmalıyor bu çocuk. 1 Sene önce 800 Kilometredeki motorumu çaldılar , kamera kayıtları suç duyuruları ıvır zıvır hepsini yaptım. Ben ümidi kestim , yeniden aynı motordan almak için bayisine gitmiştim ve telefonum çaldı. Annem arıyordu oğlum motorun bulunmuş diye. İzmirin Tire ilçesinde çalınan motorum Torbalı ilçesinden çıktı. Ben sevinerek babamıda aldım yanıma bastım arabayla torbalıya. Motoru gördüm , dedim ah be kızım nerelerdeydin sen. Şimdi sakın bu motoru başkasından aldığını iddia edenlere inanmayın , mesela benim motorumu kullanan adam motoru hırsızlardan 250 tl karşılığında almış tamam eyvallah ama adamın yanında sadece 1 kağıt parçası 2 isim ve imza var. Ne kimliği var ne de başka birşey. Adam yakınıyor yok şuyunu değiştirdim yok bunu değiştirdim ne olacak şimdi benim paralarım diye. Tutamadım kendimi bak amca dedim senin masrafın ne kadar dedim 200 tl oğlum dedi , dayı Allahın adını verdim çık git şuradan yoksa dişçi 2000 tl'ye dişlerini tamir edemeyecek cinsinden konuştum. Adamdan şikayetçi olduk ama ne fayda. Şimdi esas olaya gelelim , çalınan motorunuz bulunursa ve bulunduğunda şasi numarası üstünde yoksa 2 defa düşünün bu motor benim demek için. Yeniden şasi numarası çaktırmak için Mühendisler odası mı ne bi yere götürüyorsunuz. Şasi numarası tekrar yazılması için onay verecek adam bi 300 tl'nizi alıyor. Tabi Şasi numarası değişince ruhsat değişiyor 100 Tl kadardı sanırım , ee ruhsat değişince yeniden vizesi oluyor 150tl filandı o sanırım. Haa bi de ne yaparsanız yapın Plakanız sorgulamalarda çalıntı olarak görünüyor. Başınıza iş alabilirsiniz. Sadece alım satım yaparsanız çalıntıdan düşüyor , o da çok zahmetli. Kısacası çalınan motorunuz bulunduğunda 2 defa düşünün.