bende ufak bi hikayemi anlatayim.
2010 yilinda türkiyeye geldim. daha önce almanyada yasiyordum.
ordan gelirken nasil olduysa merklari eurolari getirmeyi unutmusum. burda ne cevrem vardi nede bi isim.
ufak tefek isler aliyordum, günlük... mandalin bahcelerine ilac atmaya gidiyordum, yazliklarin havuzlarini temizliyordum, demirciye cirak gibi yardima gidiyordum, havuz basi 150tl diger isler icin günlük 50tl aliyordum. bi ara motosiklet almaya karar verdim, kafamda kesinlestirdim, fuzuli masraflari azalttim, yemegimi evde yapiyorum sigarami sayarak iciyorum... ve hergün biraz para kenara atiyorum. sonra günlük yat gezileri yapan teknede barmen olarak basladim, aylik 600tl aliyordum + bahsis (2011 senesinde!!) neyse biriktire biriktire parayi denklestirdim, 125lik ramzey tipinide sevmiyordum aslinda ama ucuzdu ve ayagimi yerden kesecekti... bi gün izin aldim isyerimden gittim motoru almaya, daha bayiye varmadan mondial destro yu gördüm, dedim bukadar idare ettin bi bukadar daha idare et destroyu al... ve bir sene daha biriktirdim. 2012 sonu motosiklet icin yaklasik 5000tl biriktirmistim. kis geldi biraz daha bekle dedim kendime, mart 2013te sabah kalktim hava güzel, dedim ulan bugün gitcem alcam bi motor! artik zamani gelmisti, gittim gezdim baktim japonlarada yetiyor para dedim bari biraz kalite olsun.. ve buldum! honda cb125e, beyaz, gösterisli ve karizmatik, ve sadece 3650tl ye. dedim abi ben bu motoru alcam, nakit ödiyecem bana yaninda hediye olarak ne vercen? dedi kask vereyim, cikardi meshur wiwi kaskini. bende dedim o olmaz rengi tutmuyor beyaz olsun kask, bakindik ls2 ceneden acilir bi kask buldum, fiyati 275tl, dedim 100tl de kaska vereyim olsun bitsin. tamam tedi anlastik. parasini verdim faturayi bekliyorum bi yerden gelecekmis. o arada bir cift eldivende buldum onlarida belesten kapattik. sonra atladim motora geldim eve. toplam 3750tl + 50tl benzin parasi harcadim.
biraz azim, biraz inat ve biraz da sogukkanlilik, borcsuz motosiklet sahibi olmama yardimci oldu.
buda benim (türkiyede) ilk motosikletimin hikayesi

biraz uzun olmus kusura bakmayin.