motorlardaki vibrasyonu azaltmak mümkünmü acep ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yani şimdi çözemiyomuyuz bu sorunu

okan-gizem' Alıntı:
evet bir kac kişiyede sordum eksoz içindeki susturucular hava sıkıstırdıgı için titreşime neden oluyomus buda vibrasyona etkenmiş ayrıca ondeki susturucuyu cıkarırsan biraz olsun motor rahatlarmıs saygılar

yav bu egzost olaylarında motor rahatlıyor ama yakıt çoğalıyor

artı fabrika öle uygun olsaydı öle yapardı die düşünüyorum

senin yapcagın iş deyil o dit bi ustaya bayıl paraları yaptırsın yada selulut e iyi geliyomuş deyip atarsın yangemi arkaya topuk bence sen öyle yap bırak tıtresın edi nebudune abibin dedigi olurda kulfetlidir nekadara yaptırdıkı ??

abi selulit falan diyosunda varikosel de yapiyomuş duyduguma gore :D:D ayrıca o motor işlemi nasil oluyo dogru krank mili falan detaylı bilgi verebilicek bir abimiz varmı acaba bizde deniyelim?

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir tane KTM al.
Bir süre kullan.
Sonra tekrar senin Çinliye bin.
Hiç vibrasyon kalmadığını göreceksin.:)

Valla konu çin modelleri olunca acaba dedim hangi vibrasyon..motordan kaynaklananmı yoksa sallama işçilik, diğer aksamın gevşek olması vb. nedenlere bağlı olanmı..ikincisini düşük model orj. japonlarda veya yeni çinlerde yaşayan arkadaşlarımın;sert esnek malzemeden gevşek yerleri sıkıştırma,takozlama vs. yöntemlerle gayet iyi sonuçlar aldığına şahit oldum..belki işinize yarar.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
millet bilmeden atlıyor yok elcik değiştir,yok egzost bunlar ihtimal dışı şeyler,krankı iki eşit parçaya bölersen merkez kaç kuvvetinden doğan salınım azalır.Bu vantilatörün 4 kanadından 3 ünü kır nasıl bir titreşim elde edersen krankta aynı kuvveti ikiye bölersen dengeyi sağlamış olursun.Yüke bindiği zaman daha az sallar bu kadar basit bir sistem kardeşim tabi motorun şaseye bağlantılarıda etkiler

Cok guzel bir anlatim, verilen ornek falan super. Tesekkurler!

Vibrasyon olayı bu çinlilerde bayağı bir sorun tabiki...:pale:

Bizim siteden @MoToR nickli kardeşimiz çözüm bulmuş ve uygulamıştı..
Adana'da bir ustaya (gerçek usta yani:cat:) yaptırmıştı.:cat:..Ve sonuç güzeldi yani..
Burdaki usta tabiri, her eline tornavida alıp bisiklet söken usta diye geçinen
değildir...Usta hemde tam usta..:bounce:

okan kardeş Bende mondial150kn var ön dişli 17 arka dişli 38 yaptım vibrasyon kalmadı ama yokuşlarda çekişi düştü 3le çıkacagın yeri 2kiyle çıkıyorsun düzde sorun yok 130km görüyörsün yakıttada tasarruf sagladı yüzde 20 daha az yakıyor

Motor ve arka beşik aynı saplama üzerinde şaseye sabitti takoza alındı
koruma demiri takoza alındı
eksoz arka baglantısı takoza alındı
eksoz fren pedalı ile motor girişi arasından parça alınarak örme çelik boruya alındı
arka beşik takozlarının kovanları ile oynandı
daha kaliteli takozlarla degiştirildi.

dostum bunu ben ustayla çok düşündük tek çare mobilletlerdeki gibi takoz koymayı uygun gördük ama takozların ne kadar dayanacğı meçhul olduğu için vaz geçtik sen arka dişliyi biraz buyultursen eh işte denilecek kadar kesilir ama tamamen kesilmez dişliyi değiştirisen çekiştende düşer motorun haberin olsun

hııı önüde küçültelim dimi:queen::queen:abi arkayı küçltmesi lazım yada önü büyütecek.her ikisini yaparsa zaten motor yrinden kalkmaz

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla iyi fikirler ortaya cıkıyor motor nickli abimizin dedigini ve dişli olayını ayrıca takoz olayını demek lazımda burda onu yapabilcek babayiğit nerde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar