motordaki yüksek ses nasıl azaltılır? (egzos değil)

motorsikletin motor bölümü çok gürültülü çalışmakta. egzosta problem vardı içindeki boru ses yapıyodu kaynakla hallettik zırıltı gitti.
ama nedense 150cc motor çok gürültülü çalışıyo. yapılabilirmi sizce???
devir 4 ü geçince yırtınıyo motor mübarek:pr: gıcık oluyorum :silent:
karbüratör, sübap, silindir veya hangisi etkendir???

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ses

Sesi duymadan iş ahkam kesmeye kalıyor.Silindirden egzos borusunun çıktığı yerde dışarı üfleme varmı?

Bunda varmı bilmem ama benim motorun konvektör hortumu çıkmıştı çok değişik sesi çıkıyordu:cat:

Bunda varmı bilmem ama benim motorun konvektör hortumu çıkmıştı çok değişik sesi çıkıyordu:cat:

sanmam öyle bir problem yok. uzun zamandır var bu problem.
hatta motor tamircisinin birisi motoru tamamen açıp ayar yapacak (balansör) ve ses azalacak ybr gibi olacak iddasında bulundu. 200tl alacak bu iş için. yemezler dedim içimden.
sürekli görüştüğüm ustamda güldü ve olacağı bunun budur dedi.

hava filtren sağlammı? yırtılmış vs. olmasın çünkü bağzı gençler sırf ses versin diye hava filtresini söküyor nasıl bir zihniyetse :mrgreen:

Sesi duymadan iş ahkam kesmeye kalıyor.Silindirden egzos borusunun çıktığı yerde dışarı üfleme varmı?

abimize katılıyorum. Egzoz contan yanmış olabilir belki ustan bunu duyar ama şunada bakın..Egzozun girişindeki saplamaların silindirdeki giriş yerleri yalama olmuş olabilir dostum..Ona da bi bakın ustanın gözünden belki kaçmıştır :)

Filtrene bak birde filtrenin hortumunu gözden geçir eğer egzozun içinden perdelerdede sorun olabilir:cat:

ama arkadaş motordan geliyor diyo ses.Yani egzozdan yada motorun içinden gelmesi ayırt edilebilir bence.

abimize katılıyorum. Egzoz contan yanmış olabilir belki ustan bunu duyar ama şunada bakın..Egzozun girişindeki saplamaların silindirdeki giriş yerleri yalama olmuş olabilir dostum..Ona da bi bakın ustanın gözünden belki kaçmıştır :)

egzos contası silindirdeki egzos çıkışındamı bulunuyo. veya yalama olsa saplamalar ve cınta yanmış olsa egzosu elle tıkayınca kaçıması lazım, stop ediyo.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:56 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:55 PM ----------

Filtrene bak birde filtrenin hortumunu gözden geçir eğer egzozun içinden perdelerdede sorun olabilir:cat:

filrenin hortumu derken? onun etkisi olurmu. egzosun perdeleri onuda pek anlamadım. egzosta problem yok bence.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:56 PM ----------

ama arkadaş motordan geliyor diyo ses.Yani egzozdan yada motorun içinden gelmesi ayırt edilebilir bence.

ayırt edebiliyorum zaten bende, rolantide bile ses fazla silindire yaklaşınca ses rahat duyuluyor. ustam başka çinli motor tamir ederken dedimki, bunun sesi niye benimkinden az çıkıyo. kafayı taktım yani

filrenin hortumu derken? onun etkisi olurmu. egzosun perdeleri onuda pek anlamadım. egzosta problem yok bence.

Çinmali motorların hava filtre hortumları çabuk deforme oluyor eğer yırtık,delik varsa hava aldığından dolayı sorun yapa bilir.Egzozun içinde perde dediğimiz odacıklar var bu odacıkların birine zarar gelirse ses hemen değişir.Egzoz işi marka ayırt etmiyor vespadada oluyor hondada:cat:

Çinmali motorların hava filtre hortumları çabuk deforme oluyor eğer yırtık,delik varsa hava aldığından dolayı sorun yapa bilir.Egzozun içinde perde dediğimiz odacıklar var bu odacıkların birine zarar gelirse ses hemen değişir.Egzoz işi marka ayırt etmiyor vespadada oluyor hondada:cat:

egzosla ilgili değil bu tehminim. hava filtre hortumuna bir bakayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar