motorcu dayanişmasi

arkadaşlar italyada yaşıyan bir motorcu arkadaşımla konuştugumuzda bu konuda "motorcu dayanişmasi" ülkemizde büyük eksikler oldugunu anladim ve saniriim trafikte kabul (ve saygı) gösterilmeyişimiz birazda bundan kaynaklanıyor. önek vermek gerekilse milanoda yaşıyan arkadaşımın söylediğine göre ülkenin her yerde (özellikle kırsal alanlarda) iki motorcu geçişirken birbirlerine muakkak selam verirler (bunu için belli bir teknik bulmuşlar sol ellerinin 4 parmağını gidonu birakmadan kaldirarak ve hafif bir kafa eğmesi ile) en azından , eger kenera çekmiş bir motorcu var ise kesinlikle başka motorcular yardim teklif etmeye olmazsa muabbete gelirlermiş ve trafikde de yardimlaşma çok olurmuş (bizim minübüscüler kadar olamaz ya)

tabi bahsi geçen ülke belkide motorize olmak konusunda en önde gelen ülkelerden o kültürü kanıtsamışlar ama inanıyorumki bizde o günleri görüceğiz.

ben kendi adıma bundan sonra çevremdeki bu tip yardimlaşmaya elimden geldiğince gidecegim özllekle yolda geçişirken selam verme olayı bence çok hoş yapacagim ve ne kadar acele işim olursa olsun bir motorsiklet sürücü kardeşimin yolda kalmasi durumunda yardimina gidecegim sizide buna davet ediyorum...

[yazim hatalari ve cümle düşüklükleri için özür dilerim]

Süper Moderatör (BBRR)
ben kendi adıma bundan sonra çevremdeki bu tip yardimlaşmaya elimden geldiğince gidecegim özllekle yolda geçişirken selam verme olayı bence çok hoş yapacagim ve ne kadar acele işim olursa olsun bir motorsiklet sürücü kardeşimin yolda kalmasi durumunda yardimina gidecegim sizide buna davet ediyorum...
+1

Aklıma gelmişken sizler ile de paylaşiim, motorsikletimin takım çantasında devamlı 2 metrelik ince bir hortum bulunur. benzin yüzünden yolda kalmış çok arkadaşımın işini kısa yoldan halletmemi sağladı. yolda bana rastlıyan arkadaşlar bilirler. (hortumu depoya sokup, iki avucunuz ile girişi iyice kapayıp hava üflediğinizde benzin kendiliğinden çıkıyor, bu sayede hiç benzin yutmadım :) )

garipsedim ben bu yorumu ne yalan söyleyeyim.. ben bu konuda çok ciddi bir dayanismaya sürekli sahit oluyorum..

hatta acikcasi on yildir falan motor tecrübem var.. ilk zamanlarda bile hep gördüm..
ama mesela büyük ve parlak motor sürücülerinin daha kücük ve garip motorlari iplemediklerine de sahit oldum hep..
istanbul ankara ve izmir de durum bu bence..

ama su dogru ki.. sen yap.. ben yapayim.. ögrenelim ögretelim.. bir refleks haline gelsin..

bu arada "adali" motorunu çok sevdim.. ilk defa dikkat etmisim..

sevgiler..

sağol hepdurgunsu, motorumu ben de çok severim. aldığım günden beri değiştirmeyi hiç düşünmedim. honda nın en başarılı motoru olduğunu düşünüyorum. dikkatini çektiğine göre VF serisini tanıyor olmalısın.

benim abimde 1100'lügü var.. V65.. 12 yildir falan kullanir o da.. senin gibi hocam.. hayatta da baska motor almayi düsünmez..
kucuklugumden beri hayalim onun gibi bi motordur.. dort silindir.. makul beygir.. yüksek tork.. frene basarsin durur.. gaza basarsin gider..

vfr motoru hocam.. baska ne denebilir ki!..

sevgiler..

hepdurgunsu, eskiden tünel (beyoğlu) mekanımdı ama artık adada yaşıyorum. belki de oydu bilmiyorum. benimki de mavi kırmızı, zaten o dönem favori rengi buydu.

bu konuda ben motor kullamaya başladıktan sonra çok farklı bakıyorum eğer karşımdaki kullanan kişide bizim kafadansa
örneğin geçen gece arkamdan gelen motorun farı yanmıyordu durdurdum adamı bir önce yaptırmasının ne kadar faydalı olduğunu söyledim, gördüğüm herkezi kask takmaları konusunda uyarıyorum, karşılıklı sohbet ediyorum bilgi alış-verişi yapıyorum eğer vaktim varsa, ve en son küçük klasman slm almıyor ama uzun yolda büyük klasmanlarla slmlaşıyoruz :cat:
yakında bu bilinç oturucak wv beetle sürücüleri gibi olucaz

Süper Moderatör (BBRR)
ADALI bak bu benim aklıma hiç gelmedi abi çok benzin yuttum benim motor cross zaten deponun kapağının üstünde bir tahliye hortumu var ben onu hep aktarma maksatı il kullandım zaten ne işe yarar onuda bilmem :cherry:

+9999999999999999999999999999999999999999999999

olması gerektiği gibi

Bir türlü anlayamadım. Yolda karşılaşan her motor aynı yönde giden diğer motorla kapışıyor. Sevgili arkadaşlarım motorunuz hızlı ve güçlü olabilir. Bu nedenle sizi kutlarım ama bu duyguyu içinizde yaşatsanız olmazmı. 48 yaşındayım ve 30 yıldır motor kullanırım. Onlarca kaza gördüm ve kendimde defalarca asfaltı öptüm. Ama şunu öğrendim. Motorcu olmak güç gösterisi değil erdem, olgunluk ve yardımseverlik olmalı. Hadi artık zaten sizler birer pırlantasınız. Öylede davranın

valla hocam ne diyim artı atmaktan bu formda yorulacam

+9999999999999999999999999999999999999999999999999999999
bu sözlerine daha fazlasını koymak isterdim ama 50den sonra saymayı bilmiyorum

Saygılar;

Selamlasma ve yardim çok güzel! Daha bu sabah, Besiktas'da, kirmizi isikta bekliyordum. Yanimda bir baska motorlu arkadas durdu. Baktim, gülümsedi, bende selam verdim. Yesil yaninca benim kalkmami bekledi. Ben de hizla degil, dikkatli kalktim. Uzun süre beni geçmedi, arkamdan geldi. Yol ayriminda ben sinyal verdikten sonra geçti. Saygi ve anlayis çok güzel, insan keyif aliyor. O kardesim- her kimse- buradan tesekkür ediyorum.
Duran bir motorcuya "bir ihtiyaci " olup olmadigini sormak gerekir. Anlamasak bile, yardim edebiliriz.
hepinize sevgiler.

midnight, yazdıklarında haklısın ama her kapışma kompleks yada serserilik ürünü değil. hem bizde hem dünyada benzer motorların karşılaştığında selamlaşmanın ardından birbirlerini hafif yollu biraz tartmaları hem adetten hem motorculuğun güzelliklerinden biri. bu yolla tanıdığım ve hayatımda kalmış güzel insanlar var. dozunda paylaşıldığında çok keyif veren bu geleneği birkaç kendini bilmez yüzünden rafa kaldırmıyalım bence. ortam ve şartların analizini yapamadan sadece eğosu ile yada cahil cesareti ile bunu yapanları uyaralım yada en azında uymıyalım. :cat:

evet motorcu dayanışması yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum öte yandan bence bunun bir tek motorcu dayanışması ile kısıtlanmaması gerekiyor kullandığını araç ne olursa olsun ister kamyonet ister araba ister otobüs aynı hoş görüyü ve dayanışmayı göstermek gerekiyor bence yolda kalmış bir motora sadece motorcuların değil diğer araçlarında yardım etmesi gerekir diye düşünüyorum aynı şekilde bir aracın yolda kaldığında motorcularda yardım edebilir ama şu bir gerçek motosikletlere yollarda üvey evlat muamelesi yapılıyor ve kendi aramızda yardımlaşmak ve fikir birlikteliği yapmaktan başka birşey kalmıyor benim gönlümden motor dayanışması değilde insan dayanışması demek geliyor sevgiler.. :bestmt:

valla haklısın abi diyecek söz bulamıyorum ama nerde bunu yapıcak delikanlılar bide üvey evlat muamelesi yapanlara sesleniyorum unutmayın arabadan inince sizde yayasınız

saygılar;

Ben taze bir motorcu olarak şu ana kadar karşılaştığım tüm motorlara selam vermeye gayret ediyorum. Özellikle mobilet tarzI motorlu insanlar ben selam verince cok sasIrIyoLar, farkediyorum. Alısmamıslar tabi cruiser tarzI iri bir motorun selam vermesine. Gecen aksam ise aynadan bi baktIm arkamdan bir motor gelio. YanImdan gecerken baktIm, guzeL bir cruiser'di. Buyuk hacimli olduğunu fark ettim gecerken yanImdan. Amcam kafasInI biLe cevirip bakmadI. Zort dedi gecti uzadI gitti. Beni motordan saymadI sanIrIm amcam. Her modeli var yani sizin anliycaanIz bu camiada.

Kel alaka olarak da sol elimde serce parmagImda bi uyusma var bikac gundur gecmiyo nedir acaba diye kILLanIyorum :silent:

--------------------------------------------------------------------------------
ya arkadaşlar böyle yazlık yerlerde ehliyetsiz yakalanan oldu mu ya da böyle bi durum geçiren motor war ehliyet yok da...
:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar