Motora düen parça

Olaydan sonra 2 günde 50 km yol yaptım şimdilik bi sıkıntı yok gibi inşallah sorun çıkmazzz

kardes ben o parcanin eriyip yaga karisacagini hic zannetmiyorum,Bence sen bir sorun olmasini bekleme ustaya goster.muhakkak cikmasi lazim.

aklıma az önce geldi işe yarar mı uygulanabilir mi bilmem ama yağı tersden boşaltacak bi sistemle (eğer içinde kaldıysa) düşen parça çıkarılabilir

Biraz daha açıklayacak olursam

Yağ boşaltma tapasının olduğu yerden tazzikli yağ püskürtülse eş zamanlı olarakda doldurma tapasından yağ çekilse illaki o parça dışarı çıkacaktır sonrasında (parça çıktıkdan sonra) bir iki gün yağın iyice dibe çökmesi beklenir son yağ seviyesine göre yağ eklenir yada fazla yağ boşaltılır

Denemedim daha önce böyle birşey başıma gelmedi ama motoru boş yere açtırmakdan daha makul olduğunu düşünüyorum :)

Geçmiş olsun umarım en kısa sürede sorununuz hallolur

hiç bişe olmaz. o parça kartere oturur en dipte kalır. biyere zarar vermez
ilerde motoru açtırırsan çıkarır atarsın

ilgilenen cevap veren herkese teşekkür ederim arkadaşlar...

kardeşim endişelenmene gerek yok.. motoru çalıştırıp sürmüşsün zaten.. problem olsa idi ,şimdiye kadar olurdu.. arkadaşların dediği gibi yağını değiştir devam et.. ne motor açmasından bahsediyorsunuz..
bi arkadaş; motor bloğunun içinde kıyamet kopuyor, plastik parçanın orada dayanma şansı yok ... demiş.. aynen öyle.. hiç bişey olmaz sen devam et.. sorun çıkarsa servise git..

Merhaba bende bu gün yeni piston silindir taktım fakat piston pimi n ince sekmani birini icine düşürdüm uzun mıknatıs tornavida ile baktım bulamadım ya vites dişlisi arasına gitti yada karter e bilmiyorum nere gitti bir sorun olur mu ince olduğu için sanırım dişli ler kirarbilir Zarar gormeden

Motosikleti
Honda CRF250L
Yahu ne erimesi, ne yağa karışması :mrgreen:
O motor açılacak ve deforme olmuş o plastik parça bulunup çıkarılacak wolf kardeş.
Kesinlikle.
Abs plastik akışkan kıvama 200 c üzerinde gelir.
Muhtemelen dişlilerin sağına soluna sıkışıp parçalanmıştır, küçük plastik parçalarının motorun yağlama sistemini tıkama olasılığı var. Her ne kadar karter süzgeci ve yağ filtresi olsa bile.

Rulmanlar, çıplak çalışıyor, şu anda olmasa bile ileride sorun çıkarır, yolda bırakır

Kesinlikle.
Abs plastik akışkan kıvama 200 c üzerinde gelir.
Muhtemelen dişlilerin sağına soluna sıkışıp parçalanmıştır, küçük plastik parçalarının motorun yağlama sistemini tıkama olasılığı var. Her ne kadar karter süzgeci ve yağ filtresi olsa bile.

Rulmanlar, çıplak çalışıyor, şu anda olmasa bile ileride sorun çıkarır, yolda bırakır
Toplu iğne inceliğinde halka şeklinde olan sekman yani ine şanzıman dişlilerine düşmüş ise dişli kırma gibi sorun olur mu çok ince aslında sekman

Toplu iğne inceliğinde halka şeklinde olan sekman yani ine şanzıman dişlilerine düşmüş ise dişli kırma gibi sorun olur mu çok ince aslında sekman
Piston pimini kilitleyen segmandan bahsediyorsun galiba , dislilerin arasına gitmemiştir aşağı doğru kranka çarpar kartere düşer , dişliler biraz daha arkada kalır , alttan tapayı aç belki akan yağla beraber hareket eder çıkar , vitese tak tekerden yavaşça çevir , dişlilerin arasına girdiyse dönmez kilitler anlarsın , geri çevirince döner yine kartere düşer , pompa o ağırlıkla bir cismi ememez , pompa ağzına gitse süzgeç var zaten..

Piston pimini kilitleyen segmandan bahsediyorsun galiba , dislilerin arasına gitmemiştir aşağı doğru kranka çarpar kartere düşer , dişliler biraz daha arkada kalır , alttan tapayı aç belki akan yağla beraber hareket eder çıkar , vitese tak tekerden yavaşça çevir , dişlilerin arasına girdiyse dönmez kilitler anlarsın , geri çevirince döner yine kartere düşer , pompa o ağırlıkla bir cismi ememez , pompa ağzına gitse süzgeç var zaten..
Çok teşekkür ederim bir nebze olsun icim ferahladi 🙂 yağ süzgeç içine minik mıknatıs yerleştirme yaptım oraya gelirse tutar belli bir zaman sonra kontrol edeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar