motor tavsiye

Katılım
20 May 2011
Mesajlar
0
merhaba daha önce motor kullanmadım ve istanbulda yaşayıp kocaelinde okuyorum bu iki şehir arasında gidip gelmek için motor almayı düşünüyorum az yakan ve uzun yolda rahatsızlık vermiycek tavsiyeleriniz varsa paylaşır mısınız lütfen
 
Katılım
4 Nis 2011
Mesajlar
1,752
merhaba daha önce motor kullanmadım ve istanbulda yaşayıp kocaelinde okuyorum bu iki şehir arasında gidip gelmek için motor almayı düşünüyorum az yakan ve uzun yolda rahatsızlık vermiycek tavsiyeleriniz varsa paylaşır mısınız lütfen

Merhaba,

Hayatta en önemli şey karar vermek.Doğru yada yanlış daha sonra fayda veya zararını görüyor insan.Motor almak ciddi bir karar.Nasıl motor alacağında önemli.Bende yeni motor aldım ve bir çok bilgiyi bu forumdaki tecrübeli arkadaşlardan edindim.Direkt başlık açmak yerine bir süre konuları baştan oku derim.Hep motor tecrübeleri hem maceralar hemde dersler var bu forumun geçmişinde.

Ancak ne istediğini sadece sen bilebilirsin.Mesela ben su an kullanıdığım motorumu 2005 'ten beri almayı düşünüyordum.Yani çok emin olduğum bir tarz ve markayı aldım.

İmkanın var ise biraz motorları tanı.Hatta üzerine otur çalıştır.Sakın sürmeyi deneme ama tecrüben yokken!

Onun dışında biraz daha detaylı bilgiyide burada paylaşırsan.Boy-Kilo-Tarz-Fiyat ve rahatmı olsun havalı mı olsun gibi.Zaten az yakan demişsin.

Buradaki tecrübeli arkadaşlar mutlaka sana yardımcı olacaktır.

Şimdiden senin için en iyi olacak motora kavuşmanı dilerim:cat:
 
Katılım
18 Eyl 2009
Mesajlar
51
en az yakacak motorlar 125-150cc olan motorlardır. Bunlara örnek olarak herkesin diyeceği honda cbf 150 ve yamaha ybr 125 dir. Benzini koklar (ortalama 100km/2.5-3 lt)ama bu motorların normal ortalama (konforlu) seyir hızları 80-90 arasıdır. Bu hızlara sahip bir motorlarla, şehirlerarası (kamyonlarla) bir seyahat bazen seni zor durumda bırakabilir. Biraz daha fazla yaksın ama rahat olsun dersen 250cc serisi başlar, bunlardan hem otomatik olması yönünden de bakarsak scooter tarzı motorlar daha rahat seyir ve sürüş sunar. Kymco 250 dink, Sym Gts 250 gibi modeller hem hız olarak yeterlidir, hem de konfor olarak. Yakıt olarak ortalama bildiğim kadarıyla 100 km/3-3.7 lt arasında bir şey yakıyor oluyorlar.

Beni asıl endişelendiren durum ise, hiç tecrüben yokken, şehirlerarası bir yola çıkmayı düşünmen. Bence bu yaz seçtiğin motorla iyice piştikten sonra şehirlerarası yola çıkman senin için daha iyi olur. Bu arada imkanın olursa, eğitim, eğitim, eğitim. Kullanan başka kişilerden, kurslardan vs.

---

honda-yamaha sıfırı 3700-4000 Tl arasındadır. Kymco-Sym'lerin ikinci ellerini 5000-6000 arasında genelde (kabaca ilanlara bakınca öyle anlaşılyor, pazarlık payı vardır mutlaka). Tabi bir de ortalama 300 tl kask, 50 tl dizlik, 200-300 tl mont, 100 tl bot'u hesaba eklemekte fayda var.
 
Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
Katılım
29 Mar 2011
Mesajlar
4,134
gerekeni arkadaşların söylediğini gördüğüm için alacağın motosikletin hakkında yorumda bulunmayacağım :) fakat gerekli tecrübe ve bilgiyi edinmeden motosiklet tepesine çıkmamanı kendimi tutamayarak bir mt dostu olarak, söyleme gereği duyuyorum...

sağlıcakla...:cat:
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst