Motor sente hakıkında

Arkadaşlar biraz bilgiye ihtiyacım var resimde tl fı var bunlar anlamı nedir yani şöyle sente konumuna getirmek için t mi ı mi bu konumda mı durması gerekir pek detaylı bilgi bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
İyi akşamlar

Var İngilizce fakat ben bir usta arkadaştan detaylı öğrenmek istiyorum

o işaretlerin karşılaştığı bir nokta vardır ama senteyi her defasında göstermez , bir silindirin senteye geldiğini bujiyi söküp motoru çevirerek en kesin şekilde anlayabilirsiniz , buji yuvasından kuvvetli bir şekilde hava üflemeye başladığında içeri ince bir tornavida uzatın, motoru çevirirken piston tornavidayı en üst noktaya ittiğinde o silindir sentededir..

Son düzenleme:
Her motor da olmamada genelde t pistonların ölü noktasıdır bu yüzden buna göre motor Şentepe dir yapacağınız işleme göre burayı baz alabilirsiniz

Her motor da olmamada genelde t pistonların ölü noktasıdır bu yüzden buna göre motor Şentepe dir yapacağınız işleme göre burayı baz alabilirsiniz

T işareti pistonun ölü noktada olduğunu belirtir ama sentede olduğu anlamına gelmez , egzoz supabı kapanıp emme açılma anında da T işaretini görürsünüz , o esnada sentede diyerek supab ayarı yapmaya çalışırsanız motoru elinize alırsınız , dikkat edin !!

Şimdi işaret T de iken bir tur çevirince sentede değildir yanıltır ama T harfi de görünmez ikinci turda T kendini gösterir motor senteye gelmiştir benim bu attigim fotoda Tl FI honda bu anlam lar neye geliyor merakım budur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar