motor hiç bir şekilde çalışmıyor - mondial 151rs

arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce cyclone alarm taktım motora. 1 aydır en küçük bi problemim yoktu. bugün motoru uzaktan kumanda ile çalıştırdığımda alarmdan garip bir ses geldi, ancak çalıştı. yolda giderken far sistemi kapandı ancak gösterge ışıkları ve sinyaller çalışıyordu.
motoru stop etmek istediğimde uzaktan kumanda ile stop edemedim. kontaktan bi şekilde stop ettim. uzaktan kumanda ile çalıştırmaya kalktım ancak çalışmadı.
sorun şu anda şöyle, alarmı tamamen söktüm. kontağı açtığımda sisteme elektrik gelmiyor sanırım. kontak sistemi ile çalıştıramıyorum. pedalla çalıştırmaya çalıştım ancak hiçbir şekilde pedalla da çalıştıramadım.
yorum ve yardımlarınızı bekliyorum.

Alarmla ilgilidir alarmı sökerken yanlış bir kablo sökmüşsün yada kabloyu tekrar bağlamamışsındır.Ha birde sigortaları kontrol et.

yok alarmı kendim bağladığım için kabloları falan biliyorum ama sigortaları kontrol etmedim.
ama sigortadan da olsa pedalla çalışması gerekmez mi?

Kardeşim mondial ve diğer bazı motorlarda, alarm takılan soket var. Alarm kullanılmamışsa veya alarm kullanılmayacaksa, alarmın fişi soketten çıkarılır. onun yerine köprüleme yapan kısa devre şeklinde bir fiş olmalı.(alarm monte edilirken bu sökülür) sanırım iki siyahı birleştiriyordu. Alarm devresini düz kontak yapar ve sadece kontaktan çalışır motor o takılı olursa. Farların arkasında bulunur. :cat:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kardeşim mondial ve diğer bazı motorlarda, alarm takılan soket var. Alarm kullanılmamışsa veya alarm kullanılmayacaksa, alarmın fişi soketten çıkarılır. onun yerine köprüleme yapan kısa devre şeklinde bir fiş olmalı.(alarm monte edilirken bu sökülür) sanırım iki siyahı birleştiriyordu. Alarm devresini düz kontak yapar ve sadece kontaktan çalışır motor o takılı olursa. Farların arkasında bulunur. :cat:

Aynen.Alarmı çıkarınca o fişi takmalısın mutlaka.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar