Motor düşük hızda gaz yemiyor, 18 km/s altına inemiyorum

Motosikleti
Arora Cappucino 125 CC
Merhaba arkadaşlar, bir sorunum var ve fikrinizi almak istiyorum.

Motorumla (Arora Cappucino 125 cc) seyir halindeyken 18 km/s hızın altına düşemiyorum. Örneğin 14 km/s ile sabit gitmek mümkün olmuyor. Gaz kolunu gaz verebildiğim minimum seviyeye getirdiğimde motor 18 km/s hızda sabit kalıyor. Ancak gazı 1 milim bile azaltsam, motor anında gazı tamamen kesiyor ve yavaşlamaya başlıyor, neredeyse durma noktasına geliyor.

Bu yüzden düşük hızda akan trafikte çok zorlanıyorum. Sürekli gaz verip kesmek zorunda kalıyorum ki trafiğe ayak uydurabileyim. Bu durum hem konforumu bozuyor hem de motoru zorluyormuş gibi hissediyorum.

Sizce bu durumun sebebi ne olabilir? Gaz tepkimesi mi ayarsız, rölanti ayarı mı bozuk, yoksa başka bir problem mi var?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Rölanti ayarı gerekli gibi duruyor.

Arttırmak mı gerekli azaltmak mı gerekli ? Motora hiç gaz vermediğimde rölanti 1 ile 2 sayılarının arasında. 1.3 gibi bi yerde duruyor motor çalışır vaziyetteyken.
Yükseltin motorda rolanti arabalardan daha yüksek olur, 1.5 üzerinde bir değere alın. Eğer rolantide dalgalanma varsa bazen artıp bazen düşüyorsa manifold u kontrol edin bazen çatlama veya vakum hortumu çıkıyor, deliniyor v.s. hava alırsa yapıyor onuda.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Bizim Yuki gusto için rölantiyi yazın 1300-1500 arası, kışın 1500-2000 arası bir değerde kullanıyordum. Şu an elimdeki Apaçi enjeksiyonlu, biraz da akıllı. Motor ısınana kadar 2000, ısındıktan sonra 1500 e düşüyor.

Kısaca 2000 rpm den başlayıp sorun yaşayana kadar kabaca 100 er rpm düşürün.

Motosikleti
Ns200 15"
Sahip olduğunuz skuter bildiğim üzere enjeksiyona sahip yani rölantiyi siz değil küçük bir elektronik motor ayarlıyor, bunu es geçersek varyatörünüz geç açıyor ve bundan ötürü düşük hızlarda bu problemi yaşıyorsunuz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Arttırmak mı gerekli azaltmak mı gerekli ? Motora hiç gaz vermediğimde rölanti 1 ile 2 sayılarının arasında. 1.3 gibi bi yerde duruyor motor çalışır vaziyetteyken.
Sizin motosiklet için optimum değeri bilmiyorum ama servis yardımcı olacaktır. Manuel ayarı var mı bilemiyorum. Muhtemelen Motoseverrr'in dediği gibidir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
@Nikkfurie ,

al işte arora sana niki.hadi coz bakalım sorunu :d

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
Sahip olduğunuz skuter bildiğim üzere enjeksiyona sahip yani rölantiyi siz değil küçük bir elektronik motor ayarlıyor, bunu es geçersek varyatörünüz geç açıyor ve bundan ötürü düşük hızlarda bu problemi yaşıyorsunuz.
O zaman sorun bagalarda olabilir mi? Düzlenme falan olabilir belki.

Motosikleti
Ns200 15"
O zaman sorun bagalarda olabilir mi? Düzlenme falan olabilir belki.
Gereken cevabı @Nikkfurie abim verdi. :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arora benim uzmanlık alanımın dışında olm bana Kuba ile gel 🤣

Büyük ihtimalle debriyaj yayları çok sert ve erken ayırıyor , yani durmak üzere iken boşa geçmesi gerekirken daha 15-20 ile giderken boşa geçiyor , montajda yanlış yay takmış olabilirler..
Abi ikiside aynı şey sadece renkleri farklı. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Burak Kara'ya gırgır olsun diye yazdım onun bunu bilmediğine eminim 😂

puhahahaga

tabiki bilmiyorum bana elit motorlarla gelin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi şaka bir yana sizin Kuba ne oldu? En son yakacaktın galiba. :D

bak bunu bilmiyordum :)

benim honda arka fren kampana ama yakmayı bırak aşığım mavişe.

ahh ahh ucuz mal alıp karlı iş yaptım sanıyor insanlar.

yanılıyorlar...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar