motor bloğu boyanır mı? Boyası nasıl olmalı?

Ben aranıza yeni katıldım. 5 ay önce babamdan miras Honda titan eslerden kaldı.Motor blogunundaki boya sökülmüş. debriyaj kapağı Alüminyumdan ve alüminyum görünüyor, bayamak istiyorum ama uygun boya nasıl olmalı? spery boya katoloğlarına baktım. Hatta akçalının spreyini aldım, başka bir alüminyum parçanın ön yüzeyine uyguladım, direk olarak değilde dolaylı olarak biraz ısı verdim boya 800dereceye kadar dayanıklı olmasına ramen ufak pıtırcıklar oluştu :cherry:kabardı.Motor bloğuna daha boyo sürmedin önce biraz araştırma yaptım internet üzerinden pek bilgi sahibi olamadım ve sizlere danışayım dedim diii yardımcı olabilirmisiniz olursanız memnun olurum :)

apache 2011 lerin motor blokları siyah ile boyanmış o tarz bişey lazım sanada. boyacılara sor bence. henkel in ısıya dayanıklı sprey boyası var egzos boyanıyo ama motor bloğuna dayanıklım bilmem ürünü incele bakalım.
henkel METYLAN 1250285 600° C Isıya Dayanıklı Sprey Siyah Boya 400 ml Yüksek ısıya dayanıklıdır.(690 C ye kadar)
http://www.hepsiburada.com/Liste/ma...spx?productId=otev0408008&categoryId=20035769

bunları bulabildim

Merhaba.

Öncelikle lütfen motor bloğunu iğrenç siyah renge boyama.O renkten geriye dönüş çok zor.Silindir kısmında boya olduğunu sanmıyorum.Geri kalan yani aşağı taraftaki dişli kutusu gri boyalı olsa gerek.Piyasada satılan kaliteli bir sprey boya ile bu kısımları boyayabilirsin.Sonuçta dişli kutusu fazla ısınan bir yer değil.Silindir bile aslında sprey boyayı bozacak derecelerde ısınmaz.Boyanacak yer egzoz manifoldu olsaydı durum başkaydı.O zaman ısıya dayanıklı boya ara derdim. Kolay gelsin.

Gri renk yapacaksan boyayabilirsin, sakın siyah yapma. Parlak siyah çok hoş oluyor ama motoru yıkadıkça kireç lekeleri başa çıkılmaz hal alıyor, o temizliği birdaha bulamıyorsun...

Oncelikle motorun blogunu iyice zimparala

Daha sonra yag sokucu ile bolca yika ve kurut.

Temiz bir yuzey elde ettikten sonra. Bir kat Astar boya kullan.

Bunun uzerine Raykon Gri renk yanmaz boya at. Boyayi kalin atman gerekmez.

Soba boyasi gibi simli durur. Onemseme

Bir tane Raykon Mat vernik al.

Ince katlarla motor blogunu vernikle.

Goruntu harika olacaktir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Boyacıya bu gün sordum.Ne dediğini sölemeyim bile adam uçmuş sanki araba boya dedikte:pr:. Burda boyacılarda kaliteli spery bulamadım.Sadece Akçalının (357)metalik gri ve alüminyum sprey boyası (903) var onlarla yarın bir deneme yapcam zımpara atıp, temizlicem, astar olarak soba boyası, sonra metalik gri nasıl olcak bakalım :silent:İnşAllah iyi bir netice alırım ..Kartalizma07 herdigin linkteki boyayı bulabilirsem onuda denerim.Paylaşım için tşkr ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar