morel 0

beyler motorumun yagını değiştirmeyi unuttum 1500km yol gittim değiştirmeden 500 km de değiştirmem gerekiyordu mondial mc150 motor 2 gün önce acayip ses cıkartmaya basladı motor yagını koydum ama cok geçmiş artık motorcuya götürdüm silindiri değiştirdik çalıştırdık motoru biraz gitti sonra gene bişeyler oldu adam grank sarmış dedi onuda değiştircez dedi grank silindir + 150 tl işcilik kaçtı morelim çok bozuk 0 motor elimde patladı

Gecmis olsun
Yapicak bisey yok artik . dert etmek anlamsiz
Motoru zevkle surmeye devam edin

İlk km'ler ne kadar önemli olsa da, gecikmiş bir yağ değişimi bu sorun yaratmamalıydı. Geçmiş olsun.

çok merak ettim bi konu var bütün motorlar bi 1-2 ay içinde arıza cıkarıyormu yoksa sadece bende olan bişeymi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motoru ilk aldigimda İlk 300 de degismisti bide 900de sonra arada bi degistiriyodum. sıkıntı olmamıştı.

bence sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor çünkü ben daha önceki motorumun yağını ilk 2,500 km değiştirmemiştim

tamam yağ önemli ama geçsede sonuçta yağsız kalmamış, boşta çalışmamış. Bozulsada eh işte der gider. daha yeni motorla çokmu bastınız ? yardırıp gittiniz mi?

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben ilk yağımı 500kmde değiştirdim ve o 500kmyi dolu dolu geçirdi motor :D (100mfh) okadar zorladım alt takımı bişe olmadı 2. yağı 2000de değiştirdim Shell advandec ax 5 15/40 yağ kattım bu yağıda 4000de değiştirecem motor 2700de :) motor sıfır alındığında içindeki yağ rodaj yağımı ne aklıma gelmedi şimdi belirtilen kmde değişmesi gerekiyor ondan sonraki yağlar kaç kmde istersen ozman değiştir şimdi arkadaşın biri ayrıntılı bilgi verir.... geçmiş olsun olan olmuş artık 200lira fazla bi para değil benim motoru 125 cc yapıyorlar o paraya :D

Motorların ilk yağı yani rodaj yağı ince oluyor 1500 km boyunca ince yağ ile yardırdıysan normaldir.
100 cc cg motor olsa üstünde 150 cc yapardın krank değişimi ile

ilk yağ değişimini mi yapmamış doğru mu anladım? şu hani garanti kapsamında bedava olan ama en hayatisi?

Arkadaşımda lifan em150l var ilk yağını 3 binde ikinci yağınıda 9 binde değiştirdi ne bakım var nede başka birşey, tamamen şans işi hani derler ya sakınılan göze çöp batar diye

Arkadaşım nasıl oluyor bir önceki motorda yağ koymadım 2000kmye kadar hemen sarmadı.

işi hemen motoru bozmazki yağsız kalsa dahi birşey hemen sarmaz yani tamirci geçirmiş olmasın? veya baska birşeydendir ? servisindemi yaptırıyorsun öyle dandik motorculara götürme ben cok cektim sen cekme yağı değiştirmediysen sorun var ama yağı değiştirmedin diye 5 10 20 Kmde bi motor patlamaz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar