MondiaL 125 RT Yardım !

Arkadaşlar Mondial 125 RT ScooTer'im var.5 Lt yada 5.5 Lt benzin deposuyla 100 km ya gidiyor ya gitmiyor.Bunun bu kadar yakmasının sebebi nedir ? benzin 3.80 TL 20 liraya doluyor.100 km anca gidiyor.Buda demek km de 20 kuruş yakıyor.Ayıptır söylemesi bizim şahin zaten 20-22 kuruş yakıyor km'de.Bu sorun düzelmezse motoru elimden çıkartıcam.Bilen ve anlıyan arkadaşlar bi zahmet yardımcı olsunlar...!Artık benzin almaktan bıktım. :silent:

motorun kaç km'de??
motorunun rutın bakımlarını yaptırdınmı???
eğer cevabın yakın geçmişte ''Yaptırmadım'' İse,
yağ değiştir,bujı değiştir,yag ve hava fıltresı temızlet yada degıstır,
subap ayarı yaptır.
lastık havalarını olması gereken sevıyeye getır,
km fazla ise bırde karburatorunu temızlet,
minimuma inecektır yakıtın,
çokta azalmasını bekleme malum benzınde pahalı artık...

Serkan kardeşim motor 24.220km'de.Rutin bakımlarını yaptırmadım ama Yağını her 1000km de bir değiştiririm ve 10-40 castrol yağ kullanıyorum.Bujiyide 2000kmde bir değiştiririm.Hava filtresi zaten temiz onu her canım sıkıldığında bir bakıyorum.Lastik havalarıda normal.Geriye subab ayarı ve karbüratör temizliği kalıyor.Motorun yakışı 10 ile 15 kuruş arası birşey olsa çok iyi olur.Birde söylemeyi unuttuğum birşey var.motoru aldıgımda motor kilitliydi.Biz buna 150lik piston krank filan taktırttık yakma sebebi bundan olsa ki yinede 20 kuruş çok(150lik motorlar yakmıyor o kadar).17000'de bu dediğim işlemler yapıldı.şuan 24.220km'de.Tekrar yardımlarınızı bekliyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar