15 yıldan fazla bir süredir yazılım işindeyim, işin özü masa üstünde hangi os yi kullanayim desen
multimedia için windows derdim, her ne kadar android linux temelli olsada masa üstünde iyi, esnek, performanslı değil çünkü arm mimarisi için özelleştiriliyor, dikkat edin linux türevlerini kast etmiyorum, android i kast ediyorum. sonuç olarak microsoft sırf bu google tekelinden pay alabilmek adına direttiği bir platform windows ce.
android kendisi açık kaynak kodlu olmasada temelinde özgür ve ücretsiz yazılımı destekler, microsoft ise hisse senetlerinin düşüşü endişesi ile, her şeye rakip olma büyüme düşüncesindedir. büyümüş bir market ile büyümekde olan bir marketin kıyaslamasını yapmanın bir anlamı yok, keza yıllardır büyüyüp bir doygunluğa erişemedi o market. yazılım geliştirme olarakda son derece sıkıntılı bir platformdur, fiyat performans olayına girmiyorum, siz toplumun geneline uymalısınızki mahrum kalmayın, örneğin bazı yazılımlar android için çıkar, çoğunluğun kullanımından ötürü, programcısı özel olarak istemediği sürece uğraşmaz ios ve mic için.
popiler olanın peşinden gitmelisiniz, azınlığın değil.
bu açıdan bakarakdan ben size android tabanlı bir cihaz öneririm.