marş basma sorunu

selam dostlar bir kaç ay önce aldığım kanuni 125seyhan motorumda marş basma sorunu yaşıyorum. sabah veya herhangi bir zaman motoru çalıştırmak istediğimde mutlaka cikle kullanmam gerekiyo motoru çalıştırdıktan sonra 10-15 dakika geziyorum stop ediyorum marşa tekrar basıyorum kusursuz.15 dakika kadar sonra tekrar basıyorum cikle istiyor.
aküde problem yok marş motoru çok iyi şekilde kavrama yapıyor.karbratörü söktüm tüm benzin geçişleri hava geçişleri şamandra vs herşeyi kontrol ettim problem yok.bujiyi söktüm temizledim inceden zımparaladım. problem hala devam ediyor.
TEKNİK BİLGİSİ OLAN arkadaşların önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Not:iki tane mobylette yaktım bitanesi gerçekten altımda alev alev yandı.
motordan anlarım :evilbat:

ben de öyle bir sorun yok direk basıp gidiyom desem millet topa tutar beni walla :cherry: :cherry:
hava soğuk abi hava soğuk olunca motorun çalışması zorlaşıyor ama hala sıcakken de jikle istiyorsa subaplarında bir sorun olabilir

Arkadaşım Tekirdağ soğuktur ve bence motorunun davranışı normaldir.. Soğukken zor çalışıyor...

yaw dostlar ben bu motoru aldığımda ekim deydik ve aynı problem yine vardı ozamanlar motoru yeni almanın heyecenından olsa gerek pek önemsemedim ama şimdilerde canımı sıkıyo yakacam bunuda bi kibrit bow :pl:

Havaların soğuk olmasından, bence de normaldir.
bence biraz daha sabret havalar ısınsın bi problem devam ederse çaresine bakarsın(artık yakarmısın tamirciye mi götürürsün orasını bilemem)

yok yakmak gibi bi niyetim yok aslında ama can sıkıcı oluyo.birde son gümlerde kafama takılan bi motor var suzuki 600cc tam olarak modelini bilmiyorum ama satılık 8000ytl diyolar. bundan kellisi benim son zamanlarda motorla ilgilenecek vaktim yok buji falan değiştirmeyi düşünüyorum servise gidicem de oradaki şahsiyeti pek gözüm tutmuyo.insanlara ilk anda güvenimi kaybedersem bida olmuyo.

yaw bu yaz nezaman gelecek sıkılmaya başladım artık motorumuz var ama hala adımlıyoruz. motorun marşından geçtim iterek çalıştırmaya bile razıyım. :salut:

dostum peki motorunda şarj olayı varmı yoksa akun hep boşalıyormu ozman okümilatöre bak bi istersen ...

25-01-2005, 04:41 AM mesajın tarihi. yardım için biraz geç kalmışın :p

ecel666' Alıntı:
selam dostlar bir kaç ay önce aldığım kanuni 125seyhan motorumda marş basma sorunu yaşıyorum. sabah veya herhangi bir zaman motoru çalıştırmak istediğimde mutlaka cikle kullanmam gerekiyo motoru çalıştırdıktan sonra 10-15 dakika geziyorum stop ediyorum marşa tekrar basıyorum kusursuz.15 dakika kadar sonra tekrar basıyorum cikle istiyor.
aküde problem yok marş motoru çok iyi şekilde kavrama yapıyor.karbratörü söktüm tüm benzin geçişleri hava geçişleri şamandra vs herşeyi kontrol ettim problem yok.bujiyi söktüm temizledim inceden zımparaladım. problem hala devam ediyor.
TEKNİK BİLGİSİ OLAN arkadaşların önerilerini bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Not:iki tane mobylette yaktım bitanesi gerçekten altımda alev alev yandı.
motordan anlarım :evilbat:

Merhaba biraz geç kaldık ama yinede cevaplandırmak isterim..: Ben ybr'mi 11.ayda aldım aralık ayında benimde pekte önemsemediğim ilk marşta basmama olayı jikleyi çekince sorun olmuyor, ilerki zamanlarda kafamı bozmaya başladı.Serrvise gittim sorunu anlattım "kolay"dediler..karbüratüçr üzerindeki hava ayarını ayarladılar,sübaplara tekrar ayarlama yaptılar ta oğün bu gündür jiklesiz tek marş ile alıyor motorum..şaytan kulağına kurşun hiç sorun çıkarmıyor..Nacizana görüşüm sübaplarını ve karbüratördeki hava ayarını motorun jiklesiz çalışmasına göre ayarlasın birde böle dene eminim sorunun giderilecektir...motoru falanda yakma :queen: kolay gelsin...

Srunun nedeni bence de "hakpek" in söylediği gibi.
Hava ayarı (benzin - hava karışım oranı ayarı); yani karışım da beznin oranı düşük gibi.
karbüratör üzerinde genelde iki ayar vidası bulunur
1- Rolanti ayar vidası
2- Hava ayar vidası (motor ustalarının tabiri ile)

şu denenebilir : hava ayar vidası 1 tur gevşetilip benzin oranı artırılabilir.

tegin.

tegin' Alıntı:
Srunun nedeni bence de "hakpek" in söylediği gibi.
Hava ayarı (benzin - hava karışım oranı ayarı); yani karışım da beznin oranı düşük gibi.
karbüratör üzerinde genelde iki ayar vidası bulunur
1- Rolanti ayar vidası
2- Hava ayar vidası (motor ustalarının tabiri ile)

şu denenebilir : hava ayar vidası 1 tur gevşetilip benzin oranı artırılabilir.

tegin.

tegin.===> merhaba nerdensin..kadirli yazıyor..aslında bende kadirlidenim ama adanada yaşıyorumm tanışalım mı?:silent:

farakındayım bende bu ve benzer konularda sorunu olabilecek arkadaşlara cevap olması niteliğinde konuya cevap yazdım...Maksat bilgi dağarcığı olsun..:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar