Marquez şampiyonanın 8. yarışını da kazanarak art arda 8. zaferini elde etti

Katılım
12 Nis 2003
Mesajlar
2,986
2014 MotoGP Şampiyonası’nın Hollanda’nın Assen pistinde gerçekleştirilen 8. yarışını bir kez daha şampiyona lideri Honda sürücüsü Marc Marquez kazandı.

Yağmur altında başlayan ancak daha sonra kuru zeminde devam eden yarışta, pitlerin ardından yerini kaybeden Marquez, son 10 tura girerken tekrar liderliğe yükselerek damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Böylece Marquez, 2014 MotoGP Şampiyonası’nın 8. yarışını da kazanarak art arda 8. zaferini elde etmiş oldu.

Bir ara liderlikte rahat olan Ducati sürücüsü Andrea Dovizioso, beklenenden daha güçlü olduğu yarışta 2. olarak podyuma çıkarken onu Honda’nın diğer sürücüsü Dani Pedrosa takip etti.

Pedrosa ile pole pozisyonundan başlayan Aleix Espargaro arasında uzun süren bir üçüncülük mücadelesi oldu. Espargaro uzun süren mücadeleden sonra 4. olabildi.

Dünkü sıralamalarda iyi bir sonuç elde edemeyen Valentino Rossi, bugünkü yarışa önce rakiplerinin aksine kuru zemin lastikleriyle başlama kararı aldı. Ancak ısınma turundan sonra Rossi bu stratejisinden vazgeçerek tekrar pite yöneldi ve yağmur lastikli motoruna geçerek kumardan döndü. En geriden gelerek iyi bir yükseliş gösteren Rossi yarışı 5. sırada tamamlarken takım arkadaşı Jorge Lorenzo zayıf kaldı ve ancak 13. olabildi.

Andrea Iannone 6. olurken ilk 10′u tamamlayan isimler Bautista, Smith, Crutchlow ve Bradl oldular.

1 MARQUEZ M.Repsol Honda TeamLap 26
2 DOVIZIOSO A.Ducati Team+6.714
3 PEDROSA D.Repsol Honda Team+10.791
4 ESPARGARO A.NGM Forward Racing+19.199
5 ROSSI V.Movistar Yamaha MotoGP+25.813
6 IANNONE A.Pramac Racing+29.003
7 BAUTISTA A.GO&FUN Honda Gresini+30.882
8 SMITH B.Monster Yamaha Tech 3+30.985
9 CRUTCHLOW C.Ducati Team+44.031
10 BRADL S.LCR Honda MotoGP+48.662
11 PARKES B.Paul Bird Motorsport+51.863
12 REDDING S.GO&FUN Honda Gresini+1:00.329
13 LORENZO J.Movistar Yamaha MotoGP+1:04.641

Kaynak: TRF1.net
 

Ekli dosyalar

  • marc8x8.jpg
    marc8x8.jpg
    65.2 KB · Görüntüleme: 19,056
İzmir İl Temsilcisi
Katılım
30 Eyl 2010
Mesajlar
2,523
Kendisine hayran bıraktı.

Daha evel pek kanım ısınmamıştı ama yarışta canını ortaya koyacak ataklarla kendisine hayran bıraktı.:cat:

Adam yetenkli .. Ve çocukluktan egitilme.
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,727
Agostini'yi geçmek için sadece bir yarış kaldı.
Bence başaracak.:cat:
 
Katılım
3 Tem 2009
Mesajlar
6,398
Ronaldinho gibi erken sönmesin de... Bence gelmiş geçmiş en yetenekli sürücüler arasına şimdiden girdi ama en büyük sürücülerden birisi olmak devamlılık ister. Yıllarca böyle keyifle izleriz kendisini umarım
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst