Manifold Borusu Boyanirmi

Manifold borusunda paslanma var bir zımpara atsam yanmaz boya ile boyasam olurmu olursa nerden bulurum ....

600 C derece ısıya dayanıklı olduğu iddia edilen sprey boyalar var.ben aprilia nın eksozunu boyamıştım bir kaç ay idare etti bir dene istersen

Süper Moderatör (BBRR)
ısıya dayanıklı boya ile boyanır. boyayacağınyerdeki pası temizle önce

Süper Moderatör (BBRR)
inan hiç kullanmadığım bir boya ama soba boyası olur neden olmasın ama gümüş rengi olanlar varya onlardan olmasın sakın :p arkadaşın dediği sprey boya daha iyi olur bence su zımparası ile iyice bi okşa ama sadece boya atacağın yeri değil her yerini okşa sonra tümünü boya ..zımpara ile okşamaktan kastım mevcut boyayı tümden alman değil sadece ince bir diş açman ..

Son düzenleme:
sanirim koysepete sitesinde vardi bu boya. Ben benim makinanin manifolduna siktim pasi azicik kapatiyor ama cok fazla dayanikli degil. Boya yerini iyice taslama yapacaksin yada zimpra ve boyadan sonra 24 saat motoru kesinlikle kullanma, boyanin kemiklesmesini bekle. Fiyati 17 ytl sanirim

sen 2-3 kutu al ondan.onlarin fazla gitmez omru nede olsa.canin sikildikca boyarsin :p

soba boyası=alüminyum boya=ısıya dayanıklı boya.
fırçayla bile sürülür. örtücüdür. kesin çözümdür.

ben soba boyasıyla boyadım çok süper oldu ama yağmurda boya cıkıyo suya dayanıklı değil sıcakken su deydimi atıyo üzerinden, çok ta temiz yapmıştım zımpara falan... sıcakken su deydirmezsen olur...

Polisanın 600 derece ısıya dayanıklı sprey boyası var siyah renkte. Hırdavatçıları dolaşırsan bulabilirsin. Boya yapacağın yüzeyi iyice temizel yağ, kir, pas v.s. kalmasın. Daha sonra boyayacağın parçayı 200 dereceye kadar ısıt. Eğer eksoz manifoldunu boyayacaksan yerinde boyayabilirisn boyamadan önce motoru bir süre çalıştırıp manifoldun ısınmasını sağla. Sıcak boyama sadece bu boya için geçerli bir yöntemdir. Normal boyalar için uygun değildir. Isıya dayanıklı boyayı tek kat örtecek şekilde atmaya çalış fazla sıkma akma yapar. Manifolt sıcak olduğu için kuruma çok hızlı gerçekleşecektir. Bu şekilde yaparsan daha uzun süre gidecektir. Bu boya manifolt motor bloğu gibi elemanları boyamaya uygun tek boyadır. Kötü yanı mat siyah dışında renk yoktur.

ben egzostumu boyamıştım ama belli bir süre sonra yine kararma yapıyor.
boyacıdan yada hırdavatçıdan "ısıya dayanıklı yaldızlı antipas boya" diye istersen bulmakta zorluk yaşamazsın. ama fırça ile uygulaması çok zor. çok ince bir boya olduğu için inanılmaz akışkan. kat izlerini asla engelleyemiyorsun. ayrıca bir taraf kalın boyanırken diğer tarafta ince boyanmış olabiliyor. fırça boyayı tam tutamadığı için sorun yaşıyorsun.
geçenlerde sprey olanı gözüme çarptı. bence bu uygulama açısından daha kolay olur. "macota sprey egzost boyası" sanal marketlerin çoğunda satılıyor. google dan aratırsan çıkar. 800 dereceye kadar dayanıklı diyor ama....? ayrıca 2 renk seçeneğide var gri ve siyah. fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 20 ytl civarı.

Polisanın 600 derece ısıya dayanıklı sprey boyası var siyah renkte. Hırdavatçıları dolaşırsan bulabilirsin. Boya yapacağın yüzeyi iyice temizel yağ, kir, pas v.s. kalmasın. Daha sonra boyayacağın parçayı 200 dereceye kadar ısıt. Eğer eksoz manifoldunu boyayacaksan yerinde boyayabilirisn boyamadan önce motoru bir süre çalıştırıp manifoldun ısınmasını sağla. Sıcak boyama sadece bu boya için geçerli bir yöntemdir. Normal boyalar için uygun değildir. Isıya dayanıklı boyayı tek kat örtecek şekilde atmaya çalış fazla sıkma akma yapar. Manifolt sıcak olduğu için kuruma çok hızlı gerçekleşecektir. Bu şekilde yaparsan daha uzun süre gidecektir. Bu boya manifolt motor bloğu gibi elemanları boyamaya uygun tek boyadır. Kötü yanı mat siyah dışında renk yoktur.

Çok doğru en kesin çözümü bu bende başka bi işlerde kullanmıştım sanayide.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Soba boyası kullanma.

Hyosungda kullanılan boyanın, ısıya dayanıklı bir çeşit astar olduğunu biliyorum. Oto boyacılarına danışırsan daha uzun ömürlü bir çözüm bulabilirsin.

arkadaşın dediği sprey boya daha iyi olur bence su zımparası ile iyice bi okşa ama sadece boya atacağın yeri değil her yerini okşa sonra tümünü boya ..zımpara ile okşamaktan kastım mevcut boyayı tümden alman değil sadece ince bir diş açman ..

Boyadan anlayan,nasıl da tarif ediyor,görüyorsunuz değilmi.
İnsan işini de ailesini de hobisinide böyle sevip hissedebilmeli.:cat:

Motosikleti
Forza 250
sanayideki oto egzozcularının hepsi soba boyası kullaniyor
bilginize.

alıntı:
Manifold borusunda paslanma var bir zımpara atsam yanmaz boya ile boyasam olurmu olursa nerden bulurum ..

cevap:

presto flux (yaldızlı) 600 dereceye dayanıklı, dizel arabamın ekzos manifoldu ve susturucuları boyandı. iki yıldan beri bozulmadı. tectane zink spray (gri) motorumun ekzos borusunu boyadım. netice çok iyi. bu iki sprey boya büyük hırdavatçılarda 15-20 ytl arasında satılıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar