Macera Dolu Amerika :)

Motosiklet fuarı muhabbetini bir süreliğine blogda kapattım. Sizden gelen fotoğraflarla! :) Bakmak isterseniz: http://blogs.voanews.com/turkish/selin/2012/03/12/kapatiyoruz/

Washington'da bahar geldi gibi... Bu hafta ara sıra şiddetli yağışa çevirecek fırtınayla karışık da olsa güneşli hava bekleniyor. Motorum yıkanıp yeni sezona başlamayı bekler. Sezonu benim gibi kısa süreliğine kapamış olup "dönüşüm muhteşem olacak" diyerek motoruyla buluşanları harika bir bahar sezonu bekler umarım! ;)

İzlemede kalın ;)

Sevgiler...

Washington'dan tekrar merhaba ;)

Bu hafta Amerika'daki "zorunlu" sürüş eğitimi sırasında anlatılan birkaç ipucunu yazdım sizin için. Buradan ufak bir fragman yayınlıyorum. Okumak, tecrübelerinizi paylaşmak ya da yazıyı "benden dinlemek" isterseniz beklerim ;)

http://blogs.voanews.com/turkish/selin/2012/03/20/kovboy-sapkali-hoca-der-ki/

ALINTI:

"Motorcunun ne düşü olacak! Erken gelen bahardan başka? :) Uzun yola çıkmak, motorla Amerika’da “Route 66” yapmak, falan filan onlar da güzel düşler tamam ama her şeyden önce bahar geliyor; ardından da diğerleri…

Amerika’da vakti zamanında gittiğim, “Amerikan motor ehliyeti olmadığı için motor kiralayamayan ve bu yüzden motor sınavına da giremeyenler için motosikleti de içinde” sürücü kursunda “Bahara hazırlık”la ilgili birbirinden uygulanası fikirler vermişti sürüş hocaları...

Motor sürüş tekniği hocalarından birinin o sıkı eğitim programı içine sıkıştırmayı becerip de biz “gelecek nesillere” aktardığı bu değerli bilgileri ben de Amerika-Türkiye hattında paylaşmayı bir borç bilirim ;)"

Bir önceki mesajın cevabını aynı anda öğrendiğim icin değiştirme gereği duydum :) İlginiz icin tesekkür ederim.

Yeni bir bluetooth'lu intercom aldım. Kargo geçen gün akşam üstü getirdi. Gece gece de olsa denemek şarttı! ;) Denedim, hayran kaldım! Fuarda Cardo temsilcisi ile yaptığım röportajı yayınlayacaktım, ama şimdi bunu tanıtan bir video yapmadan olmaz. Bekleyin, geliyor ;) Sadece Motosikletli Kız'da ;)

Sevgiler...

Bluetooth sa sadece yolcu ile sizin aranızda sanırım, farklı motorlar arasında olanı denediniz mi?

Bluetooth sa sadece yolcu ile sizin aranızda sanırım, farklı motorlar arasında olanı denediniz mi?

İki farklı motor üzerinde deniyoruz biz. Ama "team set" aslında. Fakat bunun güzelliği neredeyse bir kilometreye kadar iletişime izin vermesi. Dolayısıyla süper! Eskiden Scala Rider vardı. Fakat 300 metre uzaklaşınca kesilirdi. Bir de bu sonuncusu, diğer motorlarla da (aynı intercomu kullanıyorlarsa) çok kolay bağlantıya izin veriyor. Galiba limiti 4 sürücü. Fena değil ;)

Congrulations i ve read your text at mt . And automatically feeling invited your blog.
That blog includes more successfull activity than my hope especially learning english:):) maybe that way i have a chance to develop my english and experiance on motorbike
thank you so much welcome our. Site and good care of yourself:):):)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

İ want to add some misunderstanding sorry i didnt look the date of first page so i m welcome this site:):):):)

Congrulations i ve read your text at mt . And automatically feeling invited your blog.
That blog includes more successfull activity than my hope especially learning english:):) maybe that way i have a chance to develop my english and experiance on motorbike
thank you so much welcome our. Site and good care of yourself:):):)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:15 ----------

İ want to add some misunderstanding sorry i didnt look the date of first page so i m welcome this site:):):):)

Türkçe de yazabilirsiniz ;) Anlarım :) Teşekkür ederim. Bloga sık sık beklerim. ;)

Heee ben biliyorum anlayabileceginizi sadece degisiklik olsun istedim suziki kullanmak gibi farklilik yaratir tamam turkcemize ve suzikiye devammmm

Görüşemedik yine uzunca bir süredir. Blogdaki son yazıda "motosikletçi-araç sürücüsü diyaloglarına" biraz değindim. Facebook'ta bu diyaloglara ek olabilecek çok güzel örnekler yazdı motorcular. Sizlerde de varsa beklerim. Hepsini toplayıp eğlenceli bir yazı yapabiliriz ;)

Bir parçası burada:

"Yolda kırmızı ışık yanar mesela. Yandaki arabadan bir kafa uzanır. “Kaça bu motor?” diye direk girilir muhabbete hani :) O gün “sosyal” halinizdeyseniz -ki bana sorarsanız biz motosikletçiler neredeyse her an o haldeyiz- ışık yeşile dönene kadarki süre içinde ballandıra ballandıra anlatırsınız. İşte ne bileyim “Şu kadara aldım”, “Aslında bakma verdiği keyfe göre para değil valla”, “Benzini de çok az yakıyor”, “Ben buradan taaa bilmem nereye kadar gittim” gibi cümleler sıralanır ardı ardına.

Saklamayın! Bilirim. Hepimiz severiz o anı. O “sıradışılığımızın” yüzümüze tatlıca çarpıldığı “ilgi odağı olma” anını;)"

http://blogs.voanews.com/turkish/selin/2012/04/02/otobanda-kac-yapar-bu/

Unutmam, katkılarınızı beklerim ;)

Motosikletli Kız (Selin)

Bir "Bahara merhaba" videosu yok mu diye defalarca soruldu. Nihayet yaptım! :) İçinde "motorda konsantrasyona" yönelik ufak "derlemeler" de var.

Mekan Washington'daki Potomac Nehri kıyısı. Etraf motorcu, bisikletçi, koşucu (!) dolu. Daha detaylı görüntüler yolda ;)

Önceki videolara/testlere göz atmak isterseniz de Motosikletli Kız Youtube'da ;) http://www.youtube.com/user/MotosikletliKizSelin

Boston seyahati, GPS'le hırsız takibi, Motosiklet.net söyleşisi vs gibi konulardaki yazıları henüz görmediyseniz bütün bu içeriğin olduğu adres: http://blogs.voanews.com/turkish/selin/

Motosikletli Kız'dan Motosiklet.net ailesine sevgiler ;)

video çok güzel olmuş çok anlamlı teşekkürler zaten video sonunda bahsettiğiniz üzere motor kullanırken tüm düşüncelerden arınmış olmalı dikkatli olurken aynı zamanda motorla bindiğiniz süre içinde zevk almalısınız benim düşünceme göre motora bindiğiniz o anlar güzel geçirilmeli :) tabiki bunu bunu mesleği motorsiklet üzerinde olan arkadaşlarıma söylemek ne kadar doğru bilinmez fakat yinede öyle hissedenleri vardır diye umuyorum. Motor ruh işi ;)

video çok güzel olmuş çok anlamlı teşekkürler zaten video sonunda bahsettiğiniz üzere motor kullanırken tüm düşüncelerden arınmış olmalı dikkatli olurken aynı zamanda motorla bindiğiniz süre içinde zevk almalısınız benim düşünceme göre motora bindiğiniz o anlar güzel geçirilmeli :) tabiki bunu bunu mesleği motorsiklet üzerinde olan arkadaşlarıma söylemek ne kadar doğru bilinmez fakat yinede öyle hissedenleri vardır diye umuyorum. Motor ruh işi ;)

Doğru. İşi işte bırakın motorda kafanızı temizleyin diyoruz ama örneğin moto kuryelik yapan bir motorcunun "işi geride bırakması" söz konusu değil... Yine de temel şey mümkün olduğunca konsantrasyonu canlı tutmak. Saniyelik bir hareket ölüm getirebiliyor motorda.

Motosikletli Kız hepinize sağlıklı sürüşler diler ;) Hanabi'ye de nezaketi için teşekkür eder ;)

Değişik bir "cruise control" aleti aldım 650'lik Burgy'm için. Haftasonu test edeceğim, hatta görüntüleyeceğim planladığım gibi giderse ;) Takipte kalın ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar