Longda

Selamlar.LONGDA diye bir kask markası varmış?
Duydunuz mu?
Peki kalitesi nedir?

Çin malı bir kask. Longda'yı bilmiyorum ama fuarda çinden kask getiren bir ithalatçıyla uzun uzun sohbet ettik.
Kaskların çok fazla bir kalitesi olmadığını, özellikle en ucuz modellerinin bırakın koruyuculuğu, kaza anında parçalanarak kullanıcıya zarar verebileceğini dahi söyledi.Tabii onlar bu en ucuz modelleri pek önermiyormuş. Daha orta kalite diyebileceği kasklar için ise scooter tipi motorlar için uygun olabilir ama daha üst sınıf bir motor için pek uygun değil.Zaten onu kullanan kişi de bu kaskı almaz dedi.
Bunlar tamamen aramızda geçen konuşmadan notlar. Ama kask alırken iki kere düşünmek, sonra bir daha düşünmek, sonra almak gerekiyor. :cat:
Üreticinin sitesine ulaşmak için. China Wenzhou Longda Motor Recycle Articles Co.Ltd.

...orta kalite diyebileceği kasklar için ise scooter tipi motorlar için uygun olabilir...

Tamamen yanlış bir söz...
Eskişehirde bundan 2 hafta önce scooter'ın kamyon altına girmesi sonucu 1 kişi öldü.
Yine daha önce duyduğum olaylarda scooter dan düşen adamın kafasını kaldırıma çarpması sonucu öldüğü , başka bir kazazedenin beyin kanaması sonucu bitkisel hayata girdiğini bile duydum...
Scooterdan düşen de motosikletten düşmüş oluyor!
Bunun için lütfen kaskınızı motora göre değil , güvenliğe göre alın!
Aslında cruzier de kullanılan yarım kasklar da zararlı , düştüğünüz zaman çeneyi kırabilirsiniz! Ben ufacık bir patenden düştüğüm halde , yarım kasktan dolayı ön 2 dişimi kırdım....

Bu marka kaskı ben de almayı düşünüyordum.
Demek ki çin malıymış.O zaman kesinlikle almam.!!!

Ama kask alırken iki kere düşünmek, sonra bir daha düşünmek, sonra almak gerekiyor.
tamamen katılıyorum!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar