lastik kalınlaştırmak

cbr 125 e 100 ön 130 arka lastiik takmayı düşünüyorum ama formlarda önerilmiyor kullanan arkadaşlarım ise şikayetçi değil. motor yeni suan önce 110 arkada 120 var zaten ama lastikler kabak.

Sizce orjinal ebatmı kalınmı? kalınlaştırrsam + ları - leri ne olur?? orjinal kullanırsam ne olurr yardım pleasss :)

söylenenleri bende dinlemedim ve lastikleri kalınlaştırdım. Hızında kesinlikle düşme yaşarsın ancak yol tutuşu gerçekten inceye göre çok daha iyi ben öneriyorum.

Lastik ölçüsü jantın lastikle buluştuğu yerin ölçüsüne göre oluyor. "İNÇ" olarak belirtilir.
Jantın inç değerini bulup ona uygun olabilecek en yüksek değeri bulman lazım.

Lastik kalınlaştıkça viraj kabiliyeti azalır. +1 çok sorun olmuyor gibi fakat +2 olunca mecburen jantta değişiyor.

Motoru büyük göstermek dışında hiçbir faydası olmayan işlem. Motorun tarzı, ebatları neyse ona uygun standart ölçülerde lastikler takılmalıdır.

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Bin kez yazildi cizildi bu forumda hala aynı hatalari yapıyorsunuz..

1. Fabrika verisinin dışına çıkmaniz birkere en büyük hata ( herkes söylüyorsa bi bildikleri var )
2. Arka lastiği kalın göstermek icin daha büyük ebatta lastik takmaniz lastiğinizi kalın göstermez, jantınızın çapı ne ise en fazla o kadar kalın durur.
3. Ben tatmin olmadım, dediğindede bisey anlamadim israrla takicam diyorsan , sana üzerinde olacak sekli söylim ; lastiğin kenarlardan basicak, ortası balon gibi şişecek iz mesafen azalacak.
4. Lastiği kalınlastirdim yol tutuşum arttı * << bu tamamen şehir efsanesidir.. Aksine yol tutuşun azalacak, çünkü kenarlarda tutunma yeri daha az olacak.
5. Bu hevesden vazgec, orjinal her zaman orjinaldir.

Görüntü dışında bir faydası olmaz ama mutlaka bir şeye zararı olur (yakıt, hızlanma, son hız, yol tutuş vs.). Kimse tam olarak ne etkisi olacağını bilemez.

eksileri:
- yol tutuşun daha kötü olacak
- daha fazla benzin yakacaksın
- makinenin aerodinamiğini bozacaksın
- ...

artıları:
- yok

Derbi GPR grubumuzla bulusup gazlardik. Rahmetli Jonturk'un (nur icinde yatsin) arka lastigi yanlis hatirlamiyorsam 180'likti. Kesinlikle bir 600'luk motordaki 180 lastik gibi durmuyordu. Jant dar oldugundan, alti duz tuhaf bir gorunusu vardi arka tekerin. Yine bol virajli uzun bir yolculukta bir ara durduk ve "benim motor bu lastikle viraj almiyor. Yavas gidelim" dedi. Gercekten de motor virajlarda yatamiyordu. Lastigin tabani hep otomobil lastigi gibi duz duruyordu.

Ben GPR'imi Çağlar adinda bir arkadasa sattim. Çağlar firtina gibi bir cocuktu. Kesinlikle piste cikip profesyonellerle yarismasi gereken bir motor delisiydi. GPR'i alinca ilk isi arka lastigi inceltmek oldu. Kalkisi, son hizi artti. Virajlara da canavar gibi giriyordu (lastigin toz izlerinden belli, Ortaköyde motoru gordum. adam neredeyse peg surtmus)

Bu nedenle kesinlikle lastik kalinlastirmayi tavsiye etmiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar