Lastik Hava Basıncı

Arkadaşlar çok merak ettiğim ve çok dikkat edilmesi gereken bir konu olan lastik hava basınçları hakkında bir çok kişi çok yorumlar yapıyorlar. Malum yaz ayalrının gelmesi ile birlikte sıcaklıklarda arttı. Peki bu sıcaklarda lastik havalarının kontrolu ve lastiğe hava basma işlemi ne zaman gerçekleştirilir. Lastik soğuk iken mi yoksa sıcak iken. bazı insanlar soğuk bazıları sıcakken diyor.

Bana göre ve yaptığım araştırmalar sonucunda lastiklere soğukken hava basılması gerektiği yönünde. fakat motorumun servisi bile sıcakken bas daha iyidir diyor?

Tunacığım,

zaten evinin altında benzin istasyonu ya da servis yoksa soğukken basamazsın.

Ya da gidicen bi istasyona 1 saat bekleyecen, lastik soğusun diye...

Adamlar soracak : Ne bekliyorsun ?

Lastiğin soğumasını bekliyorum deyince de hepsi kopar zaten....:)

doğru sölüyosun ya Levent Abi bende o yüzden genelde gece 12 den sonra falan sırf lastike hava basmak için çıktığım oluyor. hiç olmazsa biraz dahasoğuk oluyor lastik. bana en yakın benzincide selamiçeşmede oraya gidene kadar da lastik alev alev oluyo hele cadde trafiğinde:) bir tane aslında çakmak adaptörüne bağlanan şişirme makinalarından almayı düşündüm fakat onlarda hem dijital değil hemde ne kadar dayanıklı ve güvenir olurlar bilemedim bu yüzden vazgeçtim.

zoki' Alıntı:
bir tane aslında çakmak adaptörüne bağlanan şişirme makinalarından almayı düşündüm fakat onlarda hem dijital değil hemde ne kadar dayanıklı ve güvenir olurlar bilemedim bu yüzden vazgeçtim.

Sakın ha !

onların gösterge ayarlarına da güven olmaz, inersin bir virajda aşağı sonra....

007

Doğru basınç, lastiğin uzun ömür ve emniyetini sağlayan en önemli faktördür. Basıncı lastik soğuk iken kontrol edilmelidir. Lastik sıcak iken basınç kontrolü yapılırsa, tavsiye edilen basınç oranına en az 4 psi ilave edilmelidir...

lastik basınçlarını biliyorum fakat kitapçıkta sıcak veya soğukken hava baılmalı diye bir şey yazmamış bu yüzden merak ettim.

Motosikleti
Aprilia Tuono V4 Factory 2021
BİZ TÜRKLER HERŞEYİN DOLGUNUNU SEVERİZ, ŞİŞİRELİM LASTİKLERİ:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar